Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο με το «κυνηγητό» αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στις ρωσικές ακτές

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο του ρωσικού βόρειου στόλου, ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του, εντόπισαν και «εκδίωξαν» από τα ρωσικά χωρικά ύδατα, ξένης προελεύσεως υποβρύχιο. Το υποβρύχιο αυτό βάση των σόναρ αλλά και των άλλων συστημάτων «προσδιορίστηκε» ως υποβρύχιο κλάσης "Virginia" του αμερικανικού ναυτικού.

Το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS ανέφερε επικαλούμενο πηγή του ρωσικού ΓΕΝ, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 7 Αυγούστου στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Η «επαφή» με το αμερικανικό υποβρύχιο συνεχίστηκε για χρονικό διάστημα περίπου 27 λεπτών και στην συνέχεια το αμερικανικό υποβρύχιο αποχώρησε από την εν λόγω περιοχή," κατέληξε η ίδια πηγή.

Για το θέμα δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ανακοίνωση από το αμερικανικό γενικό επιτελείο ναυτικού, για να ακουστεί και η άλλη πλευρά.

Ένα όμως είναι το σίγουρο σε αυτές τις περιπτώσεις. "Η αλήθεια για τις ακριβές συνθήκες του περιστατικού, θα μαθευτούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα". Όπως και το κατά πόσο "κοντά" ή όχι φτάσαμε σε ένα θερμό επεισόδιο, με απροσδιόριστες διαστάσεις για την παγκόσμια ειρήνη. Μην ξεχνούμε ποτέ το 1962 και την πιθανότητα αμερικανο-ρωσικής σύγκρουσης για τους πυραύλους της Κούβας.

Τα αμερικανικά υποβρύχια αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με 12 κάθετους σωλήνες εκτόξευσης πυραύλων και τέσσερις σωλήνες τορπιλών 533 χιλιοστών.
Το κάθετο σύστημα εκτόξευσης έχει την ικανότητα να εκτοξεύσει 16 πυραύλους Tomahawk τύπου cruise (SLCM).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αλλη μια προκληση απο τις ΗΠΑ εν μεσω της εντασης στην περιοχη κατα την παγια τακτικη τους, την οποια ευτυχως η Ρωσια γνωριζει και ο Πουτιν εμπρακτως χειριζεται με ψυχραιμια & τακτικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]