Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ένας τουρκόφρονας επαινεί κάποιον "εθνικιστή" τότε κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Με το γεγονός δεν ασχοληθήκαμε καθόλου, αφού ακλόνητη πεποίθησή μας είναι πως η βλακεία είναι ανίκητη και πολλαπλασιάζεται όπως και η Λερναία Ύδρα εάν τολμήσεις (ως ιδιώτης) να την αντιμετωπίσεις. Τις αντιδράσεις του "γεγονότος" όμως,  φαίνεται πως θέλησε να τις "σχολιάσει" ο γνωστός τουρκόφρονας εκδότης της τουρκόγλωσσης εφημερίδας "Μιλλέτ", Τζεγκίζ Ομέρ, που προφανώς αισθάνθηκε την ανάγκη να στηρίξει τον Δήμαρχο Τοπείρου, ο οποίος δέχθηκε δημοσιογραφικές επιθέσεις εξαιτίας της συνάντησής του (μέσα στο Δημαρχειακό Κατάστημα) με την μη αναγνωρισμένη (και ως εκ τούτου παράνομη) "Τουρκική Ένωση Ξάνθης". Προφανώς ο νέος δήμαρχος Τοπείρου είτε αγνοεί, είτε αδιαφορεί για τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, και έχει "προβιβάσει" τον εαυτό του σε... υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση να σχολιάσουμε την πολιτική λογική του Δημάρχου Τοπείρου (και προέδρου της Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης), παραθέτουμε το αποκαλυπτικότατο άρθρο της ψυχολογικής (και ψηφοθηρικής) του υποστήριξης από τον τουρκόφρονα εκδότης της "Μιλλέτ", Τζεγκίζ Ομέρ (ο οποίος από την πλευρά του, συντασσόμενος στον απόλυτο βαθμό με την τουρκική εξωτερική πολιτική, αγνοεί ηθελημένα τα όσα αναφέρονται ρητά στη Συνθήκη της Λοζάνης για τη θρησκευτική - μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης), αφήνοντας σε όλους εσάς τον σχολιασμό...

Απολαύστε, λοιπόν, τα "αποκαλυπτήρια" των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δια χειρός, Τζεγκίζ Ομέρ:

Αυτοί οι ντόπιοι του ελληνικού τύπου, ενίοτε μας κάνουν και γελάμε πολύ. Να τους έχει καλά ο Αλλάχ, αν μη τι άλλο με τα κωμικά τους στα άρθρα τους μας ανταμείβουν κάνοντας μας να γελάμε.
Τι συνέβη; 
Να δήθεν "Γιορτάζουν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή μας"!

Όσον αφορά τον λόγο:
Σύμφωνα με τον τοπικό ελληνικό τύπο, ο δήμαρχος Τοπείρου, με μια ιστορική πρωτιά δεχόμενος στο γραφείο του την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, νομιμοποίησε ένα παράνομο –σύμφωνα με την Ελλάδα-  σωματείο, κάτι που όπως γράφουν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Τοπείρου είναι κάποιος ο οποίος ψηφίστηκε από χιλιάδες Τούρκους που ζούνε στην περιοχή. Μάλιστα είναι ένας πολιτικός που δεν είναι και γνωστός και ως φίλος των Τούρκων. Τον γνωρίζουμε ως μέλος ομάδας ακραίων της ΝΔ. Και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι πως είναι πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης.

Να μην παρεξηγηθεί αυτό, το ότι κάποιος είναι μέλος ή πρόεδρος σε μια τέτοια οργάνωση, δεν σημαίνει πως είναι κάτι κακό. Αλλά είναι ένα ισχυρό τεκμήριο πως πρόκειται για έναν Έλληνα εθνικιστή. Έκρινα επωφελές να το αναφέρω.

Το να είναι κάτι τέτοιο είναι επιλογή του. Αυτό είναι διαφορετικό θέμα.

Το ότι όμως ένας τέτοιος μετά από την εκλογή του σαν δήμαρχος θα δεχόταν στο γραφείο του με ανθρώπους της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, είναι κάτι για το οποίο φαίνεται να υπήρχαν πολλές πιθανότητες.

Ο προηγούμενος δήμαρχος ο Χατζηευαγγέλου ήταν αυτός που σε αυτό το θέμα άνοιξε την πύλη και είχε δυσκολέψει το εγκατεστημένο αντιτουρκικό κατεστημένο. Στις ομιλίες του έλεγε τους ανθρώπους της περιοχής Τούρκους και ήταν ο πρώτος που πήγαινε στις εκδηλώσεις της Τ.Ε.Ξ. και την αποκαλούσε και την χαιρετούσε με το όνομα της. 
Γι αυτό ο κόσμος της περιοχής τον στήριξε και έτσι εξελέγη πολλές φορές. Αλλά το γνωστό καθεστώς που δεν επιθυμεί και δεν μπορεί να χωνέψει την ελληνοτουρκική φιλία, καθώς δεν μπόρεσε να τον ανατρέψει με δημοκρατικές οδούς, διασφάλισε την εκτός πολιτικής παραμονή του με άλλους τρόπους.  Σε αυτή τη χώρα δεν είναι εύκολο να πεις την μειονότητα τουρκική και να αναγνωρίσεις την ΤΕΞ. Το τίμημα γι αυτό είναι βαρύ.

Ο Χατζηευαγγέλου πήρε το μερίδιο του από αυτό. Τώρα έφτασε η σειρά του Μίχογλου. Δεν ξέρω το πώς συνέβη, αλλά πιθανώς μετά από ένα δίκαιο αίτημα του αντιδημάρχου Σουνάι Χουσείνογλου, ο δήμαρχος αυτός δέχτηκε την ΤΕΞ στο γραφείο του και έτσι στοχοποιήθηκε. Ο ελληνικός τύπος τον "απέβαλε" και τον "σταύρωσαν" καθώς λόγω της "νομιμοποίησης της παράνομης ΤΕΞ, τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή γιόρτασαν". Σύμφωνα με ειδήσεις η νομαρχιακή της ΝΔ στην συνεδρίαση της πήρε στάση, μη δίνοντάς του καν τον λόγο.

Τζεγκίζ Ομέρ
Εφ. Μιλλέτ 27/11/2014

Σχόλιο ιστολογίου: Εάν κάποιοι επιθυμούν να τερματιστούν αμετάκλητα προκλητικές συμπεριφορές που αποπειρώνται να διαγράψουν Διεθνείς Συνθήκες και τελεσίδικες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν μία και μόνο επιλογή: Την εφαρμογή του νόμου στη Θράκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και τυχόν αντιθέσεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Εφαρμόιστε το νόμο, κύριοι και οι δημοσιογραφικοί αλλά και πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί και τραμπουκισμοί, θα εξαφανιστούν δια παντός και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Εφαρμόστε το νόμο, επιτέλους, στην Θράκη αντί να την μεταχειρίζεστε ως περιοχή στην οποία ο κάθε τυχάρπαστος δημοσιογράφος και πολιτικός μπορούν με τις ενέργειές τους να θέτουν επ' αμφιβόλω την ελληνική κυριαρχία και να εισάγουν ευθέως νέες "κυριαρχίες".

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕς ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ........ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]