Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυστικό δίκτυο τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός από MI6 και ΕΥΠ 
Κέντρο στρατολόγησης ακραίων Μουσουλμάνων απ’ όλη την Ευρώπη η Αθήνα

Στο παρελθόν, κατ' επανάληψη είχαμε θέσει το ερώτημα στις ελληνικές αρχές και στις κυβερνήσεις της χώρας: Τι συμβαίνει με τους ισλαμιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα; Τι συμβαίνει με τα καταστήματά τους που έχουν "προστατευμένες" βιτρίνες; Τι γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές και τι μέτρα  έχουν πάρει μετά τις προειδοποιήσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών, που ανέφεραν πως στην Ελλάδα έχουν εισέλθει ως λαθρομετανάστες πυρήνες ισλαμιστών εξτρεμιστών και τρομοκρατών, μέλη της Αλ Κάιντα αλλά και άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων;"
Απάντηση δεν πήραμε ποτέ...! Όμως τα εύλογα αυτά ερωτήματα παραμένουν και με την πάροδο του χρόνου αλλά και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή γίνονται ολοένα και πιό απαιτητά ως προς τις απαντήσεις που οφείλουν οι κυβερνώντες προς τον ελληνικό λαό.

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας KontraNews που αναφέρεται σε ενεργό δίκτυο τζιχαντιστών, ήρθε για να υπενθυμίσει τον εν δυνάμει κίνδυνο λειτουργίας ισλαμικών εξτρεμιστικών οργανώσεων εντός της χώρας, ενώ πριν δύο ημέρες δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και φωτογραφία με σημαία των τζιχαντιστών της ISIS μέσα στην Αθήνα...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό των μυστικών δικτύων των ακραίων τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Μετά τα Σκόπια, το Κόσοβο και την Αλβανία, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η Ελλάδα. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην kontranews ότι κλιμάκιο πρακτόρων της MIG, έχουν εντοπίσει κινήσεις από κορυφαία κλιμάκια στρατολόγων των τζιχαντιστών στην Αθήνα. Η ίδια πηγή, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό χώρο για τους ακραίους τζιχαντιστές, γιατί η ηγεσία τους προέρχεται από τις δομές του σοσιαλιστικού ΜΠΑΑΘ, γνωρίζουν πολύ καλά τη χώρα μας και τη θεωρούν «ασφαλή» για κέντρο στρατολόγησης και υποδοχής των ομάδων που έρχονται από την Ευρώπη και κατευθύνονται στο Ιράκ.

Η Ελλάδα θεωρείται στρατηγικός κόμβος γιατί βρίσκεται πολύ κοντά σε Αλβανία, Σκόπια και Κόσοβο, όπου εκπαιδεύονται αρχικά οι φοιτητές που στρατολογούνται από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Προσφέρεται επίσης για διακίνηση μαύρου χρήματος που ρέει άφθονο αφού προέρχεται από τους Άραβες χορηγούς των τζιχαντιστών με σκοπό την ενίσχυση των ακραίων μουσουλμανικών λόμπυ στα ευρωπαϊκά κράτη.

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο εξαγωγής της τρομοκρατίας απ’ τους ακραίους τζιχαντιστές. Εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να αντιδράσουν με τρομοκρατικά χτυπήματα μετά τις πρωτοβουλίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών για την ενίσχυση των Κούρδων και του στρατού του Λιβάνου με οπλικά συστήματα και στρατιωτική τεχνογνωσία. Ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι τα δίκτυα που έχουν στήσει οι ακραίοι τζιχαντιστές τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε συνδυασμό με την εκπαίδευση σε συνθήκες πραγματικής μάχης των φοιτητών που έχουν στρατολογηθεί, τους δίνουν τη δυνατότητα οργάνωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων στην περίπτωση που το αποφασίσουν.

Στο μεταξύ η Ελλάδα αποφεύγει να έχει κάθε ανάμιξη στην ενίσχυση με στρατιωτικό υλικό των Κούρδων και των Λιβανέζων γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε νέες περιπέτειες με τους ακραίους τζιχαντιστές. Η Ελλάδα θα προσφέρει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια δήλωσε στην kontranews αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Επαφές Ερντογάν με την αλ Κάιντα

Μία συνάντηση – μυστήριο που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα από την επικράτηση του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Ειδικότερα, εικόνες από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας να συναντάται μυστικά με τον  Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στις λίστες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ καταχωρημένος ως ύποπτος για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών της αλ Κάιντα.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η εφημερίδα Καρσί και, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman η οποία ανέδειξε το θέμα, διέρρευσαν από την έρευνα για τη διαφθορά που ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου του 2013.  Μαζί με τον Ερντογάν και τον επιχειρηματία, φαίνεται επίσης και ο επικεφαλής του τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.

Οι συναντήσεις Ερντογάν – Φιντάν φέρονται να έχουν γίνει τον Απρίλιο του 2012, στο συνεδριακό κέντρο Halic της Κωνσταντινούπολης, όταν ακόμη ο αλ Κάντι απαγορευόταν να μπει στην Τουρκία, ενώ ο ΟΗΕ δεν είχε αφαιρέσει το όνομα του από τις λίστες του με τους υποστηρικτές της αλ Κάιντα.

Όπως αναφέρει η Zaman, ο αλ Κάντι είχε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη – τόπο συνάντησης- συνοδεία της ασφάλειας του Ερντογάν και χωρίς καν να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Οι φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα δείχνουν τον αλ Κάντι να μπαίνει στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου στις 11:59 το πρωί της 14ης Απριλίου. Αφού παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο αλ Κάντι μπαίνει στο κτίριο. Σχεδόν δυο λεπτά μετά, ο Ερντογάν και ο επικεφαλής της MIT μπαίνουν επίσης στο πάρκινγκ.

Οι κάμερες ασφαλείας μέσα στο συνεδριακό κέντρο κατέγραψαν τον αλ Κάντι να μπαίνει σε αίθουσα στις 12:01, με τον Ερντογάν να ακολουθεί δυο λεπτά μετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνοι για 51 λεπτά, χωρίς να είναι παρών ο Φιντάν, ενώ στις 12:54 ο επιχειρηματίας αποχώρησε.

Στις 3:06 φαίνεται ο Φιντάν να μπαίνει στην αίθουσα και να έχει 10λεπτη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Zaman ο Αλ Κάντι και Ερντογάν φέρονται να έχουν συναντηθεί συνολικά 13 φορές. Σε μερικές από αυτές ήταν παρών και ο επιχειρηματίας Μουσταφά Λατίφ Τομπας, που εμπλέκεται σε σκάνδαλα στο χώρο των κατασκευών, καθώς επίσης και ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]