Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο αμερικανικός στρατός αναζητεί εναγωνίως τις κατάλληλες περιοχές που θα αναπτυχθούν στην Νότια Κορέα, τα κινητά πυραυλικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας «THAAD», τα οποία θα είναι σε θέση να αναχαιτίζουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς από την Β.Κορέα, αλλά η τελική απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση τους, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, γράφει σήμερα η εφημερίδα «The Wall Street Journal», επικαλούμενη πηγές της στο πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πύραυλος του αντιπυραυλικού συστήματος «THAAD», θα τοποθετηθεί στην χώρα προσωρινά. Αργότερα, σε μόνιμη βάση θα τοποθετηθούν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, που θα αγοράσει η Σεούλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, η πηγή δεν απέκλεισε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να βρεθεί "out of order" συνάπτοντας συμφωνία για την πώληση πυραύλων αμερικανικής κατασκευής στην Ν.Κορέα,, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, (λόγω πιθανής ρωσικής ενόχλησης για την ύπαρξη τέτοιων πυραυλικών συστημάτων, εγγύς της ρωσικής επικράτειας).

Τα ερωτήματα αυτά που αφορούν την συνεργασία στην πυραυλική άμυνα, όπως τόνισε η εφημερίδα, θα απαντηθούν άμεσα, μιας και θα αποτελέσουν ένα από τα κύρια θέματα, μεταξύ των εκπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σε συνέδριο για την ασφάλεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στη Σιγκαπούρη. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin, τον κύριο ανάδοχο του πυραυλικού συγκροτήματος THAAD.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος THAAD, θεωρείται ως πρώτο μέλημα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε σχέση με την αυξημένη απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Κατά το παρελθόν έτος, το Πεντάγωνο σε σχέση με την εκδήλωση στρατιωτικής απειλής της Β.Κορέας εναντίον αμερικανικών βάσεων σε Γκουάμ και Χαβάη, ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να διαθέσει στην Γκουάμ πυραυλικά συστήματα THAAD και άμεση αποστολή 95 στρατιωτικών ειδικών για την χρήση των εν λόγω συστημάτων.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά του, περί ενίσχυσης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας έως το 2017, λόγω των απειλών της Β.Κορέας. Έτσι, τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη 14 επιπλέον πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Αλάσκα, θα αυξήσουν το συνολικό αριθμό σε 44. Επίσης πρόσθετα συστήματα ραντάρ για την προστασία κατά των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας θα τοποθετηθούν στο ιαπωνικό έδαφος.

Όπως γίνεται κατανοητό έχουμε μία παράλληλη ενίσχυση του ΝΑΤΟ, εκτός της ανατολικής Ευρώπης και στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Οι εστίες αντιπαράθεσης σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε έξαρση. Αυτό αυξάνει ταυτόχρονα και την περίπτωση εκδήλωσης οποιαδήποτε «ατυχήματος», με ότι συνέπειες θα υπάρξουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]