Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έτρεπε τράπεζες σε φυγή

Το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας, της έκτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανησυχεί παράγοντες στο Σίτι.

Μερικές από τις πιο σημαντικές τράπεζες της Wall Street καταρτίζουν προληπτικά σχέδια για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μετακινήσουν ορισμένες από τις δραστηριότητές τους στην Ιρλανδία, αν κληθούν να αντιμετωπίσουν το σενάριο κατά το οποίο η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times.

Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα, επικαλούμενη μάλιστα τραπεζικές πηγές, οι Citigroup Inc, Morgan Stanley και Bank of America Corp είναι ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία εξετάζουν την Ιρλανδία ως μια εναλλακτική λύση για να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη. Στο ίδιο δημοσίευμα διευκρινίζεται όμως ότι οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ εάν το Συντηρητικό Κόμμα κερδίσει στις εκλογές του 2015.

Το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας, της έκτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανησυχεί παράγοντες στο Σίτι, το χρηματοοικονομικό κέντρο που εισφέρει περί το ένα δέκατο της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]