Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο πόδι οι ΗΠΑ για ενδεχόμενο χτύπημα των τζιχαντιστών

Συναγερμό σήμανε το FBI 

«Αστακός» γίνονται οι ΗΠΑ, καθώς διαθέτουν πληροφορίες πως θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές στο έδαφος τους.

Το FBI σήμανε συναγερμό στη χώρα. Με έγγραφο που έστειλε στον Λευκό Οίκο ανέφερε πως διαθέτει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η χώρα θα δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος. Έτσι, πλέον οι Αμερικανοί λαμβάνουν μέτρα. Όπως ανέφερε το δίκτυο CBS επειδή δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό –το χτύπημα- οι Αμερικανοί προετοιμάζονται σαν να πρόκειται να γίνει αύριο κιόλας. Πάντως, υποστηρίζουν ότι αναμένουν σύντομα την επίθεση.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι φοβούνται συμπατριώτες τους που έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές. Ο αρχηγός του FBI φέρεται να γνωρίζει ονόματα Αμερικανών που έχουν γίνει μέλη του ΙΚ καιπολεμούν στο πλευρό του Συρία και Ιράκ. Άλλος ένας φόβος του είναι ότι από τη στιγμή που κατέχουν αμερικανικά διαβατήρια μπορούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ώρα, ο Λέον Πανέτα ανέφερε ότι «ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα είναι δύσκολος».

Αναφορά της Die Welt σε νέο ανατριχιαστικό βίντεο με τζιχαντιστή
Ένας νεαρός ξανθός ισλαμιστής, μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά, καλεί τους «πιστούς αδελφούς» του να σφάξουν τους «άπιστους» στις μη μουσουλμανικές χώρες, εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα σε σχετικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, όπου ωστόσο δεν αναρτάται το βίντεο, αλλά μόνον η φωτογραφία με το πρόσωπο του νεαρού τζιχαντιστή.

«Αγαπημένοι μου αδελφοί στην πίστη, βρίσκομαι εδώ, στο Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή Ράκα. Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να σφάξουμε τα πρόβατα. Και θέλω να σας καλέσω να σφάξετε τους άπιστους στις μη μουσουλμανικές χώρες. Ελάτε όλοι εδώ! Σας καλώ να έρθετε εδώ και να σκοτώσετε τους άπιστους», λέει ο νεαρός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Γερμανία είναι σοβαρή.

«Το κάλεσμα για θάνατο των ‘απίστων’ στις πατρίδες τους συνιστά ποιοτική αλλαγή στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους. Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες: Οι χώρες οι οποίες έχουν δεσμευθεί στον αγώνα κατά των τρομοκρατών μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο των αυτοαποκαλούμενων ‘μαχητών του Θεού’», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο «κομάντο του τρόμου του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται ήδη καθοδόν προς την Ευρώπη, μέσω των συνόρων Τουρκίας-Συρίας».

Από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επισημάνθηκε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να αποτελεί όπως και πριν στόχο της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών», διευκρινίστηκε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφορία για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]