Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς το Κίεβο

  • Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα κινείται προς την περιφέρεια Ζαπορόζιε με « άγνωστες εντολές»
  • Σεβαστούπολη: Κατέπλευσαν τρείς πυραυλάκατοι και το πυραυλοφόρο καταδρομικό "Moskva"
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες κινούνται στην περιοχή της Ζαπορόζιε (εκτός χερσονήσου Κριμαίας), αναφέρει το πρακτορείο Tizhden.ua.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι στρατιωτικές φάλαγγες πέρασαν μέσα από την χερσόνησο Chongarsky και κινήθηκαν προς την περιφέρεια Ζαπορόζιε.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η ανώτατη πολιτική ηγεσία στο Κίεβο έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος, αλλά δεν κάνει καμία ενέργεια. Εν τω μεταξύ, στην Σεβαστούπολη εισήλθαν τρεις πυραυλάκατοι και το πυρηνοκίνητο καταδρομικό "Moskva" του στόλου της Μαύρης θάλασσας, αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN.

Επίσης στην Σεβαστούπολη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική ακτοφυλακή και την ένοπλη ομάδα των Ρώσων στρατιωτικών με σκοπό να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Συνόρων, μεταξύ του οδοφράγματος και της ένοπλης ομάδας υπάρχουν σαν ασπίδα κάτοικοι της Μπαλακλάβα, βετεράνοι και οι οικογένειες των συνοριοφυλάκων ζητώντας να αποφευχθεί η αιματοχυσία.
«Οι εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς επιμένουν στην απελευθέρωση μιας στρατιωτικής μονάδας και την άμεση επαφή μαζί τους», ,με την κατάσταση να είναι τεταμένη » αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ουκρανίας, Oleksandr Turchynov όρισε τον Υποναύαρχο Ντένις Μπερεζόφσκι ως διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. Το αντίστοιχο διάταγμα της 1ης Μαρτίου , δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας της Ουκρανίας.


Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε την χρήση ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία

To Ρωσικό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, παρά το ότι η Δύση προειδοποίησε τη Μόσχα να μην παρεμβαίνει στην ταραγμένη Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , ο οποίος είναι Διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε από το Κοινοβούλιο την άδεια να χρησιμοποιηθούν ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να «προστατεύσουν» τους Ρώσους πολίτες και στρατιωτικούς στην Ουκρανία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η άνω βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου, χορήγησε ομόφωνα την συγκατάθεση για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης στη γειτονική χώρα.

Η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε αίτημα-βοήθεια για να "διασφαλίσει την ειρήνη και ηρεμία" στην Κριμαία από τον νεοδιορισθέντα φιλορώσο πρωθυπουργό της περιοχής.

Ο Σεργκέι Aksyonov δήλωσε το Σάββατο ότι τα ρωσικά στρατεύματα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία είχαν ήδη αναλάβει την φύλαξη ζωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή και την διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Η κατάσταση στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, είπε ο Aksyonov, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της Κριμαίας, μετά την απόρριψη της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο.

Ο Aksyonov δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο ότι ένα δημοψήφισμα για μεγαλύτερη ανεξαρτησία της Κριμαίας από το Κίεβο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ότι ανακοινώθηκε την Πέμπτη. 
Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να πούνε ναι ή όχι στο ερώτημα:
"Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας απολαμβάνει την κρατική ανεξαρτησία και αποτελεί μέρος της Ουκρανίας, βάσει των συνθηκών και συμφωνιών”.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]