Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι ήρεμοι πριν αποκεφαλιστούν;

Την απάντηση δίνει πρώην όμηρος

Στα βίντεο εκτέλεσης των τριών ομήρων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, η παγκόσμια κοινότητα αναρωτήθηκε γιατί οι μελλοθάνατοι ήταν τόσο ήρεμοι...

Οι δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι James Foley και Steven Sotloff, καθώς και ο Βρετανός David Haines, είναι τα τρία τραγικά θύματα των τζιχαντιστών που αποκεφαλίστηκαν και τα βίντεο της τραγικής εκτέλεσής τους, έκαναν το γύρο του κόσμου. Μια προσεκτική παρατήρηση στα βίντεο του αποκεφαλισμού δείχνει ότι και τα τρία θύματα, ήταν εξαιρετικά ήρεμα, σαν να μη γνώριζαν τι τους περιμένει!

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Didier Francois, που υπήρξε όμηρος του «Ισλαμικού Κράτους», αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του έτους και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Europe 1, αποκαλύπτοντας ότι οι όμηροι των τζιχαντιστών δεν γνώριζαν ότι θα αποκεφαλιστούν και αυτό εξαιτίας των πολλών εικονικών εκτελέσεων στις οποίες τους υποβάλουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν μελετήσει τα βίντεο της εκτέλεσης των ομήρων και έχουν δηλώσει ότι είναι πιθανόν οι εκτελέσεις να μην έχουν γίνει με τον τρόπο που απεικονίζονται.

Ο δημοσιογράφος της βρετανικής Guardian, Martin Chulov, αναφέρει ότι ο Barak Barfi, εκπρόσωπος της οικογένειας του Sotloff, ο οποίος την περασμένη χρονιά προσπάθησε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Αμερικανών ομήρων, που έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές, δήλωσε ότι οι αδίστακτοι απαγωγείς χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό για να καταβάλουν ψυχολογικά τα θύματά τους.

Παράλληλα, ο Didier Francois δήλωσε ότι είχε κρατηθεί ταυτόχρονα με τον Foley και είχε δει πολλές φορές οι τζιχαντιστές να στήνουν στον τοίχο τον άτυχο δημοσιογράφο, προσποιούμενοι ότι τον σταυρώνουν!

Σύμφωνα με το άρθρο του Chulov, υπάρχουν περίπου δέκα δυτικοί όμηροι του Ισλαμικού Κράτους στη πόλη Ράκα της Συρίας, που αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου του 47χρονου Βρετανού ταξιτζή Alan Henning, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν συμμετείχε σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Συρία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα βίντεο αποκεφαλισμού των ομήρων έχουν στόχο να «σύρουν» τις ΗΠΑ σε πόλεμο, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι με αυτά οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, θέλουν να «προειδοποιήσουν» τη Δύση και ειδικότερα, τον στρατό των ΗΠΑ, που κατόρθωσε μαζί με την βοήθεια των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων να τους αναχαιτίσει στην πόλη Irbil, στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]