Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύπουλο σχέδιο τουρκικής εισβολής στη Θράκη

  • Πακτωλός χρήματος στο προξενείο για την ενίσχυση του DEB 
  • Θέτουν θέμα εθνικής μειονότητας με όπλο τους ισλαμιστές 
  • Συνεργασία – σοκ με τα Σκόπια και τους πράκτορές τους που αλωνίζουν 
  • Εκφοβισμός με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Έβρο
Η αλλαγή του status quo που ισχύει για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αποτελεί πλέον φανερό στρατηγικό στόχο της Άγκυρας. Οι προκλήσεις της στην περιοχή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, σε πολλαπλά επίπεδα, με επιδίωξη την κλιμάκωση της έντασης. Στο χορό των τελευταίων «επεισοδίων» προστίθενται:

Η ενθάρρυνση (πολιτική, οικονομική και τεχνική) του μουσουλμανικού κόμματος DEB για την πανελλαδική οργάνωση. Η αύξηση της χρηματοδότησης του προξενείου και με τη σειρά του η επ’ αυτού διεύρυνση των άτυπων παροχών του σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Οι πτήσεις των μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών τόσο πάνω από τη Θράκη, επί της μεθορίου του Έβρου, όσο και πάνω από διάφορα νησιά του Αιγαίου. Και, ακόμα, η υιοθέτηση από τη Σύνοδο των κρατών – μελών της Ισλαμικής Συνεργασίας ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται η αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας από την Ελλάδα.

Μάλιστα, η αναμενόμενη εύκολα επικράτηση του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, μάλλον επιφυλάσσει μία ακόμη χειρότερη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς είναι δεδομένο από όλα τα παραπάνω, που δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των δύο λαών, τελούν υπό την απόλυτη έγκρισή του, καθώς πέρα από το στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος είναι και μία μεγάλη μερίδα των φανατικών ισλαμιστών, στους οποίους στηρίζεται ο τούρκος ηγέτης και η οποία επίσης ενθαρρύνει τις αναθεωρητικές και επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο, αλλά και στη Θράκη, απέναντι στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, οι γείτονες εκμεταλλεύονται την απουσία σοβαρής κεντρικής εθνικής πολιτικής για τη Θράκη. Η εγκατάλειψη της περιοχής από το κεντρικό κράτος των Αθηνών συνεχίζεται, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις φορέων και παραγόντων της περιοχής για τους κοινωνικούς, αλλά και για τους εθνικούς κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Και για το λόγου το αληθές, στο νέο κύμα μετανάστευσης στο υπέδαφος της βαριάς οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει τη χώρα από το 2009, η Θράκη έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή, κατέχοντας την αρνητική πρωτιά.

«Λεφτά με ουρά»

Μέχρι και επίδομα… μαντίλας σε ελληνίδες μουσουλμάνες και όχι μόνο, χορηγεί πλέον το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, στη συστηματική προσπάθεια που κάνει για να ελέγξει το σύνολο της μειονότητας με στόχο τον πλήρη εκτουρκισμό της. Το προξενείο, με την αδιάλειπτη και αθρόα χρηματοδότηση της Άγκυρας, συνεχίζει ουσιαστικά ανενόχλητο τον απαράδεκτη και οργανωμένη δράση του, με στόχο την τουρκοποίηση της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματοδότηση αυτή αυξήθηκε θεαματικά, ώστε το προξενείο να μπορεί:

Πρώτον, να συνεχίζει την παροχή επιδόματος ανεργίας σε άνεργους άνω των 12 μηνών, όταν διακόπτεται το επίδομα του ΟΑΕΔ.
Δεύτερον, να χορηγεί επίδομα διδάκτρων σε οικογένειες για τα παιδιά που φοιτούν σε τουρκικά ιεροδιδασκαλεία, τα περίφημα «καρά-κουράν» και όχι σε ελληνικά σχολεία.
Τρίτον, να χορηγεί επίδομα 500 ευρώ σε όσους παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα Κορανίου από ψευτο-ιμάμηδες στους οποίους πληρώνει και τον μισθό.
Τέταρτο, να χορηγεί επίδομα 500 ευρώ σε όσα κορίτσια φορούν μαντίλες, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους.
Και πέμπτο, προχώρησε και σε έκτακτη επιχορήγηση στους Ρομά τις παραμονές των πρόσφατων εκλογών, με αποτέλεσμα περίπου 20.000 ρομά να ψηφίσουν το αυτόνομο κόμμα DEB.

Είναι εξάλλου γνωστό εδώ και καιρό, ότι υπό την εποπτεία του προξενείου, η μεγαλύτερη τράπεζα Ζιράατ, στο κέντρο της Κομοτηνής, χορηγεί αφειδώς δάνεια σε επιλεγμένους τουρκογενείς με πολύ χαμηλό επιτόκιο, για να αγοράζουν τα σπίτια μόνο των Ελλήνων σε διπλάσια της πραγματικής τιμής, ώστε οι Έλληνες πωλητές να αγοράζουν διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και να μετακομίζουν μαζί με τις οικογένειές τους.

Το DEB

Στο μεταξύ, φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη για την προοπτική του DEB (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) στο οποίο ρέει άφθονη χρηματοδότηση από την Άγκυρα μέσω διαφόρων «καναλιών». Για το μειονοτικό κόμμα, το οποίο πραγματοποίησε όντως θεαματική εμφάνιση στις ευρωεκλογές στους δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης (Ξάνθη, Ροδόπη), η Άγκυρα έδωσε εντολή να συνεχίσει την αυτόνομη δράση του, να κατέβει στις εθνικές εκλογές, σε όσες περισσότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας μπορέσει να συγκροτήσει ψηφοδέλτια και να επιχειρήσει συνεργασίες με άλλες μειονοτικές κινήσεις και ομάδες, όπως το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο».

Αντίθετα, απορρίφθηκε η εκδοχή του… «εισοδισμού» στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων, με σκληρά στελέχη της μειονότητας που θα κατάφερναν σίγουρα να εκλεγούν τουλάχιστον σε Ροδόπη και Ξάνθη, κατοχυρώνοντας μία μίνι εκπροσώπηση στη Βουλή, καθώς στη συνέχεια θα μεθόδευαν την αποχώρηση ή τη διαγραφή τους.
Ο λόγος που επιλέχτηκε η «καθαρή λύση», που βέβαια εμπεριέχει ικανό ρίσκο, είναι η πεποίθηση των ιθυνόντων της Άγκυρας ότι με τη μεθοδική δουλειά που έχει ήδη σχεδιαστεί, το DEB πλην των μουσουλμάνων της Επικράτειας (γίνεται λόγος για αξιοσημείωτη παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, αλλά και στην Α’ Αθηνών), θα μπορέσει να εκφράσει και πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος με προέλευση από άλλες χώρες, που έχουν ήδη αποκτήσει εκλογικό δικαίωμα, καθώς επίσης τους Πομάκους της Θράκης και τους διασπαρμένους Ρομά.

Βέβαια, τα δεδομένα των 42.533 ψήφων του DEB στις Ευρωεκλογές, που αντιστοιχεί στο 0,75% του εκλογικού σώματος, απέχει πολύ από τον αριθμό των 180-200.000 ψήφων που κατ’ ελάχιστο απαιτούνται σε εθνικές κάλπες προκειμένου ένα κόμμα να συγκεντρώσει το 3% και να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. Οι ιθύνοντες του DEB πιστεύουν πάντως ότι μπορούν να πετύχουν ένα 2% τουλάχιστον, εφόσον συσπειρώσουν τη μειονότητα στη Θράκη, που αριθμεί περί τους 65.000 ψηφοφόρους (έως 120.000 με μεταφορά διαφόρων και από την Τουρκία και πανελλαδική εκστρατεία ενθάρρυνσης όλων των μειονοτικών να πάρουν μέρος στις εκλογές).

Απειλούν με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Στην κλιμάκωση των τελευταίων προκλήσεων της Άγκυρας προς την Ελλάδα προστίθεται και η πύκνωση πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη μεθόριο του Έβρου, αλλά και σε ορισμένα ακριτικά νησιά. Πρόκειται για πτήσεις – μυστήριο, οι οποίες προκαλούν εύλογη ανησυχία στο Πεντάγωνο, καθώς είναι αρκετά δύσκολη η επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας – εθνικότητας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με όλες τις ενδείξεις όμως να πείθουν πως πρόκειται για «πόλεμο νεύρων» στην αθωότερη εκδοχή ή και κάτι περισσότερο ακόμα ίσως από την πλευρά των τούρκων.
Είναι όμως και η συχνότητα εμφάνισης αυτή των μυστηριωδών πτήσεων που προβληματίζει τους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την περασμένη μόνο εβδομάδα αναφέρθηκαν από φυλάκια της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο επτά περιπτώσεις πτήσεων από «μη επανδρωμένα αεροσκάφη» (UAV), ενώ ανάλογες αναφορές για το ίδιο διάστημα υπήρξαν και από σταθμούς παρακολούθησης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία μικρή αμφιβολία υπήρχε για την «εθνικότητά» τους, καθώς μη επανδρωμένα «αεροχήματα» χρησιμοποιούν πλέον και αρκετοί ιδιώτες μηχανικοί και τοπογράφοι, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία «από αέρος», για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, μάλλον έχει εκλείψει.

Δεν είναι ωστόσο, η πρώτη φορά που τουρκικά UAV’s έχουν εντοπισθεί πάνω από ελληνικό έδαφος, αν και αυτό συνέβαινε σπάνια στο παρελθόν, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης. Οι πρόσφατες όμως «μαζικές αναφορές» πτήσεων, που αποδίδοντα σε τουρκικά UAV’s είναι το στοιχείο που προβληματίζει.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος ζητεί συνεχή ενημέρωση για το αποτέλεσμά τους, όμως στο Πεντάγωνο εγκαθιδρύεται η άποψη ότι στον κατάλογο των καθημερινών απειλών από την Τουρκία θα πρέπει να προστεθούν και οι πτήσεις των κατασκοπευτικών UAV’s.

Ύπουλο χτύπημα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Αναγνωρίστε τώρα την τουρκική μειονότητα»!

«Αναγνωρίστε τώρα τη μειονότητα της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου ως τουρκική και λάβετε μέτρα για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όσο και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας».
Αυτό είναι ένα από τα εννέα σημεία διεκδικήσεων που προβάλλει απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, με ομόφωνο ψήφισμά της η 41η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία συνήλθε τον περασμένο μήνα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό δείχνει με περίτρανο τρόπο, ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα βαριά διεθνή διπλωματικά «χαρτιά» της με στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα απέναντι στην Ελληνική εξωτερική πολιτική, στο πλαίσιο πάντα των αναθεωρητικών της σχεδίων για το σύνολο του Αιγαίου και τη Θράκη.
Οι τούρκοι υλοποιούν μεθοδικότατα ένα ύπουλο σχέδιο δημιουργίας ενός γεωστρατηγικού τόξου, ανάπτυξης ζωτικών τουρκικών συμφερόντων, το οποίο ξεκινάει από το Καστελλόριζο, συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του κεντρικού Αιγαίου και καταλήγει στη Δυτική Θράκη.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υπερδραστήριοι τούρκοι διπλωμάτες έπεισαν ένα από τα πιο ισχυρά διεθνή φόρα, τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, στον οποίο εκπροσωπούνται 56 κράτη με πληθυσμό άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, να στηρίξει παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, σε ένα πακέτο εννέα σημείων. Θυγατρικός του οργανισμός είναι η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μουσουλμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα παγκοσμίως. Έτσι, μεταξύ άλλων, απαιτεί την άμεση αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση ως τουρκικής της μουσουλμανικής μειονότητας και μάλιστα όχι μόνο στη δυτική Θράκη, αλλά και στα νησιά των Δωδεκανήσων, Ρόδο και Κω.
Κατά τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, το γεγονός ότι τα δύο αυτά νησιά δεν ήταν μέρος της Ελλάδας κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, δεν αναιρεί την ελληνική υποχρέωση να μην στερεί τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού τους.
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης θεωρεί τους μουσουλμάνους της Ελλάδας και προπαντός τους τούρκους της δυτικής Θράκης και άλλων περιοχών, αναπόσπαστο οργανικό κομμάτι του ισλαμικού κόσμου.
Κατά τα λοιπά, τα ισλαμικά κράτη απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση:
Να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής ως τους επίσημους μουφτήδες.
Να μεριμνήσει για την εκλογή των διοικήσεων των βακουφίων από τους μουσουλμάνους.
Την κατάργηση της νομοθεσίας για τον ορισμό των ιμάμηδων και την άρση της απαγόρευσης της δράσης της οργάνωσης «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Ενώ παραγγέλνουν στο νέο γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας να διερευνήσει τις καταγγελίες για βανδαλισμούς και βεβηλώσεις τζαμιών και μουσουλμανικών κενοταφίων στη δυτική Θράκη και να υποβάλλει σχετική έκθεση στην επόμενη Σύνοδο.
Πάντως, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Οργανισμός βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια σε σταθερές συζητήσεις με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για διάφορα θέματα, την ώρα που σε ένα άλλο επίπεδο, καλεί τα κράτη – μέλη του να στηρίξουν με άμεσες επενδύσεις το ψευδοκράτος στην Κύπρο.
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας έχει αναγνωρίσει από το 1984 το ψευδοκράτος ω παρατηρητή και έτσι ο τουρκοκύπριος ψευδοϋπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στις Συνόδους με αυτή την ιδιότητα. Πρόσφατα, λοιπόν, μετά την έκκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για ισλαμικές επενδύσεις στο ψευδοκράτος, ομάδα επιχειρηματιών επισκέφθηκε την βόρεια – κατεχόμενη Κύπρο και κατέθεσε επενδυτικά σχέδια 20 εκατ. δολαρίων.

Πηγή εφημ. “Press Time»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]