Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φούστη Ρόμελ...


Λίγοι κατάλαβαν πως είναι η τρίτη φορά που Γερμανός επίσημος μας θέλει Τρίτο Κόσμο/ αναπτυσσόμενη χώρα... με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά...

Σωστά το επισήμανε προ ημερών και η «Καθημερινή»: 
«Λίγοι ίσως κατάλαβαν πόσο βαριά ήταν η κουβέντα που εκστόμισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος κ. Γκάμπριελ, όταν υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι χώρα που εμπίπτει περισσότερο στην αρμοδιότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας και λιγότερο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Για τους γνωρίζοντες τη διεθνή πραγματικότητα, η φράση αυτή εξισώνει την Ελλάδα με χώρες του Τρίτου Κόσμου, καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα ασχολείται με την κατασκευή υποδομών, την ανάπτυξη θεσμών και γενικώς με το «κτίσιμο κρατών» σε προβληματικές περιοχές του πλανήτη...»
Θυμίζω τις αναφορές περί ομοιοτήτων Ελλάδας-Μογγολίας από δήλωση του Γερμανού οικονομολόγου-συμβούλου της Μέρκελ (σπάνιες γαίες) και Αφγανιστάν-Ελλάδας από κείμενο του Spiegel (σπάνιες γαίες). 
Τώρα ήρθε η σειρά της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Τα δύο πρώτα χτυπήματα συνδέονται με τις σπάνιες γαίες. Το τρίτο (Παγκόσμια Τράπεζα) συνδέεται γενικότερα με τα ορυκτά..., καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ο κατεξοχήν χρηματοδότης projects ορυχείων στις ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ χώρες... 

Το πιάσατε τώρα;
Θα μας πουλήσουν ως αναπτυσσόμενη χώρα στο 4ο Ράιχ για τα ορυκτά μας; 

Φούστη Ρόμελ... 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γιατί βρίζουμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο?
    Ο άνθρωπος αυτός γεννήθηκε γερμανός έγινε στρατιωτικός και υπηρέτησε την Γερμανία με τον καλύτερο τρόπο.
    Μήπως πρέπει κάποιυς άλλους να βρίζουμε?
    Για παράδειγμα τους εξαίρετους πολιτικούς μας οι οπίοι για να διατηρήσουν την καρέκλα τους στην Βουλή διέλυσαν την χώρα τοποθετώντας σε νευραλγικούς τομείς άτομα που στην καλύτερη περίπτωση δεν ήξεραν να μοιράσουν σε δυό γαιδάρους άχυρα ή στην χειρόερη λαμόγια?
    Ή μήπως πρέπει να βρίζουμε τους εαυτούς μας οι οποίοι σαν πρόβατα ακολουθούσαμε και χειροκροτούσαμε τους παραπάνω ξεπουλώντας κοψοχρονιάς το μεγαλύτερο αγαθό μας την ψήφο μας με αντάλλαγμα ένα ρουσφέτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]