Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομπάμα - Ρωσία: Αστείος πρόεδρος, βλακώδεις δηλώσεις

Η ανικανότητα που επιδεικνύει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα στη διαχείριση της κρίσης είναι μνημειώδης, υποβιβάζοντας τη χώρα του σαφέστατα από πλευράς διεθνούς εικόνας και προκαλώντας σοβαρή αστάθεια σε γεωπολιτικές περιφέρειες του πλανήτη, όπως η ευρύτερη τμήμα της οποίας είναι και η Ελλάδα.

Διότι το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει, είναι εάν θεωρείς ότι δεν έχεις περιθώριο στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σε συγκεκριμένες… γεωγραφικές συντεταγμένες, για ποιον ακριβώς λόγο δημιουργείς εντυπώσεις σε υποτίθεται συμμάχους-χώρες, οι οποίες διαψεύδονται πανηγυρικά στη συνέχεια, ανατρέποντας τις ισορροπίες και ανοίγοντας την όρεξη σε όποιον επιθυμεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία σου σε άλλες περιοχές του κόσμου!

Ο Μπάρακ Ομπάμα εξελίσσεται στον καλύτερο σύμμαχο των Ρώσων και των… Ρεπουμπλικάνων στο εσωτερικό! Στην πρώτη περίπτωση, ανεξέλεγκτοι κύκλοι με την πολιτική τους ανοίγουν μέτωπα με τους Ρώσους στη άμεση γεωπολιτικής τους γειτονιά, χωρίς λόγο και αιτία. Και όσο και να απειλεί με μισόλογα η Δύση ότι θα «τιμωρήσει» τη Ρωσία εντάσσοντας τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ, δε πρόκειται παρά για γελοιότητες.


Όταν στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να κουνηθούν στρατιωτικά (το γιατί δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα έχει), τότε για ποιον λόγο να πιστέψει κανείς ότι θα το κάνουν στη Γεωργία, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το προηγούμενο του 2008, όταν προφανώς και δεν έσπευσαν να βοηθήσουν ένα δικό τους παιδί, τον μισότρελο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Θα το κάνουν μήπως τώρα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας είναι πολύ πιο φιλορωσική και αν μη τι άλλο αντιλαμβάνεται την ανάγκη να συνδιαλέγεται με τη Μόσχα στα θέματα ασφαλείας;

Οι τελευταίες δηλώσεις Ομπάμα είναι μνημείο γελοιότητας και εξευτελισμού για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ και αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, ο εν λόγω πρόεδρος ίσως και να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του χειρότερου ιστορικά προέδρου, αφού επί των ημερών του σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ανατροπές ισορροπιών στο διεθνές σύστημα, σε βάρος της χώρας του και αυτός το δέχθηκε με τα χέρια στις τσέπες… Γι’ αυτό τον αποκαλέσαμε καλύτερο σύμμαχο των Ρεπουμπλικάνων. Διότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τους αναστήσει!

Στις δηλώσεις του λοιπόν ο Ομπάμα προειδοποίησε (εδώ γελάνε) τη Ρωσία, ότι εάν κινηθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, αυτό θα είναι βαθιά αποσταθεροποιητικό (deeply destabilizing), ενώ στη συνέχεια, απείλησε με… ΚΑΤΑΔΙΚΗ. Πρέπει να ανατρίχιασαν στο Κρεμλίνο από τη δήλωση αυτή και χλομιασμένοι να διέταξαν την άρον-άρον αποχώρηση όσων Ρώσων στρατιωτών βρίσκονται στην Ουκρανία. Είπε ο Ομπάμα ότι οι στρατιωτικές κινήσεις θα έχουν κόστος και απείλησε να μην πάει στο Σότσι για τους G8. Μη σώσει και πάει!

Αυτός θα κάνει πάλι βλακεία, διότι ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ψάχνει την ευκαιρία να συναντηθεί μπας και βρεθεί συμβιβασμός με τη Ρωσία του Πούτιν και να δείξει στον κόσμο ο ίδιος ότι ασχολείται, αυτός επιλέγει να μην πάει! Μόνη της δηλαδή θα λυθεί η κρίση; Ή μήπως δεν ήξεραν οι ανεγκέφαλοι που έχει γύρω του ότι η Μοσχα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελέγξει μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Ουκρανίας λόγω πληθυσμιακής σύστασης;


Την ισορροπία δυνάμεων έπαψαν να την κοιτάνε στο Πεντάγωνο; Αυτός ο Μπρέναν της CIA μονο να φωνάζει στους υφισταμένους του ξέρει και να μην τον γουστάρει κανείς; Έτσι κυβερνάνε; Και αυτά τα γράφουμε εμείς που δεν διακρινόμαστε ως επιρεπείς σε θεωρίες για… ξανθό γένος και άλλα παρόμοια κουραφέξαλα, ενώ έχουμε τονίσει ότι η θέση της Ελλάδας είναι με τις ναυτικές δυνάμεις, ιστορικά. Δυνάμεις όμως, όχι χαβαλέδες…

Εάν ο Ομπάμα και η χώρα του δε σκοπεύουν να εμπλακούν στρατιωτικά, τότε είναι επιεικώς γελοίος ο τρόπος χειρισμού της κρίσης, αφού όσο δεν ξεκαθαρίζουν τη στάση, η ισορροπία θα συνεχίσει αν επιβαρύνεται με στρατιωτικές κινήσεις σε βάρος της Ουκρανίας και υπέρ της Ρωσίας, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να εκτραπεί η κατάσταση, εάν η ηγεσία της Ρωσίας θεωρήσει δεδομένο ότι ο Ομπάμα καλύπτεται από την ελληνική παροιμία «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει».

Το δεδομένο είναι, ότι σε μια περίοδο που ο κόσμος χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να είναι απούσες. Για την Ευρώπη της κυρα-Μέρκελ τα έχουμε ξαναπεί: «Γεωπολιτικό ΤΙΠΟΤΑ», διότι όταν τα πράματα σφίξουν, αποδεικνύεται η φαιδρότητα της ρήσης του Θεόδωρου Πάγκαλου για το πόσο πιο χρήσιμος είναι ο ένας διπλωμάτης από έναν στρατιωτικό σχηματισμό.

Ας στείλουν τους καλύτερους διπλωμάτες να πούνε στον Πούτιν, με όποιον τρόπο θέλουν, χρησιμοποιώντας τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα, να σταματήσει αν ασχολείται με την Κριμέα. Τα γέλια στο Κρεμλίνο θα ακουστούν μέχρι τις Βρυξέλλες τουλάχιστον. Εδώ η γυναίκα δεν καταλαβαίνει, ότι όσο η Ελλάδα που βρίσκεται σε αν τόσο κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι, είναι γονατισμένη, πραγματική ισχύ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αποκτήσει.

Κι ας γελούν οι χαχόλοι στην καγκελαρία, όταν καταλάβουν τι τους έρχεται, θα τους κοπεί απότομα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειναι μονο η αρχη για τα δεινα της Αμερικης. Η αλαζονεια τιμωρειται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]