Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγριο ξύλο στην τουρκική Βουλή για τη διαφθορά Ερντογάν…

Στο νοσοκομείο βρίσκεται βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Σεβκί Κουλκούλογλου, μετά τη νέα άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο τουρκικό Κοινοβούλιο, όπου συζητιόταν η πρόταση απαγόρευσης των προπαρασκευαστικών σχολείων (dershanes) που διατηρεί στην Τουρκία ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν.
 
Η βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP Μελντά Ονούρ μιλώντας σχετικά με την τροπολογία που επιφέρει αλλαγές σε κάποιους κανονισμούς του Βασικού Νόμου της Εθνικής Παιδείας και επίσης αναφορικά με τα φροντιστήρια, είπε πως το εκπαιδευτικό σύστημα στα τελευταία 11 χρόνια άλλαξε πολλές φορές και άσκησε κριτική στον υπουργό Εθνικής Παιδείας Ναμπί Αβτζί. Ακολούθως η Ονούρ κρατώντας ένα καθρέφτη που έδειξε προς τον υπουργό Αβτζί και τους βουλευτές του ΑΚΡ, είπε: 
¨Μετατρέψατε τη χώρα σε κρεβάτι του Προκρούστη. Τον ξέρετε, τον ξέρετε τον Προκρούστη; Είναι μια μορφή της μυθολογίας. Είχε ένα σιδερένιο κρεβάτι όπου τοποθετούσε τους ανθρώπους και όποιος ήταν πιο μικρός τον τραβούσε μέχρι να μακρύνει, ενώ όποιος ήταν πιο μεγάλος έκοβε τα άκρα του. Την χώρα λοιπόν την φέρατε σε αυτό το κρεβάτι. Και αυτό το λέτε ¨Παράλληλο κράτος, υπάρχει μια παράλληλη δομή¨. Μα κύριοι μου βλέποντας αυτή την παράλληλη δομή, δεν αντικρίζουμε κάτι παράλληλο αλλά απλά μια αντανάκλαση".
Στη συμπλοκή συμμετείχε και ο έτερος βουλευτής του CHP, ο Ερντάλ Ακσουνγκέρ, ενώ ο νταής του κυβερνώντος ισλαμιστικού AKP ήταν ο Μετίν Κουλούνκ που προφανώς πίστευε ότι υπερασπιζόταν την τιμή του πανταχόθεν βαλλόμενου για διαφθορά Ερντογάν (λέμε τώρα… αν και η λέξη «τιμή» σημαίνει και άλλα, που στην περίπτωση του πρωθυπουργού φαίνεται ότι μετριέται με δισεκατομμύρια δολάρια)…

Αναμενόμενο ήταν ότι η συζήτηση θα εκτρεπόταν στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές που φέρουν τον πρωθυπουργό να συζητά με τον γιο του για τις μίζες που παίρνουν από επιχειρηματίες που έπαιρναν δουλειές από το τουρκικό δημόσιο. Εκεί τα πνεύματα άναψαν και δεν ήθελε πολύ ώστε το Κοινοβούλιο να μετατραπεί σε αρένα.
Η… συζήτηση συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται η έγκριση του νομοσχεδίου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]