Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επέστρεψε ο Γιανουκόβιτς στην Σεβαστούπολη;

  • Εμφανίστηκε ρωσική μοίρα ελικοπτέρων πάνω από την Σεβαστούπολη όπου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταφέρει τον Β. Γιανουκόβιτς
  • Διπλωματικός πόλεμος λίγο πριν την διαίρεση της Ουκρανίας;

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Σήμερα το μεσημέρι εμφανίσθηκαν στον ουρανό της Κριμαίας και σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο Belbek στην Σεβαστούπολη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον ουρανό πετούσαν τουλάχιστον οκτώ ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχαμε άφιξη στο αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων Mi-8, υπο την «συνοδεία» επιθετικών ελικοπτέρων Mi–24.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Τατάρων Refat Chubarov, επιβεβαιώνεται η άφιξη στην Κριμαία των οκτώ ρωσικών ελικοπτέρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ένα από τα ελικόπτερα «πιθανόν βρίσκεται και ο πρώην ηγέτης της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς», πληροφορία η οποία δεν δύναται να επιβεβαιωθεί και αυτή τη στιγμή είναι υπό διερεύνηση.

Στον διπλωματικό τομέα τώρα, η νέα ηγεσία της Ουκρανίας παρέδωσε ψήφισμα στον ΟΗΕ με σκοπό την πρόκληση σύγκλησης του Συμβουλίου ασφαλείας του οργανισμού, με σκοπό να εξετασθεί η κατάσταση στην Κριμαία. Το ψήφισμα αυτό όπως αναφέρει και το πρακτορείο RIA Novosti, εγκρίθηκε στις 28 Φεβρουαρίου από το ουκρανικό κοινοβούλιο (Verkhovna Rada).

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ουκρανικής Δημοκρατίας Alexander Turchinov ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όχι μόνο για να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στην Κριμαία, αλλά και «να αναλάβει δράση σε περίπτωση παραβίασης της κυριαρχίας της Ουκρανίας»!

Σχόλιο: Οι κινήσεις της Ουκρανίας στον διπλωματικό τομέα έχουν σκοπό την σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Κριμαία και την ψήφιση μια καταδικαστικής απόφασης εναντίον των ρωσικών κινήσεων στην χερσόνησο. Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι μέσω του Γιανουκόβιτς, επιθυμούν να νομιμοποιήσουν τις έως τώρα ενέργειες τους, μη αναγνωρίζοντας όμως και αυτοί με την σειρά τους την «κυβέρνηση» του Κιέβου. Ο «διπλωματικός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία μόλις άρχισε…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. νομίζω ότι πρέπει να ταξινομήσουμε 2 πράγματα.
    αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία παίζεται ένα παιχνίδι ανάμεσα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που είναι βυθισμένες στην κρίση με πρώτη και κύρια τις ΗΠΑ.μετά ακολουθεί η ΕΕ και η Ρωσία που κι αυτή είναι σε ύφεση.εντός της Ουκρανίας όλοι αυτοί έχουν ανθρώπους(επιχειρηματικά στελέχη και πρακτορίσκους μυστικών υπηρεσιών) και πολιτικούς που τους ακολουθούν και έχουν ταυτίσει σχεδόν τα πολιτικά τους κόμματα με αυτά τα συμφέροντα. οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να δεχτούν μια εν μέσω κρίσης μεγάλη στρατιωτική κ πολιτική ήττα και να χάσουν μια χώρα με πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές.μια καλή σύμμαχο στην ευρασιατική πλάκα.στην κρίση αυτή που έχει να κάνει αμιγώς με το άρμα στο οποίο θα δεθεί η Ουκρανία οι ΗΠΑ-ΕΕ αξιοποιούν τα νεοναζιστικά στοιχεία που κύριο στόχο έχουν την εξόντωση των κομμουνιστών,των μειονοτήτων αλλά και καθενός που αντιτίθεται στα συμφέροντα των άνωθεν δυνάμεων.
    Από την άλλη τώρα η Ρωσία μπλεγμένη και συνυπεύθυνη ως ιμπεριαλιστική δύναμη στο κουβάρι των αντιθέσεων συμβάλει στην πυροδότηση των εξελίξεων αξιοποιώντας τους σοσιαλδημοκράτες και τους πρώην κομμουνιστές που έγιναν αστοί πλεόν και επεμβαίνοντας στην Κριμαία τηρώντας ουσιαστικά τα συμπεφωνημένα για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας που σε κείνο το κομμάτι εδρεύει το ακραιφνές φιλορώσικο στοιχείο.
    οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν πως η αστική τάξη κάθε χώρας και οι ιμπεριαλιστές διεθνώς έχουν τη δύναμη να κινητοποιούν μάζες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.χαρακτηριστικές είναι το γκρέμισμα των σοβιετικών αγαλμάτων από τη μια και οι δηλώσεις ότι ο πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο Λένιν και σε όλους τους Ρώσους πολιτικούς ανεξαρτήτως φρονήματος και περιόδου από την άλλη.μάλλον πάμε σε μια λύση διχοτόμησης με Ρωσία και Αμερική να θέλουν να αποφύγουν τα κόστη του πολέμου αλλά χύνοντας πολύ Ουκρανικό αίμα.
    ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να βγει από αυτή τη δίνη και η μόνη λύση για αυτό είναι να οργανώσει την πάλη του στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς και σπουδών και ανεξάρτητα από τους μεγάλους δήθεν εγγυητές να τραβήξει τον δικό του ανεξάρτητο δρόμο της αυτοδύναμης λαϊκής ανάπτυξης με εκδίωξη όλων των ιμπεριαλιστών,εδαφική κυριαρχία συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας,με λαϊκή εξουσία και οικονομία.αυτό το δρόμο τον προτείνει μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ που είναι το πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα του τόπου.η πραγματική ταξική και λαϊκή πρωτοπορία!
    ο Ουκρανικός λαός ξέρει τι θα πει να μην έχεις ανεργία,ανασφάλεια,ειρήνη,παιδεία και υγεία,ξέρει τι θα πει να συμβιώνεις άψογα χωρίς εθνικισμό και μισαλλοδοξία,πέρα από θρησκευτικές και εθνοτικές διαφορές!
    και επειδή ακριβώς σήμερα υπάρχει ανώτερη τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη ο Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός θα είναι κατά πολύ ανώτερος από αυτόν του 20ου αιώνα.

    "ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπαρασυρόμενος από την συναίσθημα της εκτόνωσης της υπογραμμισμένης τελικής πρότασης, θα προσθέσω και εγώ: Να αφήσουν τα μεγαλοσυμφέροντα τους λαούς ήσυχους και... ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Σωστόοοοοοοοοοοοοοοος!

      Διαγραφή
    3. Βρε παιδια ακομα και στη θαλασσα το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο και σεις θελετε να καταργηθει στη γη το δικαιο του ισχυροτερου; Το κανετε αυτο στα προσωπικα σας οταν νοιωθετε οτι πατατε γερα; δε κοιτατε να επιβληθειτε; του γειτονα, της γυναικας σας, του αδελφου σας; Μονο ο Χριστιανισμος ειναι το συστημα που βαζει πρωτα τον αλλον και μετα τον εαυτο μας. Μπορει αυτο με τις σημερινες συνθηκες να υλοποιηθει; Οχι βεβαια. Γι αυτο θαρθουν γεγονοτα που θα σημανουν μεγαλες ανακαταταξεις στον κοσμο.

      Διαγραφή
    4. Όλα είναι σχετικά... Ένα μικρό ψάρι μόνο του, το τρώει το μεγάλο. Πολλά μικρά μαζί, τρώνε το μεγάλο αυτά.

      Διαγραφή
    5. Τα ψάρια κάνουν τα κοπάδια τους με ίσο μέγεθος, δεν έχει μικρά και μεγάλα μαζί γιατί είναι γνωστό το τέλος.

      Διαγραφή
    6. Είδες καρχαρίες σε κοπάδι; Δεν τους αφήνουν τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους να κοπαδιαστούν.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]