Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται σε κρυφή αεροπορική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία;

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Βομβαρδιστικά αεροσκάφη επιτίθoνται κατά των αμάχων στην ανατολική Ουκρανία, με διακριτικά της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο διάστημα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Οι πτήσεις τους όμως έχουν εντοπιστεί να προέρχονται από αεροπορικές βάσεις σε Ρουμανία, Μολδαβία και Αζερμπαϊτζάν. Στις βάσεις αυτές τα αεροσκάφη υποβάλλονται σε συντήρηση και ανανέωση του εναέριου οπλοστασίου τους. Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι αρκετοί πιλότοι τους είναι Πολωνοί ή ακόμα και Ισραηλινοί.

Ο Καναδός δημοσιογράφος, Geoffrey West, ανήρτησε στην ιστοσελίδα « φίλοι των αεροσκαφών» (plane spotting), τον εντοπισμό ομάδας μαχητικών αεροσκαφών που πετούσε σε διάταξη "σμήνους" πάνω από το εναέριο χώρο της Ουκρανίας, με σημεία απογείωσης, βάσεις του ΝΑΤΟ και άλλες εγκαταστάσεις.

«Αυτό που βρήκα την Πέμπτη το βράδυ με την παρακολούθηση των ειδικών web site... " ήταν ένα μαχητικό που δεν είχε αριθμό σειράς η διακριτικό πτήσης, ευρισκόμενο κάπου στην περιοχή της Α. Ουκρανίας / Μαύρης Θάλασσας. Φίλος μου που το παρακολουθούσε, μου ανέφερε ότι το ένα από τα αεροσκάφη προσγειώθηκε στο Βουκουρέστι. Έχω γράψει ήδη ότι το άλλο (μαχητικό αεροσκάφος) πραγματοποίησε προσγείωση στη Μολδαβία. Άλλοι παρατηρητές εντόπισαν απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών στα αποκαλούμενα «εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια» στο Αζερμπαϊτζάν. Εκεί υπάρχουν βάσεις, που έγιναν γνωστές από αποστάτες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν το 2012. Το Ισραήλ σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, από αυτές τις βάσεις σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση στους μουλάδες του Ιράν», καταλήγει ο Καναδός δημοσιογράφος.

Το ΝΑΤΟ τελικά εμπλέκεται σε μυστική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία; Αναρωτιέται ο συντάκτης του ρωσικού άρθρου.

Πάντως το όλο θέμα αποτελεί κάτι περισσότερο από μια προσπάθεια αποφυγής εντοπισμού των ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών από τα ρωσικά ραντάρ αεράμυνας.

Αυτό είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας των λαών που συμμετέχουν σε μία μη εξουσιοδοτημένη επιχείρηση, στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ ορισμένοι «άλλοι» ευρίσκονται υπό την άμεση διοίκηση του αμερικανού διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Πτεράρχου Breedlove, εκτελώντας αποστολές τρομοκράτησης εναντίον πολιτών, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν ρωσικά διαβατήρια, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος.

Αυτή την εβδομάδα, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου SU- 25 καταρρίφθηκαν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο, κάνοντας χρήση χημικών όπλων, βομβών λευκού φωσφόρου, σε μια μικρή πόλη, σε φιλο-ρωσική περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Υπάρχουν όμως ακόμα πιο ενδιαφέροντες και τρομακτικές πτυχές αυτής της εναέριας επίθεσης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MSNBC, η επίθεση, η οποία χαρακτηρίζεται σαφώς ως έγκλημα πολέμου, αποκαλείται και ως ένα «πρόβλημα» στην ειδική έκθεσή του πρακτορείου για το περιστατικό.

Τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επίθεση, δεν είχαν απογειωθεί από ουκρανικές πολεμικές βάσεις, αλλά από την Ρουμανία και εντοπίσθηκαν από τα ( ρωσικά) ραντάρ κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση στην χώρα.

Τα αποθέματα των χημικών όπλων, του ΝΑΤΟ
Όσον αφορά τις εκθέσεις για την χρήση χημικών όπλων εναντίον πληθυσμιακών κέντρων στην ανατολική Ουκρανία, η διαθεσιμότητα των αποθεμάτων αυτών, η θέση τους, αποτελούν ζωτικά δεδομένα για να κατανοήσουμε την σημασία της απειλής.

Τα αμερικανικά αποθέματα χημικών όπλων σε όλο τον κόσμο, ευρίσκονται σε βάσεις και είναι έτοιμα προς χρήση εναντίον μη στρατιωτικών στόχων, στην Ουκρανία. Το υφιστάμενο αμερικανικό οπλοστάσιο χημικών όπλων στο Ισραήλ, έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των παλαιστινιακών οικισμών στην Λωρίδα της Γάζας, τονίζει ο αρθρογράφος.

Άλλα κέντρα αποθήκευσης χημικών όπλων ευρίσκονται στην αεροπορική Βάση του Aviano στην Ιταλία, σε αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού των ΗΠΑ, στα προάστια της Πίζας, στην βάση στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού, και στην αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu στη Ρουμανία.

Η χρησιμοποίηση των ουκρανικών αεροπορικών βάσεων, οι οποίες βρίσκονται εγγύς της ρωσικής επικράτειας, και εντός της εμβέλειας των ρωσικών ραντάρ και κατ’ επέκταση της ρωσικής αεροπορίας, αποτελεί απλά μία ουτοπία.

Έτσι θα ήταν πιο λογικό να χρησιμοποιηθούν βάσεις εκτός της Ουκρανίας, ιδίως, όταν υπάρχει η δυνατότητα της χρήσης προηγμένων χημικών όπλων, καυσίμων, συντήρησης, πιλότων, για τα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ». Τα δεδομένα των ρωσικών ραντάρ άλλωστε αυτό ακριβώς καταδεικνύουν, τονίζει ο συντάκτης Gordon Daf.

Αυτή την εβδομάδα, ο αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου Στρατηγός M. Dempsey, μιλώντας στο Aspen Institute, προειδοποίησε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν απείλησε να επεκτείνει την σύγκρουση στην Ευρώπη με σκοπούμενη χρήση του ρωσικού πυροβολικού, για να στηρίξει τις ρωσόφωνες αποσχιστικές δυνάμεις.

Ο Στρατηγός M. Dempsey, όμως δεν διαθέτει όμως το τεκμήριο της αθωότητας, διότι όπως «γνωρίζει» οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ, παρόλο που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ να παραβιάζουν τόσο την διεθνή όσο και την αμερικανική νομοθεσία, καθόσον καταδεικνύουν τα δεδομένα, καταλήγει το δημοσίευμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]