Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Διάβημα για τη χρήση του όρου «Σλάβοι» από τον Αμερικανό πρέσβη

«Η επίκληση του όρου αυτού θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητα και προσβάλει τα συναισθήματα του μακεδονικού λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προχώρησε σε διάβημα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, λόγω αναφοράς περί «πλειοψηφίας Σλάβων» στη χώρα από το νέο Αμερικανό πρέσβη, Τζες Μπέιλι, σε ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκλήθη στο υπουργείο ο επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ, στον οποίο «εκφράσθηκε η δυσαρέσκεια σχετικά με την ακατάλληλη χρήση του όρου "Σλάβοι" για το μακεδονικό πληθυσμό στη Δημοκρατία της Μακεδονίας από τη μεριά του νεοδιορισθέντος πρέσβη των ΗΠΑ Τζες Μπέιλι στην ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία στις 17 Σεπτεμβρίου 2014». Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία (Δημοκρατία της Μακεδονίας) το 2004.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προστίθεται ότι «η επίκληση του όρου αυτού (Σλάβοι) θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητα και προσβάλει τα συναισθήματα του μακεδονικού λαού, κάτι που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό-πολιτικό επίπεδο».

Την προηγούμενη Τετάρτη ο κ. Μπέιλι, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων στην αμερικανική Γερουσία, περιγράφοντας τον πολυεθνοτικό χαρακτήρα της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για σλαβική πλειοψηφία και αλβανική μειοψηφία. «Θα ήθελα να σημειώσω ότι μέσα στον ιστό της μακεδονικής κοινωνίας, υπάρχει κάτι περισσότερο από ό,τι Σλάβοι και Αλβανοί. Υπάρχουν Τούρκοι, υπάρχουν Ρομά και άλλοι, επομένως είναι ένας μικρόκοσμος του πλούτου των Βαλκανίων και προκειμένου όλες οι ομάδες του πληθυσμού να δουν ένα κοινό μέλλον, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, δεδομένης της δικής μας ιστορίας και το σύνολο των αξιών μας», πρόσθεσε ο κ.Μπέιλι.

Σχόλιο ιστολογίου: Με το δίκιο τους θύμωσαν οι Σκοπιανοί...! Άκου εκεί "Σλάβοι"!!! Οι άνθρωποι είναι σλαβόγυφτοι... Δεν είναι σωστό από τις ΗΠΑ να τους αλλάζουν την καταγωγή...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]