Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλο τμήμα του ουκρανικού στρατού αποκλείστηκε από τους ρωσόφιλους του Ντόνετσκ

Ο στρατός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) απέκλεισε σήμερα, Κυριακή, ένα μεγάλο τμήμα στρατιωτικής δύναμης του Κιέβου σε έξι οικισμούς της Δημοκρατίας.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το αρχηγείο του στρατού της DPR, «περίπου 5.000 στρατιώτες με όπλα και περίπου 50 τανκς, περισσότερα από 200 θωρακισμένα άρματα μάχης, 50 πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Grad και Uragan, πάνω από 100 όπλα πυροβολικού και όλμοι έχουν εγκλωβιστεί» 

Πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της DPR, η στρατιωτική επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο γεγονός ότι ο στρατός της Δημοκρατίας αποφάσισε η δράση του να μην περιορίζεται πλέον σε μικρής κλίμακας ενέργειες από μικρές μονάδες, αλλά να χρησιμοποιήσει πλήρεις σχηματισμούς και μεγάλες μονάδες.



Αιχμάλωτοι του ουκρανικού στρατού παρέλασαν στο... Ντόνετσκ
Γυναίκες μέλη των ρωσόφωνων ένοπλων αυτονομιστών με όπλα που έφεραν ξιφολόγχες ηγήθηκαν της «παρέλασης» αιχμαλώτων στο Ντονέτσκ, την ημέρα της ουκρανικής γιορτής για την ανεξαρτησία της χώρας.
Οι δεκάδες αιχμάλωτοι υποχρεώθηκαν να παρελάσουν σε κεντρικό δρόμο της ανταρτοκρατούμενης ουκρανικής πόλης, παρουσία ξένων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στις άκρες του δρόμου φώναζε "φασίστες" προς τους 40 ως 50 αιχμαλώτους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λέινιν, στο κέντρο του Ντονέτσκ, και περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι από αντάρτες μαχητές. Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης είτε πολιτικά ρούχα. Κάποιοι από τους κατοίκους μάλιστα κινήθηκαν εναντίον τους και πετώντας τους αυγά και άλλα αντικείμενα.

Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους λέγοντας: "Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν". "Είμαστε Ρώσοι", είπε η φωνή.
Ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής είπαν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν εναντίον των αιχμαλώτων πράγματα, όπως μπουκάλια. Μερικοί φώναζαν "Φασίστες!", "Στα γόνατα!", "Σκοτώνετε παιδιά!"


 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]