Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Εξι συλλήψεις για στρατολόγηση νεαρών γυναικών στους τζιχαντιστές

Έξι πρόσωπα, που φέρονται να συμμετείχαν στην στρατολόγηση νεαρών γυναικών για να συμμετάσχουν στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στη Συρία, έχουν συλληφθεί από χθες Τρίτη στη Γαλλία, την ώρα που συνεχίζεται στο κοινοβούλιο η συζήτηση για τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε δύο περιοχές ενός προαστίου της Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο μιας έρευνας που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, δήλωσε δικαστική πηγή. Οι συλληφθέντες «φέρονται να είχαν πολύ ενεργό ρόλο στην στρατολόγηση και την αναχώρηση τους τελευταίους μήνες πολλών νεαρών γυναικών προς τη Συρία», ανέφερε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε ανακοίνωσή του.

Δύο ανήλικοι, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι που φαίνεται ότι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Συρία, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, είναι μεταξύ των έξι συλληφθέντων που έχουν τεθεί υπό κράτηση. Η επιχείρηση, που συνεχίζεται και σήμερα, ξεκίνησε χθες Τρίτη κοντά στη βιομηχανική περιοχή Μεϊζιέ της Λιόν. Η δικαστική πηγή επεσήμανε ότι στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε ένα όπλο, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για την κατάσχεση «διάφορων όπλων και εξοπλισμού».

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, δύο αδέλφια, ένας άνδρας και μία γυναίκα 34 ετών, είναι μεταξύ των συλληφθέντων καθώς φέρονται να στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες για να συμμετάσχουν στη Τζιχάντ. Δύο αδελφοί ηλικίας περίπου 20 ετών που συνελήφθησαν χθες είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια ισλαμιστική οργάνωση η οποία διαλύθηκε το 2012, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την ώρα που η γαλλική Εθνοσυνέλευση εξετάζει ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να ενισχύσει το αντιτρομοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης.

Το βασικό μέτρο του νομοσχεδίου, που είναι να εμποδίζονται ο νεαροί Γάλλοι να ταξιδεύουν στη Συρία, κυρίως την επιβολή μιας διοικητικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την κατάσχεση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους, εγκρίθηκε χθες το βράδυ από τους βουλευτές. Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περίπου 930 Γάλλοι φέρονται να έχουν μεταβεί ή να επιθυμούν να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ, εκ των οποίων 350 βρίσκονται στην περιοχή, 180 έχουν επιστρέψει από τη Συρία, 170 βρίσκονται καθ' οδόν προς τα εκεί και 230 που επιθυμούν να φύγουν, αριθμός που σημείωσε «αύξηση 74% σε διάστημα οκτώ μηνών». Περίπου το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες.

ΑΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]