Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νικοχαμένοι χαίρονται…

Σε αυτή τη χώρα όλοι πανηγύριζαν μετά τις εκλογές. Τελικά μας περνάνε για πολύ… χάπατα. Νομίζουν ότι δεν καταβαίνουμε! Μάλιστα από την μοιραία Κυριακή των εκλογών γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από μεγάλη μερίδα πολιτικών και ΜΜΕ, να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά το δοκούν με βασικό κριτήριο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Κύριοι, δεν χρειάζεται. Αναγνώσαμε πολύ καλά τα αποτελέσματα και διαβάσαμε καθαρά ότι έχασαν όλοι!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  Η κυβερνητική πλειοψηφία από 42% που έλαβε το 2012 την περασμένη Κυριακή  έλαβε 31 %. Η Ν.Δ. από 29,66% έπεσε στο 22,71%, το ΠΑΣΟΚ-Ελιά από 12,28% έπεσε στο 8,02%. Επίσης από 16 Ευρωβουλευτές που είχαν μέχρι προχθές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σήμερα έχουν μόλις και μετά βίας 7.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ έχασε έξι και κάτι μονάδες και το ΠΑΣΟΚ περίπου πέντε μονάδες… Και αν αυτές ήταν βουλευτικές εκλογές με το μπόνους των 50 εδρών η ΝΔ θα είχε συντριπτική ήττα!!! Δηλαδή, εάν είχαμε Εθνικές εκλογές, με αυτά τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 βουλευτές, η ΝΔ 70 έδρες και το ΠΑΣΟΚ-Ελιά 24 έδρες. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε το 130 είναι μεγαλύτερο από το 94…

Γι αυτό και τρέχει άρον άρον ο Σαμαράς  να κάνει ανασχηματισμό... Να πετάξει έξω Στουρνάρα και λοιπούς μπας και καταφέρει να μαζέψει κανένα ψηφαλάκι…
Και όπως είναι φυσικό (!) δεν ξεχνά να ανοίξει και το θέμα της απλής αναλογικής!

Τώρα κατά τη μεριά Κουμουνδούρου και ο  ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη διαφορά! Και αυτό διότι δεν ανέβασε καθόλου τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2012. Δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει το ευρύτερο ρεύμα που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανατροπή του κυρίαρχου κυβερνητικού συνασπισμού.

Και δυστυχώς αν δεν κατάφερε τώρα, μετά από 4 χρόνια μνημονίου και καταστροφικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά από τα εγκλήματα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά από τις αποκαλύψεις για το πως ο Μπαρόζο, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς μας «φύτεψαν» τον Παπαδήμο, να τσιμπήσει λίγες ακόμη ποσοστιαίες μονάδες πότε θα το κάνει;

Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι η ίδρυση του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη αποδείχτηκε αποτελεσματικό φράγμα που εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει την ανατροπή! Αλλά έπρεπε να είχε δουλέψει περισσότερο για να κόψει τη φόρα ενός κόμματος 80 ημερών..

Δυστυχώς εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται ότι για να καταφέρουν να πάρουν καμιά μοναδίτσα ακόμη θα πρέπει να μετεξελιχτούν  σε ένα ΠΑΣΟΚ «εκσυγχρονιστικής» κόπιας.

Άλλωστε  στας Ευρώπας ήδη τρίβουν τα χέρια τους. Πιστεύουν ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια της Γερμανίας ακόμη και μετά από τέσσερα χρόνια μετά το Μνημόνιο.

Ας ελπίσουμε ότι θα κυριαρχήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην αντιπολίτευση…

Μιχαλού από το Ποντίκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο μίστερ Αλέξης θα πάρει ικανοποιητικό ποσοστό, όταν αρχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και πάψει να "στρογγυλεύει" τις πράξεις της συγκυβέρνησης. Στην Ευρώπη τον χειροκρότησαν όταν μίλησε για Φασίστες Ουκρανούς και Πειραματόζωο Ελλάδα. Εδώ θα τον ψηφίσουν όταν μιλήσει για Κλέφτες Ευρωπαίους, Προδότες Πρωθυπουργούς και Ανδρείκελα Υπουργούς. Μέχρι να αποδείξει ότι έχει κάτι μέσα στο παντελόνι του, θα παρακαλάει. (είτε ψηφοφόρους είτε συγκυβέρνηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]