Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψέματα, διαβόητα ψέματα και προπαγάνδα

Με αυτό τον τίτλο, άρθρο του καθηγητή Arshad M.Khan δημοσιεύεται στην έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα «Ευρασιατική Επιθεώρηση», της οποίας κάθε δημοσίευμα συνοδεύεται από την εξής επισήμανση:
«Η Ευρασιατική Επιθεώρηση είναι μια ανεξάρτητη εφημερίδα και Δεξαμενή Σκέψης, που παρέχει σε ειδικούς αναλυτές την δυνατότητα να αναπτύξουν μιαν ευρεία γκάμα θεμάτων, τα οποία συχνά παραβλέπονται ή παρουσιάζονται ελλειπώς από τα ΜΜΕ υπό Δυτική κυριαρχία.
Παρά το ότι οι περιοχές της Ευρασίας και της Αφροασίας περιλαμβάνουν τα 70% του πληθυσμού της γης, οι ειδήσεις και αναλύσεις εξακολουθούν να κυριαρχούνται από την αμερικανική εκδοχή -και εδώ παρεμβαίνει η Ευρασιατική Επιθεώρηση για να προσφέρει την εναλλακτική, σε βάθος παρουσίαση των γεγονότων».

Το άρθρο (σε μετάφραση Μιχ. Στυλιανού) επισημαίνει τα ακόλουθα, για τα Διαβόητα Ψέματα και την Προπαγάνδα αναφορικά με την κατάρριψη του ΜΗ17 στο Νονιέτσκ και την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα:

Ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται συχνά γίνεται αλήθεια. Αυτό λένε. Έτσι, περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Αμερικανών είχαν πεισθεί για τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν και για τους δεσμούς του με την Αλ Κάϊντα, παρά το γεγονός πως επικεφαλής της λαϊκής κυβέρνησής του ήταν ένας Χριστιανός πρωθυπουργός.
Πού είναι σήμερα οι Χριστιανοί του Ιράκ;…
Ψέματα που στοίχισαν χιλιάδες ζωές, εκατομμύρια εκτοπισμένων, δισεκατομμύρια δολλαρίων που σπαταλήθηκαν.

Έπειτα ήταν η κατηγορία ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα- η οποία έχει αποδειχθεί τώρα ψεύτικη. Μα για ποιό λόγο να έκανε κάτι τέτοιο, όταν τα συμβατικά του όπλα και η αεροπορία του ήταν πιό αποτελεσματικά και χωρίς τον κίνδυνο της διεθνούς καταδίκης ή και της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου;
Εδώ, στην παρά λίγο «στραβή», οι Ρώσοι κανόνισαν μια συμφωνία που έσωζε τα προσχήματα.

Τώρα έχουμε την τραγωδία του αεροπλάνου της Malaysia Airlines ΜΗ17. Χωρίς να παρουσιάζουν σαφείς αποδείξεις, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τους Ουκρανούς αντάρτες ότι το κατέρριψαν και τους Ρώσους ότι τους έδωσαν τους πυραύλους. Γιατί; Οι Ρώσοι τονίζουν ότι αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος επόπτευε την περιοχή. Γιατί, τότε, δεν δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες;
Ερωτούν γιατί οι Ουκρανοί ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας έτρεψαν την γραμμή πτήσης του Μαλαισιανού αεροπλάνου 500 χιλιόμετρα νοτιότερα από την κανονική γραμμή πτήσης και επάνω από την ζώνη των εχθροπραξιών; Οι Ρώσοι επίσης δημοσίευσαν εικόνες ενός αεριωθουμένου χωρίς αναγνωριστικές ενδείξεις, επομένως μαχητικού τζετ, που πετούσε κοντά στο Μαλαισιανό αεροσκάφος. Δοθέντος του ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν αεροπλάνα, το μόνο συμπέρασμα μένει είναι ότι ανήκε στην Ουκρανική αεροπορία.

Μας είπαν για βεβήλωση λειψάνων, για εμποδισμένη πρόσβαση στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους και άλλες κατηγορίες. Αλλά το σημείο συντριβής είναι πολεμική ζώνη και κατά τη μετάδοση του Ρόιτερ, ο Ολλανδός Πίτερ Βαν Βλιτ, του οποίου η ομάδα παρέλαβε τα πτώματα, δήλωσε πως τα ανταρτικά συνεργεία συλλογής των νεκρών επετέλεσαν ένα αξιοθαύμαστο έργο στη συλλογή και συντήρηση των λειψάνων, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.
Στο μεταξύ ο εφιάλτης συνεχίζεται για τις ρωσικές κοινότητες στις ανατολικές επαρχίες, με χιλιάδες να εγκαταλείπουν τα βομβαρδιζόμενα σπίτια τους και να καταφεύγουν για άσυλο στη Ρωσία.
Ερώτημα: Εάν η ουκρανική κυβέρνηση είναι τόσο ανθρωπιστική, γιατί δεν τρέχουν για καταφύγιο στα δυτικά, μέσα στην Ουκρανία;

Τα μαύρα κουτιά του ΜΗ17 παραδόθηκαν στους Μαλαισιανούς (της κρατικής επιτροπής ερεύνης), για να τα επιδώσουν στον ICAO, αλλά αυτοί, για λόγους που αυτοί ξέρουν καλύτερα, τα παρέδωσαν στις βρετανικές αρχές.
Λαμβανομένων υπόψη των υβριστικών δηλώσεων του κ. Κάμερον και των πιέσεων προς τους δημοσίους υπαλλήλους να υπηρετήσουν «το εθνικό συμφέρον», θα μάθουμε την αλήθεια ποτέ;
Η αποκωδικοποίηση του καταγραφέα οργάνων θα πάρει χρόνο, αν και είναι απίθανο να αποκαλύψει πολλά, εάν το αεροσκάφος έχει πληγεί από πύραυλο. Έτσι, εάν κάτι μπορεί να μαθευτεί, αυτό θα προέλθει από το μαγνητόφωνο του πιλοτηρίου.
Αυτό δεν απαιτεί αποκωδικοποίηση, γιατί λοιπόν αφήνουν τις οικογένειες να περιμένουν;

Στο μεταξύ το προπαγανδιστικό φράγμα-πυρός συνεχίζεται. Όχι μόνο για την τραγωδία του αεροπλάνου, αλλά και για τη συνεχιζόμενη καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Νάβι Πίλει, δημόσια χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς ως «Έγκλημα Πολέμου». Παιδιά σκοτώνονται, ένα κάθε ώρα, οι περισσότεροι από τους τραυματίες και τους νεκρούς είναι ηλικίας κάτω των 5 ετών, δήλωσε εθελοντής αναισθησιολόγος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
Τα τούνελ για τα οποία διαμαρτύρεται ο Νετανιάχου έγιναν απαραίτητα από την μεταβολή της Γάζας σε μια γιγάντια φυλακή, με τον παράνομο στρατιωτικό αποκλεισμό της. Καθώς τα πτώματα σωριάζονται, συμπεριλαμβανομένων της ανακατωμένης μάζας παιδιών στον βομβαρδισμό σχολείου την περασμένη Πέμπτη, ποια είναι η απάντηση;

Η μόνη βιώσιμη απάντηση είναι ειρήνη. Όχι ατέρμονες ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις ντε φάκτο προσαρτήσεις με εγκαταστάσεις οικισμών, αλλά πραγματική ειρήνη.
Αλλιώς το Ισραήλ τελικά θα βρεθεί στην ίδια θέση που βρισκόταν η Νότια Αφρική- όλοι οι απάνθρωποι σκοτωμοί σε μια τραγωδία χωρίς νόημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]