Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η Ελλάδα, η Κύπρος και ο «πατριωτισμός»

Του Ανδρέα Γεωργίου

Άστραψες και βρόντηξες. Διέρρηξες τα ιμάτιά σου. Εξεμάνης. Έκανες ρηματική διακοίνωση –άκουσον, άκουσον- στο Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την κεφαλή της ελληνοκύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, επί πίνακι.
Και γιατί παρακαλώ; 
Επειδή η κυρία Θεοχάρους έπραξε το αυτονόητο έναντι της πατρίδας της και των ψηφοφόρων της. Επειδή η κυρία Θεοχάρους έκανε μία απλή και αυτονόητη ερώτηση, με την οποία ζήτησε να μάθει τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Προεδρία, σε σχέση με το προκλητικό και απαράδεκτο έγγραφο που κατέθεσε η Τουρκία, αποκαλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα», δηλαδή ως αποθανούσα, ως ανύπαρκτη.
Ερώτηση που η κυρία Θεοχάρους υπέβαλε προς τους κ. Μπαρόζο, Σουλτς, Βαν Ρομπάι και Φούλε, καθώς και προς τους προέδρους των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι όμως δεν ενοχλήθηκαν με την ερώτηση, ούτε αντέδρασαν.

Εσύ όμως «μυγιάστηκες» και αντέδρασες και εκτός από τη ρηματική διακοίνωση, προχώρησες και σε δηλώσεις υπονοώντας σαφώς την κυρία Θεοχάρους, υβρίζοντάς την και προσπαθώντας να την μειώσεις και να την προσβάλεις, για να πλήξεις το γνήσιο και το πατριωτικό της ενέργειάς της, αποδίδοντάς της ότι η ίδια και οι κύκλοι στους οποίους δήθεν ανήκει, είναι «δήθεν πατριωτικοί» κύκλοι που εμπορεύονται τις εθνικές ευαισθησίες, με ευτελείς προθέσεις και δημαγωγούν για μία στιγμή δημοσιότητας.
Το «παίζει» λοιπόν πατριώτης η κυρία Θεοχάρους, ενώ δεν είναι, για μία στιγμή δημοσιότητας (που δεν έχει καθόλου ανάγκη γιατί είναι πασίγνωστη, και με θετική έννοια, σε ολόκληρη την Ευρώπη). Ενώ εσύ, δεν το παίζεις πατριώτης, αλλά είσαι…

Είσαι πατριώτης εσύ, που το 2004 μας απειλούσες να ψηφίσουμε το σχέδιο Ανάν για να διαλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να παραδώσουμε το φυσικό αέριο στην Αγγλία (μέσω της «υφαλοκρηπίδας» των αγγλικών βάσεων) και στην Τουρκία, αυτοαναιρούμενος, αφού χρησιμοποίησες για να μας πείσεις νομικίστικες αστειότητες κάθετα αντίθετες με το δικό σου βιβλίο και την πανεπιστημιακή διδασκαλία σου.

Είσαι πατριώτης εσύ, που, ενώ είχες την εξουσία ως προεδρεύουσα χώρα, δεν είχες τα κότσια, ούτε φυσικά ήθελες, να βάλεις την Τουρκία στη θέση της για το απαράδεκτο έγγραφό της.

Είσαι πατριώτης εσύ, που δέχεται αδιαμαρτύρητα την Τουρκία να αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «εκλιπούσα», να ζητά από εμάς να υπογράψουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση», καθώς επίσης να απαιτεί όπως η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, που επιθυμεί να επιβάλει με την ετσιθελική λύση που προωθεί (με τις ευλογίες κύκλων στους οποίους φυσικά δεν ανήκει η κυρία Θεοχάρους), αποτελέσει κοινοτικό κεκτημένο κατ’ εξαίρεση και κατά αντίθεση των όσων ισχύουν για όλους τους άλλους ευρωπαίους πολίτες.

Είσαι πατριώτης εσύ, που δέχεσαι αδιαμαρτύρητα τα τουρκικά αεροπλάνα και πλοία να αλωνίζουν ανενόχλητα στον αέρα και την θάλασσα του Αιγαίου.

Είσαι πατριώτης εσύ, που ως υπουργός Εξωτερικών, αντί να διαμαρτυρηθείς και να αλωνίσεις την Ευρώπη για να αποτρέψεις τα πιο πάνω και να προβείς στις αναγκαίες ρηματικές διακοινώσεις προς την Τουρκία, έκαμες ρηματική διακοίνωση (λόγω μίας ερώτησης) προς την Κύπρο, κάτι που είχαμε να δούμε από την εποχή της θλιβερής Απριλιανής Χούντας.

Είσαι πατριώτης εσύ, που ως υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2010 κατήργησες το γένος ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και αρνείσαι σθεναρά την επαναφορά του γένους, με αποτέλεσμα, «ελέω σου», να μπορούν να εισαχθούν στις σχολές αυτές και να γίνονται Ευέλπιδες, Ίκαροι και Δόκιμοι μουσουλμάνοι αλλοδαποί (μπράβο και εις ανώτερα).

Είσαι πατριώτης εσύ, που με την πολιτική σου παρέα στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της τρόικας, των σκανδάλων και των μιζών, εκβιάσατε και πετύχατε το πρόωρο και απρόσμενο κλείσιμο της Βουλής (γιατί αν δεν σου κάνουν τα χατίρια απειλείς με αποχώρηση από την κυβέρνηση και προσφυγή σε εκλογές), ώστε μα βάση το έκτρωμα που λέγεται «Νόμος περί ευθύνης Υπουργών» να θαφτούν ποινικές δικογραφίες και να αποφευχθούν ποινικές διώξεις.

Είσαι πατριώτης εσύ, που ο γενικός γραμματέας του υπουργείου σου, κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, βρισκόμενος μάλιστα στην Κύπρο, αναφέρθηκε «στον τουρκοκυπριακό λαό» και μας κάλεσε να κάνουμε υποχωρήσεις (πόσες άλλες υποχωρήσεις;) και ακόμα βρίσκεται στη θέση του, χωρίς εσύ να κάνεις οτιδήποτε; (Αλήθεια, μπορούσε ο κ. Μητσιάλης να κάνει τέτοιες δηλώσεις χωρίς την εκ των προτέρων γνώση και έγκρισή σου;)

Άκου κύριε Βαγγέλη Βενιζέλο.
Μπορεί υπό τις σημερινές συγκυρίες η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά να έχει την ανάγκη των βουλευτικών εδρών του κομματιδίου σου, ελέω των οποίων είσαι αντιπρόεδρος και επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του έθνους μας, πράγμα που εκμεταλλεύεσαι, αλλά αυτό δεν σου δίδει ούτε αξία, ούτε ήθος, ούτε το αλάνθαστο και το ακαταλόγιστο, ούτε νομιμοποιεί τις πράξεις ή τις παραλείψεις σου, και φυσικά δεν σε καθιστά αυτοδίκαια πατριώτη, υπεράνω κριτικής. Ούτε δικαιούσαι να βρίζεις και να κάνεις ρηματικές διακοινώσεις, κατηγορώντας τους άλλους ότι (δεν) είναι αυτό που στην πραγματικότητα (δεν) είσαι εσύ ο ίδιος, επειδή δεν έχεις απαντήσεις να δώσεις, επιχειρήματα να πείσεις και έργα να επιδείξεις. 
Μπροστά σου διανοίγεται η λεωφόρος των καλώς νοουμένων συμφερόντων του έθνους μας. Βάδισέ την, ανταποκρινόμενος στο ύψος της αποστολής σου, αλλιώς απάλλαξέ μας από τον «πατριωτισμό» σου.

Πηγή «Ελευθεροτυπία»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]