Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βερολίνο διατυπώνει φόβους για μια σύρραξη στην Ουκρανία

Το μήνυμα ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια απευθείας σύγκρουση μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ λίγο πριν από την έναρξη συνάντησης με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας στο Βερολίνο.

Στόχος της συνάντησης όπως ανέφερε ο Σταϊνμάγερ είναι να «επιτευχθεί πρόοδος στην κατεύθυνση της κήρυξης μιας εκεχειρίας», τόνισε όμως πως δεν υπάρχει «καμιά εγγύηση» για την επιτυχία των προσπαθειών που καταβάλλονται.

«Χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη λύση, θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τα ορόσημα στα οποία πρέπει να φθάσουμε», είπε ο Σταϊνμάγερ και συμπλήρωσε: «Απέχουμε ακόμη πολύ από μια πολιτική λύση». Ωστόσο, εξέφρασε ελπίδες ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για να επιτραπεί σε μια ρωσική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει εντέλει στο έδαφος της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ δια στόματος κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή του προειδοποίησε τη Ρωσία ότι εάν αποπειραθεί να στείλει στρατεύματα σε οποιοδήποτε κράτος - μέλος του NATO, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για δυνάμεις που θα φορούν στολές με διακριτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως έπραξε όταν προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία, "το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]