Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη ζει με τον τρόμο του τζιχάντ

Τρόμος στην Ευρώπη, την ώρα που videogames λειτουργούν ως εξομοιωτές των βιαιοτήτων τους

Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, οι παλμοί γίνονται όλο και πιο γρήγοροι και άτακτοι. Ένα αίσθημα τρόμου έχει κατακλύσει τις Βρυξέλλες, αφού το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ανάμεσα στους πιθανούς στόχους τζιχαντιστών που επέστρεψαν από τη Συρία. Εκτιμάται, εξάλλου, ότι τουλάχιστον 90 Βέλγοι, από τους 400 που είχαν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, έχουν επιστρέψει με «άγριες διαθέσεις» στην τρομαγμένη πλέον καρδιά της γηραιάς ηπείρου.

Η Ευρώπη έχει αρχίσει να ανασαίνει φοβισμένα μπροστά στον επεκτατικό παραλογισμό της Τζιχάντ. Ο φόβος σαν μολυσματικός ιός έχει πλήξει και τις ΗΠΑ, που λαμβάνουν σχεδόν εσπευσμένα τα μέτρα τους. Τα αμερικανικά αεροσκάφη σαρώνουν τους βρετανικούς αιθέρες για να εντοπίσουν βρετανούς συνεργάτες του τζιχαντιστή Τζον, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος αδημονεί να επωφεληθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να διευρύνει τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Μόνο που το Ισλαμικό Κράτος διεισδύει όχι μόνο στις ζωές αλλά και στο μυαλό μας, και όχι πάντα μόνο επιθετικά αλλά και ύπουλα μέσω hi-tech. Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι αντιγρα΄φει τις πρακτικές του Ισλαμικού Κράτος, ταΐζοντας με μίσος τους παίκτες που «ανατινάσσουν στρατιωτικά οχήματα ντυμένοι τζιχαντιστές».
Στον αντίποδα του «εξομοιωτή της τζιχάντ», γνωστού «Grand Thef Auto: Salil al-Sawarem» -ονομασία που σημαίνει "Η ενωμένη φωνή των σπαθιών"-, βρίσκεται ένα νέο απειλητικό βίντεο σκηνοθετημένο έτσι ώστε να θυμίζει πολεμική περιπέτεια του Χόλιγουντ, με τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου: Η μάχη μόλις ξεκίνησε». Το βίντεο διάρκειας 53 δευτερολέπτων, που κυκλοφόρησε ως απάντηση στην απόφαση των αμερικανών να βομβαρδίσει θέσεις τζιχαντιστών, κλείνει με τη φράση «Έρχεται σύντομα…», όπως ακριβώς και στα τρέιλερ των χολιγουντιανών ταινιών.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν απειλούν μονάχα ψηφιακά, αλλά και πολιορκούν την πόλη Κομπανί, με αποτέλεσμα 70.000 Κούρδοι της Συρίας να έχουν περάσει στην Τουρκία για να σωθούν… Παράλληλα όμως Κούρδοι μαχητές ταξιδεύουν από την Τουρκία στη Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.
Όλα δείχνουν ότι το τοπίο εχθρών και συμμάχων είναι θολό. Παράδειγμα: Η Σαουδική Αραβία –ένας από τους συμμάχους των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους- είναι ο κατ’ εξοχήν τόπος όπου ισχύει ως νόμος η ωμότητα του Ισλαμικού Κράτους. Αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί, άνδρες που βλέπουν τα χέρια τους να κόβονται για ένα «κλεμμένο καρβέλι», ενώ οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αν δεν είναι οχυρωμένες πίσω από ένα μαύρο πέπλο…

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι πασιφανές πως οι τζιχαντιστές ωθούν στην δημιουργία δυτικού μετώπου εναντίον τους, προκειμένου να εμφανίσουν εαυτούς ως γνήσιους μαχητές του Ισλάμ και να καλέσουν το σύνολο των ισλαμιστών του πλανήτη, να πολεμήσει κατά των νέων σταυροφόρων, σε έναν γενικευμένο θησκευτικό παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο η κάθε πόλη και το κάθε χωριό θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης στο όνομα του Αλλάχ...! Το δυστύχημα είναι πως οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν «τσιμπήσει» το δόλωμα…, αντί να ακολουθήσουν πρακτικές σιωπηρές και απολύτως εφαρμόσιμες και αποδοτικές λύσεις…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]