Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι θα ακυρώσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις

Σε κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και σε κορυφαίο ζήτημα της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής, αλλά και των κοινωνικών κινητοποιήσεων αναδεικνύει την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι πωλήσεις εταιριών, που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά θα βρουν απέναντί τους δυναμικές κοινωνικές αντιδράσεις και δεν πρόκειται να αναγνωριστούν πολιτικά από μία κυβέρνηση της αριστεράς αύριο, η οποία θα επιδιώξει την επιστροφή τους στο δημόσιο με κάθε τρόπο.

Είναι ενδεικτική των προθέσεων αυτών η σχετική αποστροφή – προειδοποίηση, που περιέχεται στην ανακοίνωση του κόμματος για την πώληση του ΔΕΣΦΑ: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Ο ΔΕΣΦΑ όπως και η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ, αποτελούν εργαλεία άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής και ως εκ τούτου δεν είναι προς πώληση, ούτε παζαρεύεται το τίμημά τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλες δημόσιες εταιρίες, όπως είναι, ως κορυφαίο παράδειγμα, η ΕΥΔΑΠ.

Ειδικά για τον τομέα της ενέργειας, όπου αναμένονται ομηρικές πολιτικές συγκρούσεις στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «από την εξέλιξη των γεγονότων αναδεικνύεται μια Ελλάδα έρμαιο των ξένων συμφερόντων, μια Ελλάδα που, όχι μόνο δεν απεμπλέκεται, αλλά βυθίζεται παραπέρα στην εξάρτηση. Μια χώρα διαθέτει γεωπολιτική αξία όταν ασκεί εθνικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική κι όταν αποτελεί γέφυρα φιλίας και καλής γειτονίας με τους λαούς του κόσμου. Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε σήμερα».

Όσον αφορά στην πώληση του ΔΕΣΦΑ ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να φανεί ότι υπάρχουν σκοτεινά θέματα με την πώληση, τονίζοντας: «Χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ποια ήταν τα αίτια που οδήγησαν στην καθυστέρηση και τι συμφωνήθηκε ώστε να ολοκληρωθεί, παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό. Προφανώς, για να μη δημοσιοποιούνται τα προς διευθέτηση θέματα, υποκρύπτονται ρυθμίσεις που δεν συνάδουν με το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση».Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]