Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων χώρες της κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου

Στοχοποιούν όλη την κεντρική Ασία και τον Καύκασο οι ρωσικοί πύραυλοι «Iskander – M»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στα Νότια σύνορα της Ρωσίας, στην περιοχή Όρενμπουργκ και στο χωριό Totskoe - 2 (100 χιλιομέτρα από τα σύνορα με το Καζακστάν) έως το τέλος του έτους, θα μετασταθμεύσει μία ταξιαρχία πυραύλων «Iskander – M».

Συγκεκριμένα η 92η ταξιαρχία πυραύλων «Iskander – M» θα μετακινηθεί στο χωριό Totskoe - 2 έως τον Δεκέμβριο του 2014. Στην περιοχή του Όρενμπουργκ θα καταφθάσουν τουλάχιστον 12 συγκροτήματα εκτόξευσης, των εν λόγω πυραύλων, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό και συνοδευτικό υλικό. Οι πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για τη μεταφορά των πυραύλων στο Όρενμπουργκ, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Ήδη ετοιμάζονται οι ειδικές πλατφόρμες για την μεταφορά των συστοιχιών των πυραύλων. Άλλες λεπτομέρειες της κατασκευής της βάσης και της μεταφοράς των συστημάτων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αναφέρει το δημοσίευμα για ευνόητους λόγους…

Οι πύραυλοι «Iskander – M» θα μεταφερθούν σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του ρωσικού γενικού επιτελείου, «για την προστασία των νότιων συνόρων». Η τοποθέτηση αυτών των πυραυλικών συστημάτων αναφέρεται ρητά στην συνθήκη των χωρών της CSTO (Οργάνωση της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας). Σε περίπτωση κινδύνου εκ μέρους των κρατών της Κεντρικής Ασίας και μετά από έγκριση της κυβέρνησης του Καζακστάν, οι πύραυλοι «Iskander» δύναται να μεταφερθούν και μέσα στην γειτονική δημοκρατία. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αυτήν την μετακίνηση, από το χωριό Totskoe 2, τα νότια και ανατολικά σύνορα του Καζακστάν βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των πυραύλων «Iskander – M» αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επι των πυραυλικών συστημάτων, οι ρωσικές συστοιχίες θα προστατεύουν αποτελεσματικά όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και την Ρωσία από πιθανές εξωτερικές απειλές από την Κεντρική Ασία.

«Οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν αποτελούν κίνδυνο για σοβαρή αποσταθεροποίηση» ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών μελετών και αναλύσεων της Μόσχας, Alexander Konovalov. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν μπορεί να παρέχει επαρκή «ασφάλεια» στην ευρύτερη περιοχή λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης των Ταλιμπάν.. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του ρωσικού περιοδικού «άμυνας» στην Μόσχα, Vasily Kashin, η επικειμένη απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν και κατά συνέπεια ολόκληρης της κεντρικής Ασίας.

Οι πύραυλοι Iskander – M» αποτελούν ένα πυραυλικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, που εγγυάται την υπεροχή έναντι ξένων αναλόγων στην κατηγορία του συστημάτων, όσον αφορά την ακρίβεια, την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα στην εκτόξευση πυραύλων καθώς και άλλα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, δύναται να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους κεφαλών με σκοπό να εξουδετερώνει ακόμη και εχθρικούς πυραύλους. Στο εγγύς μέλλον, οι πύραυλοι Iskander – M θα αποτελούν την βάση των πυραυλικών δυνάμεων των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Σχόλιο: Η κίνηση του Κρεμλίνου να αποστείλει πυραύλους Iskander – M με βεληνεκές μάχης 400 km, σκοπό έχει αρχικά να προστατευθεί ο χώρος του Καζακστάν και της κεντρικής Ασίας. Η κύρια διασφάλιση όμως αφορά στην ουσία την περιοχή του Καυκάσου, όπου δρουν ανεξέλεγκτοι οι πιο επικίνδυνοι ακραίοι Τσετσένοι ισλαμιστές του ισλαμικού εμιράτου. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος και η πραγματική απειλή για την Μόσχα. Άλλωστε ο νυν Ρώσος υπουργός άμυνας Σ.Σοιγκού, γνωρίζει καλά τι οφείλει να πράξει για να τους αντιμετωπίσει, λόγω της μεγάλης πείρας του στην περιοχή αυτή.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ρωσία αρχίζει και συνέρχεται απο τον λήθαργο της διάλυσης της Σοβιετικής Ενωσης και κοιτά να διασφαλίσει τα συμφέροντα της παντού. Η εποχή του Γκορμπατσώφ και του μεθύστακα του Γιέλτσιν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]