Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Πάργα δεν είναι υπό γερμανική κατοχή!

Ο παγκόσμιος περιηγητής Σαλβαντόρ είχε ονομάσει την παραλία της Πάργας Χρυσογιάλι. Σύμφωνα με την γραφή του, όπως βλέπεις από την Πάργα το Ιώνιο, εκ του αριστερού οι πύλες του Άδη που οδεύουν στην κόλαση στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού και εκ του δεξιού ο παράδεισος με την παραλία Χρυσογιάλι και τον παραδεισένιο κάμπο του βάλτου όπου καταλήγουν τρία μικρά ποταμάκια. Μία παραλία κόσμημα, πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο, στην οποία σήμερα κατά την διάρκεια της τουριστικής σαιζόν προσέρχονται καθημερινά τουλάχιστον 10,000 επισκέπτες και λουόμενοι για να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στα υπέροχα και πεντακάθαρα νερά του Ιωνίου. Αυτόν τον μοναδικό τόπο θέλουν να καταστρέψουν, όπως έχουν ανακοινώσει σε τοπικά κανάλια και εφημερίδες, επενδυτές γερμανικού fund, κάνοντας κερδοσκοπικά όνειρα και πιστεύοντας ότι θα αγοράσουν από το ΤΑΙΠΕΔ το Χρυσογιάλι και το λιμάνι της Πάργας για να κάνουνε μία μαρίνα για σκάφη.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, η αλαζονεία τους να κατακτήσουν το πανέμορφο Χρυσογιάλι είναι σαν να θέλουν να κάνουν ένα υπέργειο πάρκινκγ πάνω στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος.

Είναι οι ίδιοι επενδυτές οι οποίοι έχουνε πάρει την οροσειρά της Πάργας για αιολικά πάρκα και εκμετάλλευση ενέργειας. Ας πάμε λίγο πίσω στο 1997 και ας θυμηθούμε ότι ο συνδυασμός μας «Γενιά του 2000» είχε προτείνει τότε στην τοπική κοινωνία να κάνουμε στην οροσειρά της Πάργας αιολικά πάρκα ούτως ώστε όλοι οι οικονομικά αδύνατοι να έχουνε δωρεάν ρεύμα και ταυτόχρονα όλη η πόλη της Πάργας, το όμορφο νησάκι της, το εντυπωσιακό κάστρο της, η παραλίες της και όλες οι γειτονιές της να φωτίζονται χωρίς να χρεώνονται για αυτό οι δημότες της. Αυτοί οι επενδυτές τώρα θα εκμεταλλευτούν προς ιδίων όφελος το αιολικό πάρκο το οποίο θα δημιουργήσουνε στην οροσειρά της πόλης καθώς και τα φωτοβολταϊκά που θα εγκαταστήσουνε εκεί. Και όλα αυτά, δυστυχώς, χωρίς οι πολίτες να έχουν απολύτως κανένα όφελος από αυτήν την επένδυση και δίχως να έχει υπάρξει ουδέποτε καμία λαϊκή διαβούλευση ή κοινωνικό εργαλείο. Όταν λοιπόν ένα τέτοιο οικονομικό fund κλέβει μία πρωτοποριακή ιδέα της τοπικής κοινωνίας και την εφαρμόζει με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε τουλάχιστον να παραχωρήσει και να μοιράζεται τα κοινωνικά αγαθά με αυτήν την κοινωνία.

Αντί να σταματήσουνε λοιπόν εκεί, τώρα θέλουνε να πάρουνε και να κάνουνε την παραλία λιμάνι. Η Πάργα έχει σίγουρα ανάγκη από ένα λιμάνι, αλλά όχι σε εκείνη την θέση.

Πριν προβούν σε βεβιασμένες και κακές αποφάσεις, θα ήταν σωστό να γνωρίζουν το ΤΑΙΠΕΔ και όλοι οι φορείς, την ιστορία της Πάργας και γιατί ο εθνικός ύμνος της χώρας «Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!» είναι γραμμένος από την ιστορία της πόλης

Διότι όταν πουλήθηκε η Παργα από τους Ενετούς στους Τούρκους, οι Παργινοί ξέθαψαν τα οστά των προγόνων τους από τα νεκροταφεία, μαζέψανε την σημαία και φύγανε και επήγανε στην Κέρκυρα.

Διότι η επιστροφή τους έγινε μόνον αφού ελευθερώθηκε η πόλη.

Διότι η Πάργα είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Κανάρη, του Πατατούκου και πολλών μεγάλων ευεργετών οι οποίοι διέπρεψαν στην Τεργέστη.

Διότι την Πάργα την σεβάστηκε μέχρι και ο στρατηγός Ναπολέων ο οποίος έπειτα έκανε το εξοχικό του στο νησί. Από εκεί εμπνεύστηκαν αργότερα οι Γάλλοι και έκαναν το κλαμπ Μεντιτερανέ (Club Méditerranée)το οποίο έφερε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στην πόλη.

Αν η γερμανική Deutsche Telekom έχει αγοράσει το διοικητήριο του ΟΤΕ και το ραντάρ της Αγιάς στην Πάργα, δεν σημαίνει ότι μπορούνε να αγοράσουνε και την πόλη της Πάργας. Το γερμανικό fund ενέργειας, που έχει αγοράσει την γαλλική βίλλα στο λιμάνι του βάλτου της Πάργας, τώρα θέλει να κάνει δική του και την πιο πολυσύχναστη και τουριστική παραλία της πόλης μας. Εκεί θέλει να επιβάλει την δική του μοντέρνα κατοχή. Ας προσέξουν λοιπόν καλά όλοι στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και οι άλλοι φορείς διότι η Πάργα δεν ξεπουλιέται και ποτέ δεν θα μπει υπό γερμανική κατοχή.

Τζήμας Βασίλειος

Εmail επικοινωνίας
tzhmas.vasileios@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]