Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιόσκα Φίσερ: Γιατί είναι επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας

Του Ζ. Φρούχτμαν*

Είναι γνωστό ότι ο Γιόσκα Φίσερ συνήθως τα λέει έξω από τα δόντια. Και ίσως αυτό να ήταν και ένα από τα ατού του ως υπουργού Εξωτερικών σε μία κρίσιμη για την Γερμανία περίοδο. Όταν, λοιπόν, επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικίνδυνος για την χώρα του και την Ευρώπη, ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω από τον απλό πολίτη. 

Μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση-συζήτηση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Βερολίνο, ο πρώην ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι, αν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα προσπαθήσει να εφαρμόσει τα όσα υπόσχεται, τότε οι εξελίξεις θα είναι μάλλον πολύ κακές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για τον ευρωπαϊκό Νότο.

Επίσης, απαντώντας στο ερώτημα τί περιμένει ο κόσμος από την Γερμανία, ο Γ. Φίσερ υπογράμμισε: 
«Ο κόσμος σαφώς και δεν περιμένει τίποτε. Η Γερμανία είναι άγνωστη σε μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. Συνεπώς, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τί περιμένουν οι Ευρωπαίοι από τους Γερμανούς. Η απάντηση είναι ότι περιμένουν μιαν άλλη πολιτική.
Λιγότερο δογματική και περισσότερο ευέλικτη σε θέματα που άπτονται της πολιτικής ολοκλήρωσης της ΕΕ. Η σημερινή πολιτική του Βερολίνου παραμένει λανθασμένη. Δεν μπορείς να μειώνεις τα χρέη και ταυτόχρονα να κάνεις δομικές μεταρρυθμίσεις. Τί περιμένει δηλαδή από όλα αυτά το Βερολίνο; Να αποτύχει ο Ολάντ στην Γαλλία και να έχουμε μετά την Λε Πεν; Ή να αναλάβει ο Τσίπρας την πρωθυπουργία στην Ελλάδα; Τότε θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες στην νότια Ευρώπη. Αυτό δεν το θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο».
Αναφερόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γερμανός πρώην ΥΠΕΞ τόνισε πως είναι επικίνδυνος γιατί θα δημιουργήσει ενδεχομένως ρήγματα στο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό κεκτημένο, γεγονός που συνιστά και εχθρική στάση απέναντι στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πλέον και ευρύτερα ρήγματα στον ευρωπαϊκό κοινωνικό ιστό, με αναζωπύρωση της αντιπαράθεσης Βορρά - Νότου.

Άλλοι ομιλητές στην συνάντηση επεσήμαναν ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι μόνος του στην Ευρώπη, γιατί το ελληνικό πρόβλημα απέχει πολύ από τού να είναι ίδιο με το αντίστοιχο ιταλικό, για παράδειγμα.

Στο επίπεδο αυτό, πάντως, ο Γιόσκα Φίσερ έκανε την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα μάλλον θα παραμείνει στην ευρωζώνη –άγνωστον, όμως, πώς.

* Πρώην ανταποκριτής της Deutsche Welle στις Βρυξέλλες


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι καθόλου επικίνδυνος για την χώρα του. Μάλλον είναι επικίνδυνος για τους Γερμανούς . Οι Γερμανοί με την πολιτική τους θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ και να φέρουν τα ακροδεξιά κόμματα στην εξουσία.. Η Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει .Θα πουλάει τουρισμό,αγροτικά προιόντα και μόρφωση. Με το συνάλλαγμα των μεταναστών της ,ναυτικών και τις εξαγωγές ,με εθνικό νόμισμα θα αποκτήσει μια από τις καλύτερες οικονομίες στον κόσμο.Δεν μας θέλουν δεν τους θέλουμε .Αυτοί θα χάσουν από το αντιγερμανικό μένος που θα ξεσπάσει στην χώρα μας. Η αγορά του γερμανικού τέλειου τεχνικού εξοπλισμού θα χαθεί . Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα χάσουν 6,5 δις το χρόνο. Αυτή είναι η επιλογή τους . Οι Έλληνες θα ζήσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σαχλαμαρας και ο χοντρος και οι κομματικες συμμοριες τους ειναι ακινδυνες;
    Μπορει να ειναι επικινδυνος ο Τσιπρας αλλα αυτο το <>ειναι καλυτερο απο την κολαση της προδοτικης καταστροφης και του σιγουρου θανατου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανω σε μια αναμπουμπουλα που ισως και να προκληθει επιτηδες, θα χασουμε εδαφη και εθνικη κυριαρχια. Αυτο θελουμε; Οι επιδιωξεις δεν ειναι Γερμανικες. Η Γερμανια σερνεται σαν την υαινα οταν πεσει το κουφαρι, να ξεκοκκαλισει κι αυτη κατι σειοντας τα δανεια που της χρωσταμε. Το παιχνιδι παιζεται αλλου και επειδη αργουμε, το επιταχυνουν.....Οταν παρουν αυτο που θελουν θα ερθει πεινα και δυστυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλεξης ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την Ελλαδα γιατι εαν παρει την εξουσια θα συνεχισει την πολιτικη των μνημονιων, ως αξιος υπηρετης των σκοτεινων Ευρωπαικων & Αμερικανικων συμφεροντων, φερνοντας την τελικη καταστροφη στην ΗΔΗ ρημαγμενη Ελλαδα!!! Εκλεισε τις συμφωνιες του με το κεφαλαιο & τους δανειστες ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ στα προσφατα ταξειδια του σε Ευρωπη & Αμερικη για να εχει προοπτικη να εκλεγει με την στηριξη τους και τωρα προεκλογικα προσπαθει να εξαπατησει και πουλησει ΕΛΠΙΔΑ στον Ελληνικο λαο με μεγαλα λογια, επιπολαιοτητες, διαφορετικες διακηρυξεις καθε λιγο και λιγακι. Ακουσε καποιος Συνελληνας ενα σοβαρο ολοκληρωμενο προγραμμα για την καλυτερη πορεια της χωρας μας απο τον Αλεξη που ειναι ρεαλιστικο και μπορει να υλοποιηθει, το οποιο μου διαφευγει Μονον κραυγες ακουμε και βλεπουμε πυροτεχνηματα απο τον Αλεξη για λογους εντυπωσεων στους απογοητευμενους & καταρακωμενους πολιτες. Το θρασος του διψασμενου για εξουσια αλλα χωρις εθνικη συνειδηση & ευαισθησια Αλεξη, ειναι απεραντο και προσβαλλει την νοημοσυνη των σκεπτομενων πολιτων. Ως αντιπολιτευση μονον για τα δικαιωματα των εγκληματιων λαθρομεταναστων ωρυεται, δεν ειδαμε ποτε να ασκει αντιπολιτευση προς ωφελος και προστασια των Ελληνων πολιτων, δεν κατεθεσε ποτε μια προταση ουσιας προς λυση καποιου προβληματος απο οσα ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ την πατριδα μας και τους απλους πολιτες. Εαν υπαρχουν ακομη ΠΟΛΛΟΙ αφελεις και μη σκεπτομενοι συμπολιτες μας που αποφασισαν να τον ψηφισουν οταν γινουν οι επομενες εκλογες, τοτε ειμαστε καταδικασμενοι σε συνεχιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]