Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάλυση στα πλαίσια της προόδου

Πάει και ο Δεκαπενταύγουστος, ο μήνας βαδίζει ολοταχώς προς το τέλος του, τέρμα για τους περισσότερους οι «διακοπές» (λέμε τώρα) και σιγά σιγά, τα κεφάλια μέσα, αφού ξεκινούν τα του φθινοπώρου (φροντιστήρια κλπ).
Μαζί με τα γνωστά τα… «φθινοπωρινά», μην ξεχάσουμε και τις οικονομικές κατραπακιές που έρχονται σε ΟΛΑ τα νοικοκυριά, όλα πλην κάποιων λίγων, που εκείνα δεν τα αγγίζει κανείς και τίποτα γι αυτό και χρωστούν ένα σωρό χρήματα... και αντί να δώσουν, παίρνουν.

Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο δυστυχώς με τα τόσα άλλα προβλήματα δεν του δίνουμε και τόση σημασία παρόλο του ότι είναι πολύ σημαντικό.

Και θα ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση…

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2014;

Για σκεφτείτε το λίγο αδέλφια, γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Με τα διάφορα «σχέδια» των υποτιθέμενων κυβερνήσεων, σε θέματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ η χώρα γυρίζει ξανά στο 1950.

Δεν είναι υπερβολή φίλοι μου αυτό που γράφω, προκύπτει από ομολογίες – καταγγελίες αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας, που και αυτές να μην υπήρχαν, ο κάθε πολίτης, είναι σε θέση από μόνος του να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα αντικρίζοντας την εικόνα ΔΙΑΛΥΣΗΣ που παρουσιάζουν τα σώματα ασφαλείας τα τελευταία χρόνια, και τα τεράστια κενά που ανοίγονται σε κάθε περιοχή.

Κενά, τα οποία ξεκίνησαν πριν κάτι χρόνια (θα θυμούνται πολλοί φίλοι) στα πλαίσια του «Καλλικράτη» ΚΑΙ στα Σώματα Ασφαλείας, και σήμερα, γίνονται ακόμα μεγαλύτερα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό.
Μια ΚΑΤΑΝΤΙΑ άνευ προηγουμένου, που βρίσκει πλέον την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, να λειτουργούν χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του προσωπικού τους. Ενώ η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, οι εμπρησμοί, κλπ είναι σε πολλές περιοχές ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, το… «κράτος», υποβαθμίζει υπηρεσίες, αφαιρει θέσεις προσωπικού, και… «κάνει το σταυρό του» προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις.

Άνθρωποι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ και ΑΣΧΕΤΟΙ, πίσω από ένα γραφείο ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ την όποια ενημέρωση από τους αρμόδιους διοικητές των διαφόρων περιοχών, «σχεδιάζουν», και ΣΦΑΖΟΥΝ στην κυριολεξία τις όποιες υπηρεσίες, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ και ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ τις περιοχές αυτές.
Ένα μικρό παράδειγμα, το (τέως) Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών, που αντί να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί λόγο του τεράστιου χώρου ευθύνης που έχει, υποβαθμίζεται σε… Λιμενικό Τμήμα με τις όποιες συνέπειες.

Ένα άλλο παράδειγμα, μιλώντας για τη Χαλκιδική, έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό νομό, το ΧΑΛΙ στην Αστυνομία, που με το λειψό προσωπικό της και τον «λιωμένο» μηχανολογικό εξοπλισμό καλείται να αστυνομεύσει τόσο τα χωριά, όσο και τα μεταλλεία Χρυσού, μια πληγή που απασχολεί πολλούς αστυνομικούς αφαιρώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από τον υπόλοιπο νομό.
Και πάλι, λιμενικό, αστυνομία, και πυροσβεστική στον νομό, ανταποκρίνονται, και είναι πραγματικό ΘΑΥΜΑ στα καθήκοντα τους αλλά για πόσο ακόμα;

Οι δε βο(υ)λευτές και δήμαρχοι του Νομού, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ στο να ασχοληθούν και να σταματήσουν αυτό το χάλι.

Αυτοί όλοι, ασχολούνται με «άλλα»…

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες, με καταγγελίες πολιτών γι αυτά τα χάλια των οποίων την πλήρη ευθύνη έχουν οι… «σχεδιαστές», που τα σχέδια τους μας κάνουν ρεζίλι των σκυλιών στους επισκέπτες της χώρας.

Βλέπετε αυτό το ΜΠΑΧΑΛΟ συμβαίνει σε όλη την επικράτεια.
Και έχεις τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ να μιλούν για «ανάπτυξη» και «πρόοδο».

Τι λέτε ρε παιδια;
Έτσι φέρνετε εσείς την όποια ανάπτυξη;

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ τη χώρα;
Καταδικάζοντας την, και υποβαθμίζοντας ολόκληρες περιοχές;
Θα μου πείτε, με λειψή αστυνόμευση σε ξηρα και θάλασσα, τα σχέδια σας, υλοποιούνται πολύ πιο εύκολα.
Γιατί να ενισχύσουμε την αστυνομία, το λιμενικό και την πυροσβεστική με προσωπικό και εξοπλισμό; Αυτά μεταφράζονται σε χρήματα, και έτσι δεν μπορούμε να εμφανίσουμε «πρωτογενές πλεόνασμα». Άσε λοιπόν τους λαθρομετανάστες, τους κλέφτες, τους σωματέμπορους να δρουν ανενόχλητοι…

Άλλωστε, ΕΣΕΙΣ, νοιώθετε ασφαλείς αφού έχετε ο καθένας και από δυο αστυνομικούς να φυλούν εσάς τις οικογένειες, αλλά και αρκετούς φίλους σας…

Με εμάς τα κορόιδα θα ασχοληθείτε;

Βασίλης Τσούγκαρης

Πηγή "Ολυμπία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]