Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλα ανάποδα για τον Ομπάμα

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ότι όλα στραβά πηγαίνουν για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την Αμερική, δεν χρειάζεται κανείς να είναι «insider» στην Ουάσιγκτον για να το αντιληφθεί, διότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, φιλικά και εχθρικά, μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα: Από την Ουκρανία και τη Συρία, μέχρι το Ιράκ, τη Γάζα και την Αφρική, οι ανοικτές πληγές είναι πολλές και, δυστυχώς για τις ΗΠΑ, δεν κερδίζουν σε κανένα μέτωπο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στον πλέον ειρηνόφιλο πρόεδρο που είχε ποτέ η χώρα, έναν άνθρωπο που πιστεύει βαθύτατα στην ειρήνη και στον άνθρωπο, άσχετα αν τα «γεράκια», που βρίθουν και στην κυβέρνησή του, τον οδήγησαν σε αντιδημοκρατικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία. Οπωσδήποτε, η τρομοκρατία είναι μέγα πρόβλημα για την υπερδύναμη, αλλά έπρεπε μέχρι τώρα να έχει αλλάξει τακτική, αφού οι τρομοκράτες αποδεικνύονται η λερναία ύδρα της εποχής μας. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις -όλες με ατζέντα αντιαμερικανική- ξεφυτρώνουν σαν κάποιο «μαγικό χέρι» να τις καθοδηγεί.

Καλύπτοντας δημοσιογραφικά την Ουάσιγκτον όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Αμερική και ειδικά η κυβέρνηση Ομπάμα, έχει αρκετά κέντρα αποφάσεων. Ειδικότερα, τα μέλη των ομάδων που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια της χώρας και διαφωνούν μεταξύ τους και δεν έχουν εμπειρία σε διεθνή θέματα, ενώ πάντα πρέπει να ισορροπούν μεταξύ των «φιλειρηνικών» οδηγιών του προέδρου Ομπάμα και της ανάγκης των στρατηγών η χώρα να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της υπερδύναμης.

Δυστυχώς για τον Αμερικανό ηγέτη, δεν μπορούν να γίνουν και τα δύο. Η ειρήνη, όπως ο ίδιος την ονειρεύεται, δεν συμβαδίζει με την ανάγκη πολεμικής αντιμετώπισης των διεθνών διαφορών. Ειδικά στο Ιράκ, η Αμερική «πυροβόλησε» το πόδι της, όπως υπονοεί το σχετικό ιδίωμα, και δεν θα απεμπλακεί εύκολα. Οι «μαχητές» που εκπαίδευσε στη Συρία, για να τελειώσουν τον Ασαντ, αποτελούν τους νέους αιμοβόρους εχθρούς των ΗΠΑ, τους οποίους φοβήθηκε ακόμα και αυτή η Αλ Κάιντα του άλλου «καλού παιδιού» της Ουάσιγκτον, του Οσάμα μπιν Λάντεν... Ο κ. Ομπάμα πρέπει να ενισχύσει πάραυτα τους Κούρδους, τους πλέον πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ, και να ξαναδεί τη σχέση του με την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εγκολπώθηκε πρώτος τους ιδρυτές του ισλαμικού κράτους. και μέχρι σήμερα δεν τους έχει αποκηρύξει.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
    Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 20/08/2014
    ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΕΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ
    ΖΗΤΑ (ΕΥΓΕΝΙΚΑ) ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ
    Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
    ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΤΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αληθεια γιατι αραγε θελουν να παρουν πισω το
    νομπελ ειρηνης απο τον ειρηνοφιλο Ομπαμα
    (ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟ ) ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
    ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΥΣ -Ι Γ Ν Α Τ Ι Ο Υ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]