Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επόμενη ημέρα…

Το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Κομισιόν κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ νηφάλιος, παρά το ξενύχτι που θα έχει προηγηθεί για την παρακολούθηση του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών, θα εκδώσει ανακοίνωση που θα συνυπογράφουν όλοι οι ηγέτες της Ε.Ε. κατόπιν υπόδειξης της κ. Ανγκελας Μέρκελ.

Με την συγκεκριμένη ανακοίνωση θα ζητούν από τους ηγέτες των δύο κομμάτων που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις να δηλώσουν εάν επιθυμούν την παράταση του προγράμματος ή την έξοδο από το ευρώ.

Μ΄ αυτό τον τρόπο σχεδιάζει η Μέρκελ να "απαντήσει" στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα διαπραγματευθεί μαζί της αλλά με την Ε.Ε. στο σύνολό της.
Η Μέρκελ θα αντιτάξει στους Σαμαρά-Τσίπρα την ομοθυμία όλων των ηγετών της Ε.Ε.
Μετά από αυτό δεν θα υπάρχουν πλέον περιθώρια για την Ελλάδα και στην ουσία το δίλημμα που θα θέσει η Μέρκελ είναι ή σχηματίζετε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) και συνεχίζετε σε πρόγραμμα με πρώτο πλάνο τις μεταρρυθμίσεις, ή επιλέξτε την έξοδο από το ευρώ διαφορετικά θα κλείσουν οι στρόφιγγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 25 δις ευρώ για να χρηματοδοτήσει την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή!

Και θα τρέξουν οι «ταγοί» και οι «διασώστες», για το καλό της χώρας, να δεσμευθούν και πάλι, γιατί δεν έχουν καμία όρεξη να αγωνιστούν (ποτέ δεν αγωνίστηκαν για τίποτε στη ζωή τους) για έναν λαό που τους εμπιστεύτηκε δίνοντάς τους λευκή επιταγή ακούγοντας απλά φανφάρες.

Και από κάτω, θα σκούζουν οι αιωνίως χρήσιμοι ηλίθιοι, οι πρωταγωνιστές του δράματος της Ελλάδας, οι «κοψοχέρηδες» που πάντα βρίσκουν μία δικαιολογία της τελευταίας στιγμής για να εμπιστευτούν τον «γνώριμο» δήμιο…
Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, δηλαδή ο ελληνικός λαός, ο οποίος ψήφισε ακολουθώντας πιστά το δόγμα "ψήφισε και μη ερεύνα", σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη (βουλευτής της ΝΔ) αφού «είδε το βιοτικό του επίπεδο να συρρικνώνεται κατά 40%, το φόρο για τα φυσικά πρόσωπα να αυξάνει 7 φορές, για τις επιχειρήσεις 9 φορές, η ιδιοκτησία να επιβαρύνεται 800% και η ανεργία να εκτινάσσεται στο 26,5% με πρώτα θύματα τους νέους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά οι Έλληνες επέδειξαν απίστευτη ωριμότητα και ευθύνη».

Ο Αντώνης, ο Αλέξης, ο Πάνος, ο Γιώργος και τα άλλα παιδιά, «έσονται εις σάρκαν μίαν» και να καεί και το παλιάμπελο… αφού ποτέ δεν ήταν δικό τους για να νοιαστούν γι αυτό, αλλά επιπλέον, αφού δεν νοιάζονται οι ιδιοκτήτες του, θα νοιαστούν οι… νιόπαντροι;

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»… Εκλιπόντων και των δύο αυτών συστατικών, ας ανάψουμε τους φούρνους και ας καθίσουμε στη σειρά λέγοντάς πως μας πηγαίνουν για να κάνουμε ντους…
Εκτός και εάν αποφασίσουμε να... πιάσουμε εκείνες τις πέτρες που λέγαμε...

Αναγνώστης

ΥΓ: Σχετικά με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, τα σενάρια είναι δύο.
Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και 90% κούρεμα των χρεών, όπως λέει ο Zinn, ή παραμονή στο ευρώ και 50~60% απομείωση του χρέους, όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ (και σιγοντάρει το ΔΝΤ).
Το πρώτο σενάριο ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης και κατάρρευσης της Ένωσης. Η Ευρωζώνη παύει να είναι πλέον μια μη αναστρέψιμη ένωση. Το δεύτερο σενάριο ενέχει τον κίνδυνο να το ζητάνε κι άλλοι και η Γερμανία να αναγκαστεί να ανοίξει (πραγματικά) το πορτοφόλι.
Παρεπιμπτόντως, οι Ελβετοί διαπίστωσαν ότι δεν τους συμφέρει κανένα από τα δυο σενάρια γιατί το ευρώ έχει μόνο κάτω. Και έτσι πήραν τα μπογαλάκια τους, δείχνοντας σε πολλούς τον δρόμο του κοντινού μέλλοντος...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]