Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Της μίζας το... κάγκελο!

Τι έχουμε να δούμε ακόμη…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
 
Η κρίση μας κάνει πιο έξυπνους;   
Προφανώς ναι!  
Τουλάχιστον κάποιους… 
Αφορμή για την ερώτηση αυτή μας έδωσε η αλλαγή τρόπου αντίδρασης των Ηνωμένων Πολιτειών στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και στο θέμα του Ιράν, κάτι που έχει φέρει και μεγάλη αναστάτωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ! 
Όπως είναι γνωστό το Ισραήλ είναι κάθετα αντίθετο σε οποιοδήποτε «χάιδεμα» του Ιράν… Μόνον οι βομβαρδισμοί επιτρέπονται! 
Η αλλαγή αυτή της πολιτικής των ΗΠΑ δεν είναι ανεξήγητη. 
Έχει σαφώς να κάνει με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν και τις ΗΠΑ. 

Αλλά ας έρθουμε όμως και στα δικά μας… 
Έχουν αλλάξει πολιτική για την Ελλάδα και την γύρω περιοχή οι Αμερικανοί; 
Προφανώς και όχι. 
Όμως ολοένα και περισσότερο γίνεται σαφές ότι πλέον οι ΗΠΑ λύνουν «διαφορετικά» τα προβλήματα που τους δημιουργούνται, και ειδικά στην Ελλάδα!!! 
Η διαφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας είναι γνωστή.  Η Γερμανία, δηλαδή η κυρία Μέρκελ, παραμένει πιστή στο δόγμα λιτότητα-λιτότητα-λιτότητα και ανάπτυξη, η οποία ανάπτυξη παραμένει στα λόγια, ενώ οι ΗΠΑ επιμένουν στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην λιτότητα με την έννοια του δραστικού περιορισμού της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και πάνω από όλα στην ανάπτυξη. 

Οι ΗΠΑ έχουν κοντραριστεί σοβαρά για το θέμα αυτό με την Γερμανία, και για την ώρα η κυρία  Μέρκελ έχει επιβάλλει την δική της άποψη… 
Μπορεί όμως μια υπερδύναμη, όπως οι ΗΠΑ, να το «χωνέψει» αυτό;  
Μάλλον όχι.  Γι αυτό και λαμβάνει τα μέτρα της…  
Μόνο που λόγω κρίσης πια, τα λαμβάνει με πολύ πιο έξυπνο τρόπο και πολύ πιο οικονομικό από ότι στο παρελθόν.  
Ποιοι τους «προβληματίζουν» όσον αφορά τα συμφέροντα τους στην Ελλάδα και γενικά στην ευρύτερη περιοχή; 
Η Γερμανία που κάνει ότι θέλει στην Ελλάδα, η Ρωσία που προσπαθεί να πατήσει πόδι στην Ελλάδα, ο Σαμαράς που με την σειρά του «τα έχει δώσει όλα στους Γερμανούς» προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος. 
Αλλά υπάρχουν και κάποιοι «τύποι», πολιτικοί, από το παρελθόν που καλόν είναι να μην ξεχνούν πως «πληρώνονται» οι επιλογές τους… 
Έτσι θα αποτελούν οι εν λόγω κύριοι τις «ζωντανές επιπτώσεις» για τους επόμενους που θα πάρουν λάθος απόφαση σε σχέση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ!!! 
Α, είναι και κάποια Ελληνικά κόμματα-«ζόμπι» που τους ενοχλούν.  
Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχουν τα σχέδια τους οι ΗΠΑ αλλά και όλοι οι άλλοι είναι να είναι «λερωμένος» ο αντίπαλος… 

Και ας γίνουμε πιο σαφείς.  
Αφού ξεκαθαρίσαμε την θέση μας όσον αφορά ορισμένους άτεγκτους δικαστικούς λειτουργούς και το έργο τους, σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Πως αλλάζουν οι καιροί!», και που σε καμία περίπτωση δεν τους αφορούν οι παρακάτω σκέψεις μας, προχωράμε στο …παρασύνθημα!  
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι το τελευταίο διάστημα οι καταιγιστικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει για μίζες στα εξοπλιστικά, για τα κάθε είδους σκάνδαλα, για το μέγιστο σκάνδαλο του ΤΤ κατά σύμπτωση (;) ωφελούν παραλλήλως και τα συμφέροντα των ΗΠΑ… 
Πως;  Μα είναι πολύ απλό.  
Οι μίζες που μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί ότι δόθηκαν στην Ελλάδα αφορούν μόνον Γερμανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα.  Πουθενά δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τα εξοπλιστικά που αγοράσαμε από τις ΗΠΑ.  
Θα πει κανείς ότι μπορεί να μην έδωσαν οι Αμερικανικές εταιρείες μίζες… 
Πράγματι, αλλά βλέποντας τι επικρατούσε στην χώρα μας, δεν νομίζουμε ότι έδινε κανένας μίζες από την τσέπη του… 
Απλά εδώ, τα τσακάλια μας, από ότι φαίνεται, την αγορά κάποιου οπλικού συστήματος την πήγαιναν πχ από τα 100 ευρώ κόστος στα 1.000 € και κρατούσαν την διαφορά.  Γι αυτό αγοράσαμε όλους τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε τιμές ευκαιρίας…!!!! 
Για τους μιζαδόρους φυσικά… 
Δεν νομίζουμε ότι κάποια εταιρεία στερήθηκε των εσόδων της ή πούλησε κάτι με ζημία προκειμένου να πληρώσει μίζες!!!

Προφανώς για τον ίδιο λόγο και οι Ρώσοι, όπως δημοσιεύτηκε, εκφράζουν την «απορία τους πώς κατονομάστηκαν τόσα προγράμματα από τον Α. Κάντα, αλλά ούτε ένα αμερικανικό, την εποχή μάλιστα που οι ΗΠΑ είχαν απορροφήσει περί το 40% των εξοπλιστικών προγραμμάτων και κορυφαίος επιχειρηματίας του χώρου (Θ. Λιακουνάκος) που τώρα κατονομάζεται από τον Α. Κάντα ότι τον δωροδόκησε μόνο (!) για γερμανικά προγράμματα, διακινούσε κυρίως προγράμματα αμερικανικών εταιρειών (μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook, αυτοκινούμενα πυροβόλα M109A5, εκσυγχρονισμός I.Hawk, προμήθεια Patriot PAC-3, ραντάρ πυροβολικού TPQ-37, ASPIS-2 κλπ) τα οποία αποτέλεσαν και αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης»

Και πάμε στο ΤΤ… 
Κοντομηνάς… Κατηγορήθηκε προσφάτως (Αύγουστος 2013) από τις ΗΠΑ, υπήρξε δε και επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (Τμήμα Απάτης) για χορήγηση δικαστικής συνδρομής από τη χώρα μας (δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της υπόθεσης), για «σκάνδαλο δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων στα Σκόπια καθώς και για συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος».  
Φιλιππίδης… Κολλητός του «κουρασμένου» της Ραφήνας… Του κ. Καραμανλή. Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί δεν μιλά τόσα χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός και προτιμά τα ταξίδια και τις ταβέρνες…  Σου λέει που να μπλεχτούμε και άλλο τώρα… τι άλλο θα μας συμβεί…. 
Γριβέας… κολλητός του Αντρίκου Παπανδρέου… Αλλά ο Γεώργιος Παπανδρέου όπως ανακοίνωσε το γραφείο του δεν έχει καμία σχέση μαζί του.  Μα δεν λέει κανένας το αντίθετο… Απλά αν αποδειχθεί κάτι σε σχέση με το ζεύγος Γριβέα και τον αδελφό του τότε τι θα πει;  Ότι δεν είχε σχέση με τον αδελφό του; 
Κλέων Παπαδόπουλος… Κολλητός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου… 

Και φυσικά καλά να είμαστε, δύσκολο λόγω κρίσης, και έχουμε να δούμε πολλά ακόμη…  Γιατί σήμερα άνοιξε μόνον ο φάκελος των δανείων του ΤΤ… 
Άντε να ανοίξει και ο φάκελος των δανείων του ζεύγους Καρούζου… 
Άντε να ανοίξουν και τα επισφαλή δάνεια των άλλων Τραπεζών… 
Τα δάνεια των ολιγαρχών και των ΜΜΕ και των εταιρειών τους…  
Και αυτή θα είναι μόνον η αρχή… 

Για όσους δε έχουν αμφιβολία για το αν θα βρεθούν τα πάσης φύσεως εμβάσματα στο εξωτερικό, σε φορολογικούς παραδείσους και οπουδήποτε αλλού θα τους υπενθυμίσουμε ένα όνομα.  SWIFT… 
Και μια αποκάλυψη πριν από μερικά χρόνια… 
Οι ΗΠΑ είχαν πρόσβαση στις συναλλαγές μέσω της τραπεζικής κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τον κωδικό Swift για τις διεθνείς πληρωμές!!!  
Το έκαναν για τα βρουν τα οικονομικά έσοδα των τρομοκρατών… 
Άραγε μόνον αυτών; 
Και κάτι τελευταίο.  
Τα επισφαλή δάνεια θα πέσουν ως «πέτρα» στα κεφάλια κάποιων… 
Που μπορεί να είναι και μαύρη η πέτρα αυτή!!! 
Ή να το πούμε καλύτερα αγγλικά; 
Blackrock στα κεφάλια τους!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]