Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος στη Χιροσίμα

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Εχει πάρει σβάρνα τα κανάλια μήπως και πετύχει τηλεθεατή που χρησιμοποιεί την τιβί για πορτατίφ και τον ψηφίσει. Γιατί θα γίνει αυτό; Διότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την τηλεόραση σαν γλόμπο είναι ήσυχοι και καλοπροαίρετοι και, πάνω απ' όλα, δεν θα ακούνε τις νεροκολοκύθες που τσαμπουνάει το παλικάρι.

Να κι ένα χαμόγελο από εδώ, ένα συναινετικό σκύψιμο του κεφαλιού από κει, το μουστακάκι που έχει γκριζάρει, συμπαθέστατος! Μπορεί να τον λυπηθούν και να ψηφίσουν από οίκτο. Μπορεί να γίνει αυτό; Σαφέστατα ναι! Τι ψυχή έχει μια ψήφος; Εδώ ζευγάρια ζουν μαζί έπειτα από δεκαετίες ξινίλας ένεκα οίκτου: «Κι αν τον αφήσω, ποια θα καταδεχτεί να κοιτάξει αυτό το κοντόχοντρο και άφραγκο ρετάλι;» σκέφτεται η μανδάμ. «Αν την παρατήσω, ούτε η υπηρεσία του δήμου που παίρνει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα δεν θα ασχοληθεί μαζί της» λέγει από μέσα του ο κυριούλης και ο βίος ο αγκαθόσπαρτος συνεχίζεται αδιατάρακτος.

Ομως, σε κουτσό άλογο ποντάρει ο Γιώργος. Τώρα, στην προεκλογική περίοδο ελάχιστοι τηλεθεατές έχουν σβηστό τον ήχο. Για κακή του τύχη, τον ακούν προσεκτικά! 

Μπουμ!
Μέσα σε όλα όσα έχει πει ο δυσπερίγραπτος είναι και πως έκανε το διάγγελμα της υπαγωγής στο Μνημόνιο από το Καστελόριζο για να αναδείξει ένα ελληνικό νησί! Με την ίδια λογική και οι Αμερικανοί έριξαν μια ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και ακόμα μία στο Ναγκασάκι, για να γίνουν γνωστές αυτές οι δύο πόλεις παγκοσμίως.
Πράγματι, πριν το «Μικρό Αγόρι» και ο «Χοντρός» (τα παρατσούκλια των δύο βομβών) πέσουν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αυτοί οι γραφικοί τόποι της Ιαπωνίας είχαν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Τώρα τους γνωρίζουν από το Μακάο και τη Γροιλανδία μέχρι τη Γη του Πυρός και το Κάιρο.

Ετσι και το «Μικρό Αγόρι» (ο ΓΑΠ) μαζί με τον «Χοντρό» (τον Βενιζέλο) έπεσαν πάνω στην Ελλάδα και την έκαναν θερινή, καθιστώντας το Καστελόριζο ιδανικό τόπο προορισμού για όλους τους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και ιδιαίτερων απαιτήσεων.

Να είναι καλά ο Γιώργος μας που μας θυμίζει τι πρέπει να κάνουμε την Κυριακή που έρχεται: Να διασφαλίσουμε ότι εκείνος και οι συν αυτώ θα... αμειφθούν για τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα.

Πηγή εφημ. "δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μεγάλο troll...Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;
    Από το '81 σε ταΐζει ο Ελληνικός λαός, σήκω και φύγε. Φτάνει τεμπελχανά, πάρε και τον συγκάτοικό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]