Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστευση: Ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη

Του Παναγιώτη Μποκοβού

Η λαθρομετανάστευση από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και γενικότερα την Ασία, προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς λόγω του θέρους. Κύριες πύλες εισόδου, είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, όπου και ακινητοποιούνται, αν και ο τελικός προορισμός που επιθυμούν είναι οι πλούσιες βόρειες χώρες. Ο δεινά πληττόμενος από την οικονομική κρίση νότος της Ε.Ε. επωμίζεται ένα τεράστιο βάρος που ουσιαστικά δεν του ανήκει, γιατί οι βόρειες χώρες αρνούνται να μοιραστούν τα αποτελέσματα της λαθρομετανάστευσης και κυρίως να δεχθούν στα εδάφη τους τον ανάλογο αριθμό των απρόσκλητων και παράνομων μεταναστών. Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών, εξαντλούνται σε λόγους συμπαθείας προς τις νότιες χώρες, αλλά δεν πράττουν τίποτα το πρακτικό για να μειώσουν τα οικονομικά και άλλα βάρη των χωρών εισόδου των λαθρομεταναστών, ενώ ορισμένες τις κατηγορούν γιατί δεν διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις «υποδοχής και φιλοξενίας», κάτι σαν ξενοδοχεία αρκετών αστέρων.

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό στα σοβαρά και δεν το αντιμετώπισε κατά τρόπο δυναμικό και αποτελεσματικό. Η γνωστή αστυνομική δύναμη που δημιουργήθηκε, για την περιφρούρηση των συνόρων –η Frontex- δεν έχει ως σκοπό την αποτροπή της λαθραίας εισόδου στις χώρες του νότου και την άμεση επιστροφή των ατόμων αυτών στις χώρες τους, αλλά κατάντησε μία γραφειοκρατική υπηρεσία που απλώς καταγράφει τους λαθρομετανάστες και στέλνει στα δικαστήρια τους διακινητές τους. Παράλληλα, ενδιαφέρεται για την παροχή ασύλου και κυρίως για την μη μετακίνησή τους προς τις χώρες του Βορρά. Εν προκειμένω φταίνε οι χώρες του νότου της Ε.Ε., που αποδέχθηκαν τις συνθήκες του Δουβλίνου και ανέλαβαν να λειτουργούν ως αποθήκες λαθρομεταναστών, για να μη θίγονται οι πλούσιες βόρειες χώρες.

Ακόμη και οι συνθήκες που υπογράφτηκαν μεταξύ ΕΕ και π.χ. Τουρκίας, για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών σε αυτές, παραμένουν γράμμα νεκρό, αφού η Τουρκία τουλάχιστον διευκολύνει τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να φτάνουν στα ελληνικά νησιά και χαϊδεύει τους τούρκους διακινητές.
Τα ολίγα χρήματα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την εθελοντική επιστροφή λαθρομεταναστών στις χώρες τους, δεν προσφέρουν σοβαρή υπηρεσία, γιατί οι λαθραίοι δεν επιθυμούν την επάνοδό τους στις πατρίδες τους. Δημοσιογραφικές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι οι ενδιαφερόμενοι ντρέπονται να επιστρέψουν, ή και έχουν καλλιεργήσει στους εκεί συγγενείς τους μία εικόνα επιτυχίας και γι αυτό τους στέλνουν φωτογραφίες εξωπραγματικές, στις οποίες παρουσιάζονται με σχετικά πλούσια, αλλά δανεική, αμφίεση.

Η χώρα μας, όπως και η Ιταλία, πολλές φορές δέχθηκαν επικρίσεις για την έλλειψη υποδομών και την μη παροχή ασύλου, σε άτομα που προφανώς δεν το δικαιούνταν, ενώ η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. επισκέφθηκε την χώρα μας κατά το τελευταίο διάστημα έξι φορές, για να διαπιστώσει αν προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης κάποιων κέντρων υποδοχής. Εξάλλου, η σημερινή Ιταλική κυβέρνηση, έχει αντιδράσει πολλές φορές για τη στάση της Ε.Ε. και των χωρών του Βορρά και έχει απαιτήσει τη δίκαιη κατανομή των λαθρομεταναστών μεταξύ των 28 χωρών-μελών. Ήδη υπάρχει στενή συνεργασία Ιταλικής και Ελληνικής κυβέρνησης για το πρόβλημα αυτό, που αναγνώρισε και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι αλήθεια ότι οι χώρες του Βορρά φιλοξενούν από χρόνια εκατομμύρια μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, που έχουν ήδη νομιμοποιηθεί και δεν θέλουν άλλους, γιατί διαπίστωσαν ότι όλοι τους δεν μπορούν να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες, δεδομένου ότι η πίστη τους στο Ισλάμ, ο διαφορετικός πολιτισμός και κυρίως οι νοοτροπίες και οι δεισιδαιμονίες που τους κατέχουν, είναι παράγοντες που τους ωθούν εκτός των κοινωνιών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία, στη Γαλλία, στη Δανία, στην Ολλανδία. Ακόμη και οι δύο τελευταίες χώρες, που για πολλά χρόνια έδειχναν ανοχή και κατανόηση, αντιδρούν και επιζητούν να περιορίσουν την παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της μείωσης των χρηματικών κονδυλίων πρόνοιας, τα συνδικάτα των εργαζομένων ζητούν την μη παροχή προνοιακών επιδομάτων σε νέους λαθρομετανάστες.

Και ενώ οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να φιλοξενούν τους παλιούς μουσουλμάνους μετανάστες, αν και δεν ενσωματώνονται στις κοινωνίες τους, παραμένοντας ξένο σώμα και ανέχονται τα κύματα των νέων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, οι ακραίοι μουσουλμάνοι στο Ιράκ και στη Συρία κυρίως, αλλά ουσιαστικά σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, καταδιώκουν και σφάζουν τους εκεί χριστιανούς, τους οποίους θεωρούν άπιστους και επομένους εξοβελιστέους από αυτό τον κόσμο. Με τη φόρα που έχουν πάρει, η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και τα νέο ισλαμικό κράτος του Ιράκ κα της Συρίας που είναι πλέον Χαλιφάτο και εφαρμόζει πιστά τον θρησκευτικό νόμο, τη σαρία, δεν θα απομείνουν Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και στα ενδότερα της Ασίας. Άλλωστε, οι μουσουλμάνοι σιίτες και σουνίτες, σφάζονται μεταξύ τους…! Γιατί θα φεισθούν στους χριστιανούς;

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οφείλει να κινηθεί δραστήρια και δυναμικά και προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ευρώπη πρέπει να αναγεννηθεί και να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες, που η έλλειψη μίας πανευρωπαϊκής κυβέρνησης επιτρέπει να υπάρχουν. Φαίνεται ότι η σύγκρουση Χριστιανών – Μουσουλμάνων, είναι πλέον αναπόφευκτη, σε μικρό βάθος χρόνου…

Πηγή εφημ. «Εστία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]