Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ναζιστές της Ουκρανίας απαιτούν να οπλιστούν με πολεμικά όπλα

Ο ηγέτης του Δεξιού τομέα D. Yarosh απαίτησε να ανοίξουν τα οπλοστάσια του ουκρανικού στρατού για να εξοπλιστούν οι μαχητές του

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η εθνικιστική ριζοσπαστική οργάνωση «Δεξιός τομέας» ζήτησε από τις αρχές του Κιέβου να «ανοίξουν» τα στρατιωτικά οπλοστάσια του ουκρανικού στρατού, για να εξοπλιστούν οι δικές του μονάδες αυτοάμυνας, αναφέρει πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ITAR -TASS.

Αυτήν την απαίτηση προς την ουκρανική κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας υπέβαλε σήμερα ο αρχηγός του« Δεξιού τομέα» Dmitri Jarosz, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Ο ίδιος ο Dmitri Jarosz, δήλωσε ότι «μια συντηρητική προσέγγιση των δομών εξουσίας δεν επιτρέπει την άμεση αποκατάσταση της τάξης στη χώρα, καθώς και την παύση των διαμαρτυριών αυτών που αντιτίθενται στην επανάσταση της πλατείας maydan, στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Jarosz με τη μορφή τελεσιγράφου απαιτεί από την προσωρινή κυβέρνηση να παραδοθεί, στρατιωτικός εξοπλισμός, από τα ουκρανικά στρατιωτικά κέντρα εκπαίδευσης, με σκοπό τον αγώνα για την τύχη της Ουκρανίας με πιο αποφασιστικό τρόπο.

Όπως εξήγησε η ίδια πηγή, εαν η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις αυτές, ο «δεξιός τομέας» θα συμμετάσχει αποφασιστικά στην τύχη της Ουκρανίας με πιο δραστικούς τρόπους!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, στις 5 Μαρτίου μέσω του ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada), προτάθηκε να χορηγηθεί στα μέλη του Δεξιού τομέα, καθεστώς τακτικών παραστρατιωτικών μονάδων.

Αλλά καθώς φαίνεται τα σχέδια του εθνικιστικού κόμματος δεν σταματούν εκεί. Ο επικεφαλής του δεξιού τομέα προετοιμάζεται για την υποψηφιότητα του στις προεδρικές εκλογές.

«To κόμμα μας προετοιμάζει συνέδριο, για την δημιουργία, ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας, για τον μετασχηματισμό του σε πολιτικό φορέα, με στόχο τις εκλογές στην χώρα, αλλά και την ενεργή συμμετοχή του σε όλα τα τοπικά συμβούλια, πόλεις και χωριά, γεγονός που σημαίνει ότι ο Dmitri Jaros θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας», δήλωσε ο Андрей Тарасенко επικεφαλής της οργάνωσης «δεξιός τομέας» στο Κίεβο.

Για την πιθανότητα συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές, ο Yarosh δήλωσε σε συνέντευξή του στο Tyzhden ότι «έχω συζητήσει με τα παιδιά τον διορισμό μου ως προεδρικός υποψήφιος. Και ένα τέτοιο σενάριο είναι δυνατό», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Οι Ουκρανοί εθνικιστές του «δεξιού τομέα» επιθυμούν να μετασχηματισθούν σε ένοπλες δυνάμεις προφανώς για να ελέγχουν την μεταβατική κατάσταση στην Ουκρανία. Προφανώς οι απειλές τους αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το «σκοτεινό ρόλο» που διαδραμάτισαν και πρόκειται να διαδραματίσουν στα μελλοντικά πράγματα στην χώρα. Όσο για την ουκρανική αντιπολίτευση, ισχύει αυτό που είπε ο Μένανδρος ο δίκαιος (Έλληνας βασιλιάς που βασίλεψε στην περιοχή του σημερινού Patzam στην Ινδία) «ο όχλος έχει πολύ μεγάλη δύναμη αλλά καθόλου μυαλό».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]