Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αντουάν Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Αξιοπρέπειας


Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
Μένανδρος, Αρχαίος Έλληνας ποιητής - 4ος αιώνας π.Χ.
Ενώ όλα τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν την επίσκεψη του Αντουάν Τζόουνς στην Αρχαία Αμφίπολη δυστυχώς κανένα δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο και με ποια ιδιότητα ο Δρ Τζόουνς έκανε αυτήν την επίσκεψη.

Εμείς λοιπόν σήμερα μπορούμε να σας αποκαλύψουμε ότι η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από πρόσκληση της επικεφαλούς των ανασκαφών, αρχαιολόγου κυρίας Περιστέρη, στον πλέον ειδικό επιστήμονα, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε τάφους Δρ Αντουάν Τζόουνς.

Ο επιφανής «αρχαιολόγος» κλήθηκε για να βοηθήσει, αφού έχει τεράστια εμπειρία σε όλων των ειδών τους τάφους. Από τάφους μεγαλοπρεπείς όπως: Λίστα Λαγκάρντ, χρέη μιντιαρχών, δάνεια τραπεζιτών, εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, μέχρι και ομαδικούς τάφους όπως: θέσεων εργασίας, μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και επίσης: δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας, δημόσιας περιουσίας, ακόμα και αξιοπρέπειας.

Όταν ο Δρ Αντουάν Τζόουνς ρωτήθηκε αν τον εντυπωσίασε το μέγεθος του τάφου, ο οποίος έχει περίμετρο 498 μέτρα, δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό εύρημα αλλά δεν με εντυπωσιάζει, αφού έχω δει τάφο με έκταση που φτάνει τα 131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με 11 εκατομμύρια θαμμένους μέσα σ’ αυτόν».

Ο Δρ Αντουάν όταν ρωτήθηκε και για τις δύο Σφίγγες που υπάρχουν στην είσοδο του τάφου της Αμφίπολης, απάντησε: «Και τον τάφο που έχω εγώ υπόψη μου δύο Σφίγγες κοσμούν την είσοδό του, μία με ελιές και μία χοντρή. Και οι δύο είναι πιο σιωπηλές ακόμα και από τις πέτρινες, για να μας πουν πώς δημιουργήθηκε ο τεράστιος τάφος. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην κορυφή του τύμβου, που σας αναφέρω, αντί για λιοντάρι υπάρχει μία Λερναία Ύδρα με καμιά δεκαπενταριά κεφάλια».

Ο ειδικός «αρχαιολόγος», απευθύνθηκε και στους κατοίκους της αρχαίας Αμφίπολης, με τη σύσταση «κάντε υπομονή λίγες μέρες». Μάλιστα είναι η ίδια σύσταση (Υπομονή) που έκανε και στους ΕΝΦΙΑ-λωμένους ιδιοκτήτες ακινήτων και στους μικροομολογιούχους και στους ανέργους και στους συνταξιούχους και στους αγρότες και στους μικροεπιχειρηματίες και στους ένστολους και... και...

Όμως όταν ο «αρχαιολόγος» ψάχνει για πολύτιμα αντικείμενα μέσα σε τάφους (κυριολεκτικά και μεταφορικά) υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι ντόπιοι ιθαγενείς κάποια στιγμή να ξυπνήσουν... και να αντιδράσουν... και να τον πάρουν στο κυνήγι. Τότε πρέπει να διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά και γερά πόδια. Και φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι: Όποιος ψάχνει για τον τάφο του άλλου, στο τέλος βρίσκει τον δικό του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]