Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: «Αντί να σκέφτονται πως θα εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ας σκεφτούν το πως θα φύγουν»…

Γράφει ο Τέρενς Κουίκ 

Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η κατάσταση στο εσωτερικό είναι τραγική και, δυστυχώς, αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει καμία επιθυμία ή ικανότητα να αλλάξει οτιδήποτε προς το καλύτερο.

Σε αυτή την χρονική συγκυρία, όμως, γίνονται και τεράστιες γεωπολιτικές αναταράξεις και επίκεινται διεθνώς αλλαγές. Και αυτές οι αλλαγές θα είναι ουσιαστικές και σε αρκετές περιπτώσεις θα αλλάξουν τον διεθνή χάρτη. Τα γεγονότα που συμβαίνουν τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Μέση Ανατολή είναι δεικτικά των επερχόμενων αλλαγών.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει θεατής σε αυτές τις αλλαγές. Πρέπει να συμμετάσχει με κινήσεις έξυπνες, στοχευμένες και να κερδίσει τόσο στις εντυπώσεις όσο και στην ουσία.
Απαιτείται να εκμεταλλευτούμε τα δραματικά εξελισσόμενα γεγονότα και να κερδίσουμε φίλους, να επαναφέρουμε την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή όχι ως φτωχό επαίτη ή ως failed state, αλλά σαν μία χώρα που όχι μόνο κατανοεί τα συμβαίνοντα, αλλά είναι πρόθυμη να κινηθεί ώστε να υπάρξουν λύσεις που θα ανακουφίσουν τους μικρούς και ανίσχυρους, που θα αναδείξουν την ανθρωπιά και που θα επαναφέρουν τις αξίες που ισοπέδωσε ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και η άλογη παρεμβατικότητα των μέχρι χθες ισχυρών. Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για την Ελλάδα.
Πρέπει να τονιστεί πως αν δεν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες αυτές τώρα, δυστυχώς, για τα επόμενα 100 χρόνια, θα «γευτούμε», ως λαός τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής αδράνειας.

Στο νέο γεωπολιτικό χάρτη απαιτείται η Ελλάδα να τοποθετηθεί, όχι με στρατό, αλλά με το ελληνικό πνεύμα. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το Μαξίμου, δεν έχουν τα προσόντα που απαιτούν οι καιροί, και δημιουργούν διεθνώς την χείριστη εικόνα δυνατή εικόνα, απομακρύνοντας ακόμη κι εκείνες τις χώρες και τους πολιτικούς ηγέτες που επιθυμούν να παραμείνουν ή να γίνουν φίλοι μας.

Αντί, λοιπόν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, να εστιάζει σε κινήσεις ουσίας που θα μετακινήσουν και θα τοποθετήσουν την πατρίδα μας σε μία καλύτερη θέση και πορεία, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν προκειμένου να απομακρυνθούν από τα ουσιώδη και σε μία ιταμή προσπάθειά τους προβάλουν οτιδήποτε δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί σαν χώρα και σαν λαό.

Έτσι παραμένοντας στην «πεπατημένη», σηκώνουν «σκόνη» και δημιουργούν πολύ θόρυβο σχετικά με την ακατάσχετα συνεχιζόμενη προεδρολογία και με συγκεκριμένα ονόματα ως τυράκι δολώματος. Δυστυχώς, ενδιαφέρονται για την εξουσία και όχι για την ουσία. Ενδιαφέρονται πως θα αποπροσανατολίσουν και όχι πως θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Σε κάθε περίπτωση είναι, κατά το ελάχιστον, επικίνδυνοι. Ενεργούν με εκβιαστικά διλήμματα και με πολιτική πυξίδα τον αποπροσανατολισμό!

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα δώσουμε στην συγκυβέρνηση της ισοπέδωσης των Ελλήνων, το δικαίωμα να συνεχίσει να κυβερνά. Ισχύει η ΟΜΟΦΩΝΑ εκφρασθείσα επίσημη θέση μας και ζητάμε εκλογές ΧΘΕΣ. Καλό θα ήταν, αντί να κάνουν σχέδια για το πως θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να κάνουν σχέδια για το πως θα φύγουν.

Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα τους να αποχωρήσουν, αν και θα έπρεπε αυτό να έχει συμβεί πολύ καιρό πριν. Παρέλαβαν χώρα και με τα όσα κάνουν, θα παραδώσουν χώρο.
Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα τους το επιτρέψουμε αυτό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]