Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέσσερις τζιχαντιστές στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε τέσσερις συλλήψεις προέβη η Ελληνική Αστυνομία το Σάββατο στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των θυλάκων τζιχαντιστών που φέρονται να έχουν σχέση με τρομοκρατική ενέργεια που αποτράπηκε στο Βέλγιο.

Για τα πρόσωπα αυτά είχε σταλεί κατεπείγον διεθνές σήμα προς τις αστυνομικές αρχές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζαν τη μεταφορά της τρομοκρατικής τους δράσης στην Ευρώπη, μετά την επιστροφή τους από τα μέτωπα της Συρίας (κυρίως) και του Ιράκ (μετά την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους – «χαλιφάτου»).

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών αρχών, με τη συνεργασία-συνδρομή και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), στο πλαίσιο της ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί που ανταποκρίνονται σε διεθνές σήμα σε χρόνο-ρεκόρ. Στέλνει μάλιστα αποτρεπτικό μήνυμα σε όσους θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για να δρουν ανενόχλητοι ή να κρύβονται επικίνδυνοι τρομοκράτες.

Εάν αποδειχθεί ότι τα πρόσωπα που συνελήφθησαν σχετίζονται όντως με τις προετοιμασίες για τις τρομοκρατικές ενέργειες, θα σημαίνει ότι παρά τα χίλια προβλήματα, ελέω κρίσης, η ελληνική επικράτεια αστυνομεύεται αρκετά αποτελεσματικά και παρά την ελλιπή συνειδητοποίηση του κινδύνου από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, οι αρμόδιες αρχές επαγρυπνούν.

Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό εάν στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, 27 ετών, μαροκινής καταγωγής, που φέρεται από τις βελγικές αρχές να είναι ο εγκέφαλος πίσω από την υπό σχεδίαση τρομοκρατική ενέργεια.

Στο Βέλγιο έχουν γίνει 13 συλλήψεις μετά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα ανατολικά της χώρας στην πόλη Βερβιέρ, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές τρομοκράτες και συνελήφθη ένας τρίτος.
Σχεδίαζαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς στους δρόμους του Βελγίου αλλά και σε αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Η ανησυχία στο Βέλγιο έχει μεγιστοποιηθεί και η κυβέρνηση της χώρας έχει επιστρατεύσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για φυλάξεις, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, δυνητικών στόχων των τζιχαντιστών τρομοκρατών…


Πηγή Defence-Point
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]