Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ύπαρξη και η δράση της τρόικα είναι παράνομη

  • Πέρα από το νόμο, χωρίς έλεγχο και λογοδοσία, κάποιοι από την Ευρώπη, αποφασίζουν πως θα καταστρέψουν ευρωπαϊκά κράτη
  • Σύσταση ειδικής επιτροπής από το ευρωκοινοβούλιο, ερευνά την τρόικα και την αντιμετωπίζει ως εγκληματική ομάδα που δρα κατά των συμφερόντων του συνόλου της Ευρώπης
  • Εγκληματικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που κωφεύουν στα αυτονόητα περί ύπαρξης και λειτουργίας των χωρών, τα οποία καταγράφονται στο Ελληνικό Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό και στο Διεθνές Δίκαιο
Επιτροπή συστήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο της δραστηριότητας της οικονομικής «Τρόικας» η οποία κάνει περιοδείες στις τέσσερις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης – Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ιρλανδία. Αφορμή για τη σύσταση της επιτροπής ήταν οι αρνητικές εκτιμήσεις για την εκπλήρωση των συμβουλών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμειο για την έξοδο των κρατών από την κρίση. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις μιας σειράς πολιτικών και ειδικών, αυτές ειδικά οι συμβουλές οδήγησαν σε ακόμη χειρότερη επιδείνωση της κατάστασης.

Η τρόικα των δανειστών, η οποία λειτουργεί από το 2010, έγινε το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με μια σειρά βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίο, ουσιαστικά μια κλειστή και ανεξέλεγκτη δομή. Όπως δήλωσε, για παράδειγμα ο γερμανός βουλευτής, μέλος της επιτροπής οικονομικών και οικονομίας του Ευρωκοινοβουλίου Σβεν Γκίγκολτν, σε καμία από τις χώρες της κρίσης τα αρχικά σχέδια της «Τρόικας» δεν υλοποιήθηκαν. Ακόμη χειρότερα, εκεί έγινε ένα «δραματικό ρήγμα» της οικονομίας, ενώ η αύξηση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο νόμιζαν. 
Ο γερμανός βουλευτής του κόμματος «Ενωμένη Αριστερά» Γιούργκεν Κλιούτε κατηγόρησε μάλιστα τα μέλη της «Τρόικας» για «άθλια ανάμειξη» στην κοινωνία των συγκεκριμένων κρατών. 
Πέρσι τον Ιούνιο ο ευρωπαϊκός Τύπος είχε αναφερθεί στην κρίση της ίδιας της «Τρόικας». 
Η ισπανική εφημερίδα El Pais, συγκεκριμένα, παρέθεσε τα λόγια ενός υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΕ μετά το ταξίδι του στην Κύπρο και την Ελλάδα: «Την Τρόικα μπορούμε να τη θεωρήσουμε νεκρή»
Λάδι στη φωτιά έριξε η φράση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι ήρθε η ώρα η Ευρώπη να αρνηθεί τις υπηρεσίες του ΔΝΤ, οι συμβουλές του οποίου προκαλούν ιδιαίτερα έντονη αντίσταση. 
Όλα αυτά οδήγησαν την επιτροπή οικονομίας και οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου να αναλάβει τον περασμένο Οκτώβριο την πρωτοβουλία να διεξάγει έρευνα των αποτελεσμάτων της Τρόικας.

Οι αντίπαλοι δηλώνουν, με τη σειρά τους, ότι χωρίς τη δημιουργία αυτής της τριαδικής ελεγκτικής δομής οι προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης γενικά θα είχαν χρεοκοπήσει. Πολύ περισσότερο που τις ημέρες αυτές δημοσιοποιήθηκε η πρόγνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία φέτος το συνολικό ΑΕΠ των 28 χωρών της ΕΕ. Θα αυξηθεί κατά 1,4%, ενώ στις 17 χώρες της Ευρωζώνης κατά 1,1%.

Παρόλα αυτά, ο ευρωβουλευτής Γιούργκεν Κλιούτε θεωρεί δυνατές τις αλλαγές στις βασικές προτεραιότητες της Τρόικας, ενώ σκιαγραφεί την παράνομη (και όχι απλά παράτυπη) δράση της τρόικα σήμερα:
Πώς τελικά θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις; Να, συγκεκριμένα, ο βασικός στόχος που θέτουμε. Δηλαδή αν στο μέλλον θα χρειαστεί ξανά να δημιουργήσουμε παρόμοια δομή, τότε θα πρέπει να λειτουργεί σε κοινοβουλευτική δράση – νόμιμα, υπό έλεγχο και με λογοδοσία.
Αφού, λοιπόν, οι ίδιοι οι ευρωπαίοι ευρωβουλευτές, αμφισβητούν ευθέως τον ρόλο και την ύπαρξη λειτουργίας της τρόικα, την χαρακτηρίζουν ως έχουσα μη νόμιμη και ελεγχόμενη δράση, αλλά και ως μη λογοδοτούσα σε καμία αρχή (ευρωπαϊκή), ποια πρέπει να είναι η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης;

Δεν αντιλαμβάνονται στο μέγαρο Μαξίμου πως με όσα δηλώνει η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου στοιχειοθετούνται σειρά από πράξεις και παραλείψεις, που οδηγούν στη σύσταση της εγκληματικής συμμορίας, στην οποία η Ελληνική κυβέρνηση έχει υποταχθεί ή είναι συνεργάτης, και συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στην καταστροφή της Ελλάδας;

Δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες την Ελλάδα, πως οι ευθύνες τους δεν είναι μόνο τεράστιες, αλλά έχουν διαφύγει από τον τομέα των «πολιτικών ευθυνών» και είναι πλέον άρρηκτα δεμένες με ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες δύνανται να χαρακτηρισθούν (ή και να στοιχειοθετήσουν) κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνονται στον όρο «εσχάτη προδοσία»;

Δεν αντιλαμβάνεται το σύνολο του σημερινού πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας, πως απαιτείται να αντιδράσει στην εφαρμογή μεθόδων που εξυπηρετούν (αποκλειστικά) ξένα συμφέροντα καταστρέφοντας την χώρα, που έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά γενοκτονίας και να εκκινήσει διαδικασίες επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας και διαχείρισης της χώρας από Έλληνες προς Έλληνες, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο να παρεμβαίνει ή να παρεμβάλεται (και να δημιουργεί προβλήματα ποικιλοτρόπως) στη λειτουργία των οργάνων που έχουν αναλάβει τη νομοθετική και την εκτελεστική διαχείριση της Ελλάδας;

Στην Ελλάδα έχει γίνει πραξικόπημα και η χώρα είναι υπό κατοχή, όπως έχει χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κασιμάτης. Και αυτή η κατοχή ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να παυθεί άμεσα, αλλά και να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα τιμωρήσουν τους ενόχους και θα επαναφέρουν την χώρα σε κατάσταση ανεξαρτησίας, αυτοδιάθεσης και πλήρους διαχείρισης της εθνικής της κυριαρχίας.


ΥΓ: Η πρόσφατη είδηση, σύμφωνα με την οποία υπήρξαν αντιδράσεις (χωρίς να ξεκαθαριστεί απολύτως από ποιά πλευρά) για την έλευση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, προκειμένου να ερευνήσει την δράση της τρόικα στη χώρα μας, μόνο ως επιβαρυντική μπορεί να θεωρηθεί για την κυβέρνηση Σαμαρά και φυσικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται να αποφεύγει αυτόν τον έλεγχο που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες...

Πηγή GrCitizen



Nigel Farage: Η Ελλάδα βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς








Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]