Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουκρανία αγόρασε άρματα μάχης από την Ουγγαρία

58 Άρματα μάχης Τ-72 του ουγγρικού στρατού πωλήθηκαν στην Ουκρανία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Σύμφωνα με ρωσικά αμυντικά πόρταλ, τα οποία παραθέτουν και φωτογραφίες, η Ουκρανία προμηθεύεται όπλα και εξοπλισμό της σοβιετικής περιόδου, από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των ρωσόφωνων. Για τις άμεσες ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας της, η Ουκρανία πληρώνει αδρά το τίμημα της αγοράς, για να είναι τα συστήματα αυτά ετοιμοπόλεμα και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη.

Τα χρήματα προέρχονται από εγγυήσεις των Ηνωμένων πολιτειών. Οι χώρες μέλη της Ανατολικής Ευρώπης, με τη σειρά τους, απαλλάσσονται από τον παλαιό εξοπλισμό, αναμένοντας να παραλάβουν νέο, σε βάρος των κονδυλίων της ΕΕ για την άμυνα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ουγγρική ηλεκτρονική εφημερίδα Hídfő.net, ουγγρικά άρματα μάχης Τ-72, μεταφέρονται από την Ουγγαρία στην Ουκρανία σιδηροδρομικώς, μέσω του σταθμού Zahon. Οι ίδιες εικόνες επαναλήφθηκαν και στο σταθμό Nyíregyháza. Το γεγονός πιστοποιήθηκε και από Ούγγρους δημοσιογράφους από τα δρομολόγια των τρένων.

Η πώληση των ουγγρικών αρμάτων μάχης αποδείχθηκε ότι είχε υλοποιηθεί με την έγκριση του υπουργείου άμυνας της χώρας, μέσω ιδιωτικής εταιρείας με αμφιβόλου ποιότητας έγγραφα, στο ένα δέκατο της τιμής μεριδίου αγοράς τους.

Η ουγγρική αυτή εταιρεία, με την σειρά της, όπως φαίνεται στην οικονομική έκθεσή της, έχει πουλήσει περίπου 58 άρματα μάχης Τ-72 στην Ουκρανία.
Επίσης η ίδια εταιρεία σχεδιάζει τώρα την πώληση προς την Ουκρανία 24 μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 και 8 εξοπλισμένων ελικοπτέρων Mi-8.

Καθώς διαφαίνεται λοιπόν οι μάχες του ουκρανικού στρατού με τους ρωσόφωνους, θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη. Υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέσω των ΜΜΕ, για ανεξέλεγκτη εισροή χιλιάδων Κοζάκων στην ανατολική Ουκρανία.
Η τελική μάχη για την επικράτηση της μιας ή της άλλης πλευράς, έχει πιθανόν ακόμη πολλά επεισόδια. Πιθανότατα να υλοποιηθεί μία παρόμοια περίπτωση με το Κόσσοβο. Μόνο που τον ρόλο της σερβικής βόρειας Μιτρόβιτσας, θα παίζει τώρα το Ντοντέτσκ και οι πέριξ αυτού ρωσόφωνες περιοχές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]