Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Τα πιόνια τοποθετούνται αργά και σταθερά στην σκακιέρα» για τον νέο Κριμαϊκό πόλεμο
1.300 Βρετανοί στρατιώτες στην «επίδειξη δύναμης» του ΝΑΤΟ στην Πολωνία το Φθινόπωρο
180 Αμερικανοί καταδρομείς στο Κίεβο για «ειδικές επιχειρήσεις»


Περισσότεροι από 1.300 Βρετανοί στρατιώτες πρόκειται να λάβουν μέρος σε μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σε μια περαιτέρω επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της «συνεχιζόμενης ρωσικής συνεισφοράς» στην "αποσταθεροποίηση" της Ουκρανίας, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Η Βρετανία θα «αναπτύξει» στο πολωνικό έδαφος τουλάχιστον 1.350 βασιλικούς πεζοναύτες και πάνω από 350 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα, για να λάβουν μέρος στην άσκηση «Black Eagle». Από την προσάρτηση από την Ρωσία της Κριμαίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει, μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF, σε βάσεις των χωρών της βαλτικής με αποστολές αεροπορικής αστυνόμευσης, καθώς και με συμμετοχή σε μικρότερες κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλώντας σε επίσκεψη του στην Βαρσοβία, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποστείλει μια πλήρη ταξιαρχία μάχης για να λάβει μέρος στην νατοϊκή άσκηση «Black Eagle» στην Πολωνία το φθινόπωρο, στη μεγαλύτερη βρετανική στρατιωτική συμμετοχή στην περιοχή από το 2008.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε και από τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον όπου μαζί με άλλους βασικούς ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να επιταχύνουν τις πολιτικές πιέσεις για μια τελική συμφωνία στην εφαρμογή εκτεταμένων οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, με στόχο τους τομείς, άμυνας, ενέργειας αλλά και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, έκαναν αποδεκτά όλα τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε πηγή της «Downing St. 10».

Εάν υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ (κάτι που είναι σίγουρο) αναμένεται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ρώσων αξιωματούχων, μαζί με την απαγόρευση πρόσβασης της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, γεγονός που μεταφράζεται σε προβλήματα στον τομέα του εμπορίου, στην άμυνα, στις ευαίσθητες τεχνολογίες αλλά και στον τομέα της ενέργειας.

Ο Fallon, σε επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία μαζί με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Philip Hammond, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί η δέσμευσή του ΝΑΤΟ στη συλλογική ασφάλεια των μελών της συμμαχίας σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.
«Είναι σωστό τα μέλη και οι εταίροι του ΝΑΤΟ να αποδεικνύουν την δέσμευσή τους στην συλλογική ασφάλεια των συμμάχων μας στην Ανατολική Ευρώπη».
«Ειδικότερα, η δέσμευση της βρετανικής ομάδας μάχης για την νατοϊκή άσκηση «Black Eagle», αποδεικνύει την διαρκή και ουσιαστική υποστήριξή μας προς τα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο ίδιος.

Επίσης κατέφθασαν στο Κίεβο μέσα σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ, που ανήκουν στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις. Πολλοί από αυτούς έχουν παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα της Ουκρανικής γλώσσας, ανέφερε ρωσικό πρακτορείο.

Οι αμερικανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των καταδρομών προέρχονται από την
βάση Fort Benning που αποτελεί την βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με την περίφημη διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Η παρουσία των αμερικανών καταδρομέων αφορά «μαύρες επιχειρήσεις», όπως συνέβη και σε κράτη της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατιωτικής και της αμυντικο-βιομηχανικής συνεργασίας, της συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών και της αντικατασκοπίας, μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, προασπίζοντας τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, καταλήγει το δημοσίευμα.

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν πιθανότατα διττή αποστολή. Από την μία πλευρά, θα προετοιμάσουν, εκπαιδεύσουν και επανδρώσουν με κατάλληλο προσωπικό τις ειδικές ουκρανικές δυνάμεις, με σκοπό την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων («εξουδετέρωση» ρωσόφωνων πολέμαρχων, καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων κά).

Από την άλλη πλευρά, μέρος της αμερικανικής δύναμης θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την κατάσταση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς επίσης θα συλλέξει πληροφορίες για τους «ρώσους ομόλογους» που δρουν από κοινού με τους ρωσόφωνους, αλλά και για τους ηγέτες των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Υπενθυμίζεται επίσης, η άφιξη στο λιμάνι της Οδησσού πριν μερικές ημέρες, 12 τροχοφόρων αυτοκινούμενων πυροβόλων του πολωνικού στρατού, καθώς και προσωπικό με λεωφορεία και φορτηγά με σκοπό να σταλούν στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Новороссии.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι της Οδησσού κάτω από άκρα μυστικότητα κατέφθασαν 12 τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα 152 χιλιοστών με την κωδική ονομασία "Dana" τσεχικής κατασκευής, των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στρατιωτικά λεωφορεία και φορτηγά. Μιλάμε για μέρος της 1ης πολωνικής Ταξιαρχίας Πυροβολικού με έδρα το Mazury, και την άφιξη των πολωνών στρατιωτών, στο σιδηροδρομικό σταθμό από ξεχωριστή πλατφόρμα φόρτωσης.

Ανακοινώθηκε χθες από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας η εκσκαφή μεγάλης τάφρου που θα καλύπτει απόσταση 450 χλμ, με την Υπερδνειστερία και η οποία θα εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με την Μολδαβία, με αντικειμενικό στόχο να καθυστερήσει όσο γίνεται δυνατόν μια πιθανή προέλαση της 14ης ρωσικής Στρατιάς από τα δυτικά της Ουκρανίας.

Από την στιγμή λοιπόν που έχουμε να κάνουμε με εμπλοκή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, Πολωνών στρατιωτών στην Ουκρανία, Βρετανών στην Πολωνία, Ρώσων στα σύνορα με την Ουκρανία, μιλάμε στην ουσία για έναν νέο «κριμαϊκό πόλεμο» που θα αλλάξει τον χάρτη της περιοχής, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα αίτια της πτώσης και συντριβής του αεροσκάφους με την ταυτόχρονη θανάτωση της κυβερνήσεως Των δεν θα διαλευκανθή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]