Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν "καταργεί" τον Νταβούτογλου! Πάμε για σύγκρουση;

Επιμέλεια Λ. Λιγουριώτης

"Τα πάντα όλα" θέλει να είναι ο κ. Ερντογάν στην Τουρκία τώρα που εκλέχτηκε πρόεδρος και ήδη άρχισε το... γκρέμισμα του θεσμού του Πρωθυπουργού, τον οποίο προφανώς θέλει κάτι σαν... συντονιστή των Υπουργών!

Μέχρι τώρα τα δείγματα είναι πολλά (προεδρεύει του Υπουργικού Συμβουλίου, δημιούργησε τομείς κυβερνητικού έργου στην Προεδρία κ.λ.π.) ωστόσο το νέο δείγμα γραφής δείχνει καθαρά τα σχέδιά του.
Πρόκειται για την συνάντηση που είχε ο κ Πρόεδρος Ερντογάν με μέλη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού και επικεφαλής του κόμματος κ. Νταβούτογλου!
Σε αυτή μάλιστα την... ιδιωτική συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική για τρέχουσες πολιτικές του κόμματος και συγκεκριμένα το πρόσφατο "πακέτο για την διαφάνεια" που παρουσίασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και το οποίο αποσκοπεί να αυξήσει τη διαφάνεια στην χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών τους.

"Η χρονική συγκυρία και το περιεχόμενο αυτής της ρύθμισης είναι πολύ σημαντικά. Δεν το θεωρώ σωστό (να δημοσιεύεται) πριν τις εκλογές", δήλωσε ο κ. Ερντογάν και άσκησε κριτική στο μηχανισμό "διαβούλευσης και παροχής συμβουλών" μεταξύ Προεδρίας και Πρωθυπουργίας λέγοντας ότι δεν εφαρμόζεται επαρκώς!

Προχώρησε μάλιστα ένα ακόμα βήμα. "Χρειάζεται το προεδρικό σύστημα προκειμένου να επιτευχθεί η διαβούλευση και η αρμονία", τόνισε, ενώ είπε ότι ορισμένα από όσα προβλέπονται τα έχει κάνει ο ίδιος ως Πρωθυπουργός...
Επίσης επανάλαβε την επιθυμία του να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της Τουρκίας.

Ο κ Νταβούτογλου είχε ανακοινώσει το "Πρόγραμμα για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση" σε συνέντευξη Τύπου την 14η Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου...

Έχουμε δηλαδή και μια θεσμική υποβάθμιση του Πρωθυπουργού από τον κ Ερντογάν αλλά και μια παρέμβαση επί της ουσίας -και εκτός διαδικασίας- σε ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση...

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]