Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν είναι όλα μονόδρομος...

Προσπαθούν να μας περάσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά, ότι πρέπει να χορεύουμε σύμφωνα με τις διαθέσεις της Γερμανίας, η οποία για τρίτη φορά πάει να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα και να δημιουργήσει νέες στρατιές πεινασμένων και εξαθλιωμένων. Τίποτε στη ζωή, όμως, δεν είναι μονόδρομος, και το αποδεικνύει η αδιάψευστη Ιστορία. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και σήμερα.

Έχουν αρχίσει να ανησυχούν τα αφεντικά από τη ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη, όπως καταγράφει ο διεθνής Τύπος. Η Ουγγαρία και η Σλοβακία, δύο χώρες του ΝΑΤΟ, αντιτίθενται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Εμείς, αντίθετα, τρέξαμε να συναινέσουμε, με τεράστιο κόστος, που πρώτοι το πλήρωσαν οι ροδακινοπαραγωγοί αλλά και παραγωγοί άλλων προϊόντων, οι οποίοι είδαν τη σοδειά τους να σαπίζει, με τη χώρα μας να χάνει αγορές και πολύτιμο συνάλλαγμα.

Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος, η... αγαπημένη μας κ. Μέρκελ, ανησυχεί λόγω των επιπτώσεων της ουκρανικής κρίσης στη Γεωργία, στη Μολδαβία και στα Δυτικά Βαλκάνια. Ανησυχία που την επέτειναν τα ρωσοσερβικά στρατιωτικά γυμνάσια και η αποθεωτική υποδοχή του Πούτιν στο Βελιγράδι.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι καμία χώρα δεν μπορεί να κοιτάζει μόνο προς μία κατεύθυνση. Τα παραπάνω, που προκαλούν ανησυχία στους Αμερικανούς και στο μακρύ χέρι τους στην Ευρώπη, τους Γερμανούς, έρχονται να δικαιώσουν τον Κώστα Καραμανλή, που ως πρωθυπουργός επιχείρησε το μεγάλο άνοιγμα προς τη Ρωσία, ενώ είχαν μπει και οι υπογραφές για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τον South Stream (και θα ακολουθούσαν και άλλες πολύ σημαντικές συμφωνίες, που θα κατοχύρωναν την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο). Μπήκαν, όμως, οι μεγάλες δυνάμεις και τον έριξαν, με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγέλλει την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2009 ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία και για τους δύο αγωγούς, όπως και έκανε ως πρωθυπουργός μετά τη νίκη του.

Υπάρχει άλλος δρόμος αποδεδειγμένα. Αρκεί να έχεις τα κότσια να βγεις από τον μονόδρομο, χωρίς να τον διαγράφεις, αλλά κρατώντας αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας σου και τηρώντας τις υποχρεώσεις σου. Δεν έλεγαν τυχαία οι παλιοί ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια... Μόνο έτσι θα σε σέβονται οι «φίλοι» σου, που κι αυτοί κάνουν ότι σε αγαπούν γιατί αυτό επιβάλλει το δικό τους συμφέρον.

Καθαρές κουβέντες, καθαρές εξηγήσεις. Είμαι σύμμαχος, αλλά προηγείται η χώρα μου... Όχι τα δικά σου συμφέροντα...

Κάποιοι σίγουρα θα πουν ότι αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός... Αλίμονο, όμως, αν ο κόσμος πάψει να ονειρεύεται, γιατί τότε θα γίνει γρανάζι της μηχανής... Στρατιωτάκι... Σήκω πάνω, κάτσε κάτω...

Η ζωή έχει αποδείξει ότι προχωράει με τα ακατόρθωτα...

Πηγή εφημ. "Το Παρόν"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]