Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ξεκινά έρευνα για κατασκοπεία της Γερμανίας σε βάρος της

Οι Αρχές της Τουρκίας θα διεξάγουν έρευνα σχετικά με τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία κατασκόπευε την Άγκυρα, παρά το ότι τα δύο κράτη είναι εταίροι στο NATO, δήλωσε χθες ένα κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).

Σε ένα δημοσίευμά του, το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε ότι η υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας υπέκλεψε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον —αν και αυτό έγινε κατά λάθος, όπως ανέφερε—, αλλά και σε βάρος Τούρκων αξιωματούχων, από το 2009. Στην περίπτωση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Σπίγκελ, η κατασκοπευτική δραστηριότητα πιθανόν συνεχίζεται.

Ο Μεχμέτ Αλί Σαχίν, ο αντιπρόεδρος του AK, δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές οφείλουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρά» το θέμα αυτό.

«Ασφαλώς η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εξωτερικών θα διεξαγάγουν τις απαραίτητες έρευνες για τις καταγγελίες που έγιναν από το περιοδικό», είπε ο Σαχίν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Σαχίν πάντως επισήμανε ότι το δημοσίευμα πρέπει να εξεταστεί «προσεκτικά», δοθείσης της τεταμένης σχέσης ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και το Σπίγκελ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει μύδρους επανειλημμένα εναντίον του περιοδικού νωρίτερα φέτος, λόγω ενός ιδιαίτερα επικριτικού άρθρου για την καταστροφή στο ορυχείο στη Σόμα. Ο ανταποκριτής του Σπίγκελ στη χώρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία για ένα διάστημα εξαιτίας των απειλών κατά της ζωής του μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ερντογάν θα ορκιστεί πρόεδρος της Τουρκίας την 28η Αυγούστου, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές την 10η Αυγούστου.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]