Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν βουλιάζει την Ευρώπη

Σε απόγνωση βιομήχανοι, επιχειρηματίες και αγρότες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση
Καταρρέουν στην Ελλάδα τουρισμός και αγροτική οικονομία, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας
Σε κίνδυνο η τροφοδοσία με φυσικό αέριο
Ο μεγάλος κερδισμένος είναι η Τουρκία που ετοιμάζεται να κατακλύσει μόνιμα τη ρωσική αγορά με τιμές πολύ φθηνότερες από εμάς

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να προσαρτήσει την Κριμαία, να αυτονομήσει την Ανατολική Ουκρανία και να προετοιμάσει το έδαφος για εισβολή ξεκαθαρίζοντας τους λογαριασμούς του με το ΝΣΤΟ, τώρα έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης κα το νέο σχέδιό του να διαλύσει την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται στη φτηνή ενέργεια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο που παρέχει (σε πολύ μεγάλο ποσοστό) η Μόσχα, αλλά και στις εξαγωγές βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία.

Το εμπάργκο που επέβαλε για μία σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων, ήδη γονατίζει μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, ενώ καταστρέφει στην κυριολεξία και την αγροτική οικονομία ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό από χθες έχουν βγει στους δρόμους οι αγρότες σε όλα τα κράτη-μέλη και διαμαρτύρονται.
Με δεδομένη την γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή που θα περιορίσει τη ροή πετρελαίου από Ιράκ, Λιβύη και άλλες αραβικές χώρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου (και του Nord Stream), γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβεί το κόστος της ενέργειας στα ύψη, εξέλιξη που θα βυθίσει ακόμη σε πιο βαθιά ύφεση όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μικρές και μεγάλες, και θα προκαλέσει καταστροφή στον ήδη χρεοκοπημένο νότο.

Με δεδομένο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υπογράψει εδώ και δύο μήνες ενεργειακές συμφωνίες – μαμούθ με την Κίνα, δεν θα έχει κανένα κόστος η Ρωσία από τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη.
Αντίθετα, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά δεν πρόκειται να επηρεάσει τους αμερικανούς οι οποίοι έχουν μεγάλα αποθέματα και μικρή εξάρτηση από τις ξένες αγορές.
Στην ουσία, η Ευρώπη είναι αυτή που θα πληρώσει το μάρμαρο και μάλιστα ακριβά για το νέο ψυχρό πόλεμο ανάμεσα σε Αμερική και Ρωσία, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι και τεχνητός για να οδηγήσει σε αλλαγή των παγκόσμιων οικονομικών ισορροπιών.
Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι όλος αυτός ο πόλεμος μεταξύ Αμερικής – Ρωσίας που έχει ξεσπάει, μπορεί να είναι «στημένος» για να βγάλουν από τη μέση, να ξεφορτωθούν οι δύο υπερδυνάμεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία επιθυμούν να διαλυθεί.

Οι εξελίξεις προκαλούν τρόμο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η ανησυχία εντάθηκε μετά τους βομβαρδισμούς που άρχισαν χθες τα αμερικανικά μαχητικά στο Ιράκ, που θα προκαλέσουν άναρχη ανάφλεξη σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Στην Ελλάδα, οι συνέπειες αναμένονται καταστροφικές, με δεδομένο ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν για ένα μόνο μήνα.Η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα αποτελειώσει την έτσι κι αλλιώς χρεοκοπημένη οικονομία της χώρας. 
Τεράστια είναι η ζημιά και στην αγροτική παραγωγή. Ήδη, νταλίκες φορτωμένες με ροδάκινα και άλλα φρούτα παραμένουν ακινητοποιημένες και οι παραγωγοί είναι σε κατάσταση απόγνωσης.
Παράγοντες της αγοράς και εξαγωγείς σκέφτονται ως λύση απελπισίας να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην Τουρκία, η οποία εξαιτίας της ουδέτερης πολιτικής που ακολουθεί, έχει γίνει ο προνομιακός εταίρος της Μόσχας στις εξαγωγές.
Το πλήγμα στην ελληνική οικονομία θα είναι τεράστιο, γιατί οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Μόσχα με τα κράτη από τα οποία θα εισάγει αγροτικά προϊόντα είναι πολυετείς και διαμορφώνουν νέα δεδομένα. Μάλιστα, τα προϊόντα που θα εισάγει η Ρωσία από τις χώρες αυτές, ενδέχεται να είναι πολύ φθηνότερα από τα ελληνικά, με ό,τι συνεπάγονται αυτές οι συγκρίσεις για το μέλλον των εξαγωγών μας.

Η Ελλάδα κατάφερε να γκρεμίσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, γεγονός που τόσα χρόνια παιδευόταν να χτίσει. Το πρώτο άλμα για εξαγωγές στην Ρωσία, είχε γίνει από τον Σπύρο Μαρκεζίνη, στον οποίο στοίχισε τη θέση του στην κυβέρνηση Παπάγου. Το μεγάλο άλμα για τις εξαγωγές στη Ρωσία έγινε στη συνέχεια από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. 
Η σημερινή κυβέρνηση με το ραγιαδισμό (δουλικότητα) που την διακρίνει απέναντι στο ΝΑΤΟ και την τρόικα, αδιαφόρησε παντελώς για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.
Όχι μόνο τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων που επέβαλαν οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στη Ρωσία, αλλά η χώρα μας πρόκειται να φιλοξενήσει στη βάση της Σούδας επιπλέον 20 μαχητικά F-16, τα οποία έχουν αποστολή να κατασκοπεύουν τις ασκήσεις του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο και ιδίως να παίρνουν μέρος και στις πολεμικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή.

Ενώ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, το χρηματιστήριο έχει βουλιάξει, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και υπάρχει κίνδυνος διακοπής της ροής του φυσικού αερίου, ενώ τα αντανακλαστικά του πολιτικού προσωπικού είναι επιπέδου… Αφρικής! Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται σε απόλυτη αδράνεια (τυχαίο;) την ώρα που θα έπρεπε να συντελείται μαραθώνιος διαβουλεύσεων για να αντιμετωπιστεί η κρίση που απειλεί να αφανίσει την ελληνική οικονομία.

Πηγή εφημ. «KontraNews”



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Να μην ξεχνάμε και την επίσκεψη του Τούρκογλου στην Ουκρανία για να συναντήσει τους ναζίδες.
    Μακάρι να ξυπνήσει ο κόσμος, είδα τα ποσοστά που έδωσαν οι τρεις νομοί στην χούντα ήταν σκέτη απελπισία. Ούτε για τσίχλες στο περίπτερο δεν πρέπει να τους στέλνουμε, όχι να κανονίζουν τις ζωές μας...
    Ξυπνήστε δεν νοιάζονται για εμάς. Καμένη γη θα αφήσουν όταν ξεκουμπιστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Πρόπερσι, οι Έλληνες πωλητικοί και η Ε.Ε. σταμάτησαν τις νταλίκες που θα μετέφεραν ελληνικά ροδάκινα στην Ρωσία και κατέστρεψαν τους ροδακινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας. Τότε καμια πληροφόρηση ή αντίδραση από τα προπαγανδοΜΜΕ. Σήμερα κόπτονται... Άει χαθείτε, καραγκιόζηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοι νανοι & πουλημενοι στις ΗΠΑ ηγετισκοι της ΕΕ οδηγουν τους λαους τους στην πληρη καταστροφη των παντων, υλικων & πνευματικων αγαθων. Μηπως περιμεναν οτι ο Πουτιν θα δεχοταν τα χτυπηματα εναντιον του ιδιου και της Ρωσιας χωρις αμυνα και αντιδραση, οταν συνεχως εμπρακτως αποδεικνυει οτι δεν ειναι δειλος και διαθετει στρατηγικη και τακτικη κινησεων;;;;;;;;;; Το τραγικο ειναι οτι παλι ολοι εμεις οι απλοι πολιτες θα πληρωσουμε.........τον λογαριασμο.........των σκοτεινων συμφεροντων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά, παρακαλάω να μη λυθεί το πρόβλημα μέχρι το βαθύ χειμώνα. Θέλω να κλείσει το αέριο ο Πούτιν και να μας δω τους Ευρωπαίους μάγκες να ψοφάμε απ' το κρύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]