Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επέλαση της... "δημοκρατίας"

Είναι να μην πάρει μπρος η «φάμπρικα» της «δημοκρατίας»!!! Τίποτα δεν αφήνει στο πέρασμά της. Αν και «δημοκρατία», όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει-μεταφορικά, αλλά κυρίως κυριολεκτικά. Αφού ξεμπέρδεψε ο πλανήτης με τους «ψυχρούς» πολέμους, άρχισε να εμπλέκεται σε πιο «θερμούς» με το διακύβευμα να είναι πάντα η «δημοκρατία».

Στην εποχή της μιντιοκρατίας δεν είναι καθόλου δύσκολο να στήσεις ένα
σκηνικό «ολοκληρωτισμού» απ’ την μια του «θύματος» που ζητά εσπευσμένα την «σωτήρια» επέμβαση των «δημοκρατικών» δυνάμεων απ’ την άλλη. Αν έχετε χάσει το μέτρημα των προσφάτως «εκδημοκρατισθέντων» κρατών, έτσι πρόχειρα αναφέρουμε το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Συρία, την Ουκρανία κι ετοιμαστείτε προσεχώς για την Τουρκία –αυτή θα την «εκδημοκρατίσουν» με τη δεύτερη προσπάθεια.


Όλα αυτά τα κράτη είχαν την «ατυχία» να ελέγχονται από αυταρχικούς ηγέτες, οι οποίοι καταπίεζαν τόσο τους λαούς τους, ώστε να προκαλέσουν τις αντιδράσεις και των ακραιφνώς «ειρηνόφιλων» όπως η οικογένεια Μπους, του Ράμσφελντ, της Ολμπράιτ, του Μπλερ, του Σολάνα, της Μέρκελ, του Κέρι και λοιπών Μπαροζορομπάηδων.

Η μεθόδευση γνωστή: κάποιες διαμαρτυρίες αρχικά, κάποια δημοσιεύματα μετά, κάποιες φωτογραφίες «παλατιών» και «βασανισθέντων» από τ’ ανελεύθερα καθεστώτα, κάποιες δηλώσεις συμπαράστασης στους «αντιφρονούντες» και η κλιμάκωση έρχεται άμεσα. 
Έτσι λοιπόν φεύγουν οι «κακοί», έρχονται οι «καλοί»- κατά τα πρότυπα του κάθε μύθου- και τσουπ(!) δια μαγείας η «δημοκρατία» κάθεται φαρδιά-πλατιά στο θρόνο της. Αρκεί να δούμε πόση «δημοκρατία» απολαμβάνουν στις παραπάνω χώρες σήμερα, μετά τις εξεγέρσεις κατά των «τυράννων». Άλλωστε στο προεδρικό μέγαρο του Κιέβου, απ’ τον ενθουσιασμό τους οι «εξεγερμένοι δημοκράτες» ζωγράφιζαν αγκυλωτούς σταυρούς στους τοίχους.

Αφήστε δε και τα χρήσιμα «διδάγματα» από τις περιπέτειες σ’ αυτές τις χώρες προς άλλες που σκέφτονται ότι δεν είναι ορθό και πρέπον να αμφισβητείς μια «δημοκρατία» δυτικού αστικού τύπου, παρά μόνο μια «εξωτική» τυραννία κάπου ανατολικά στο χάρτη.

Άλλωστε όσων το μυαλό των εικόνων αυτών πάει στα καθ’ ημάς δεν έχουν παρά ν’ ακούσουν ή να διαβάσουν την έκθεση του Προβόπουλου και της Τράπεζας της «Ελλάδος», για να καθησυχάσουν. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αν –λέει- δεν υπάρξει «πολιτική αστάθεια» λόγω ευροεκλογών δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα!!!

ΥΓ. Επιτρέψτε το σχόλιο τουρκιστί: «άει σιχτίρ, απανταχού «δημοκράτες»!!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]