Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών εναντίον χριστιανών

Δεν έχουν τέλος οι φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους των τζιχαντιστών, οι οποίοι με την πρόφαση ενός ιερού πολέμου υπερ της θρησκείας τους σφαγιάζουν, βιάζουν και απαγάγουν όποιον χριστιανό Γεζίντι βρίσκεται στο διάβα τους στο Βόρειο Ιράκ.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 100 νεκρούς σε επίθεση την Παρασκευή. Σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι οι άντρες ενός χωριού και απήχθησαν οι γυναίκες, που φαίνεται να έχουν ρόλο κλειδί στις επιθέσεις μίσους των τζιχαντιστών.
Πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του ώστε να γλιτώσουν από την αμίληκτη απειλή των βασανιστών τους, που σύμφωνα με τον ΟΗΕ χρησιμοποιούν τέσσερα βασικά όπλα στην προσπάθεια μουσουλμανοποίησης της περιοχής.

irak-gezinti-527x330
Οι τζιχαντιστές στο Ιράκ έχουν έναν γιατρό, ο οποίος πραγματοποιεί τεστ αγνότητας προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απαχθέντες γυναίκες είναι «αγνές», ο ι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν κηρύξει Jihad al Niqah – μια ακραία μορφή σεξουαλικού ιερού πολέμου που επιτρέπει στους μαχητές να πάρουν όποια γυναίκα θέλουν, οι γυναίκες δίνονται ως «δώρα» στους μαχητές του ΙΚ και τα παιδιά ανατρέφονται για να γίνουν μαχητές.
Τέλος η μέθοδος με την οποία δρουν στο κομμάτι της καθαρής αλλαξοπίστησης των «απίστων είναι η εξής: οι δεσμοφύλακες του ΙΚ προειδοποιούν τους απαχθέντες ότι έχουν τέσσερις ευκαιρίες να αλλαξοπιστήσουν με τις δύο πρώτες να είναι ευγενικές, η τρίτη με χτυπήματα με δερμάτινο μαστίγιο και αν αρνηθούν την τέταρτη τότε τους περιμένει ο θάνατος.

«Παρακαλώ αφήστε τα αμερικανικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη φυλακή μου… ο θάνατος είναι καλύτερος από το να βιασθώ από έναν άγνωστο», είναι η σπαρακτική δήλωση γυναίκας που διανύει τον 8 μήνα της εγκυμοσύνης της στη Daily Mail.

Οι Κούρδοι του Ιράκ συνεχίζουν τις εντατικές προσπάθειες ανακατάληψης του φράγματος της Μοσούλης με την βοήθεια των αμερικάνικων πολεμικών αεροσκαφών. Οι ΗΠΑ προχώρησαν στον βομβαρδισμό βασικών στόχων των τζιχαντιστών για να ανακόψουν τη «δολοφονική» πορεία τους.


Η διεθνής διπλωματία σιωπά
ΓΕΖΙΝΤΙ
Στο καθαρά διπλωματικό πεδίο η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στις βιαιότητες – εξαιρουμένων πάντα των ΗΠΑ που εδώ και αρκετές μέρες πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων για να αποτρέψουν τις φρικαλεότητες.
Οι Γάλλοι παρέχουν τους Κούρδους με οπλικά συστήματα, αλλά μέχρι στιγμής αρνούνται την περαιτέρω συνδρομή στην περιοχή. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές «τρομοκρατική απειλή» και τόνισε πως πρέπει να ληφθεί δράση. Παρόλα αυτά απέκλεισε την αποστολή στρατού, αλλά εξετάζεται η πιθανότητα εξοπλισμού των Κούρδων.
Μετά την επίσκεψη του στο Ιράκ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε περισσότερο το Ιράκ.
Πηγή e-reportaz

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]