Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «αρκούδα» ξύπνησε και οργανώνει το «αντίπαλο δέος»

Ο οργανισμός των χωρών CSTO συζητά την θέσπιση κοινής αεράμυνας και δυνάμεων ταχείας αντίδρασης
Ο νέος ψυχρός πόλεμος αρχίζει…

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στις 06 Μαρτίου 2014, τα μέλη της στρατιωτικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) συζητούν την δημιουργία ενός κοινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Η πρώτη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρώσου ΑΓΕΕΔ, στρατηγού Valery Gerasimov, στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου. Ο Υπουργός Άμυνας του Τατζικιστάν, υποστράτηγος Zarif Bobokalonov, ο οποίος επίσης εκτελεί τα καθήκοντα του ΑΓΕΕΔ στην χώρα του, εκπροσώπησε το Τατζικιστάν κατά τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το κέντρο τύπου των χωρών του συνασπισμού CSTO, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση και τις πιθανές εξελίξεις, προκλήσεις και απειλές υπό το πρίσμα δημιουργίας συλλογικής ζώνης ασφαλείας, καθώς και την ανάπτυξη της στρατιωτικής διάστασης του Οργανισμού με κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του οργανισμού μέσα στο 2014.

Επίσης συζήτησαν την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας καθώς και την ετοιμότητα δημιουργίας «Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης», αλλά και την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης των οργάνων του συνασπισμού χωρών CSTO που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

Οι χώρες που απαρτίζουν τον συνασπισμό χωρών CSTO έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό «Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης», σε μόνιμη βάση πανέτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση κρίσεων, από το Φεβρουάριο του 2009.

Τα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής των χωρών του συνασπισμού CSTO συμπεριλαμβάνουν τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των χωρών που απαρτίζουν τον οργανισμό όπως η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, και η Λευκορωσία.

Σχόλιο: Η δημιουργία δύναμης ταχείας επεμβάσεως αλλά και η συγκρότηση κοινής αντιπυραυλικής άμυνας, υπό ρωσική καθοδήγηση, σημαίνει στην πράξη δημιουργία ρωσικού αντιπάλου δέους στο ΝΑΤΟ. Υπό το πρίσμα αυτής της εξέλιξης έχουμε μία επανάληψη του ψυχρού πολέμου με άλλη «ενδυμασία» από ρωσικής τουλάχιστον πλευράς, τότε λέγονταν ΕΣΣΔ τώρα ονομάζεται CSTO.
Ο νέος ψυχρός πόλεμος μόλις τώρα αρχίζει…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]