Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί κατάσκοποι προτιμούν την Ελλάδα

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού 

Τελικά, η Ελλάδα φαίνεται πως είναι πόλος έλξης για τους γερμανούς πράκτορες και δη τους... "συνταξιούχους". Η περίπτωση της πρόσφατης σύλληψης του γερμανού συνταξιούχου στην Χίο, δεν είναι η μοναδική και ίσως οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ελέγξουν επισταμένως κάποιους γερμανούς (και όχι μόνο) συνταξιούχους που διαμένουν περιοδικά ή μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Με μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο (το οποίο αποδεικνύεται πραγματικός θησαυρός), διαπιστώνουμε πως είναι ιδιαίτερα "έντονη" η "τάση" συνταξιούχων πρακτόρων της Γερμανίας, να δραστηριοποιούνται εντός της Ελληνικής επικράτειας, με ιδιαίτερη προτίμηση την θαλάσσια ελληνοτουρκική μεθόριο. 


«Ζωή σαν περιπέτεια» λέει ο τίτλος του γερμανικού άρθρου για τον πρώην κατάσκοπο, που έχει στο ενεργητικό του αποστολές σε απόμερα μέρη της Αφρικής, όπως γαλλικά νησιά κοντά στην Μοζαμβίκη, στην Σομαλία, τη Γουινέα, πάντα σαν "τουρίστας" ραδιοερασιτέχνης και όχι σαν πράκτορας μυστικής υπηρεσίας.

Αθώωσαν τον Γερμανό κατάσκοπο που συνέλαβαν πέρυσι στην Κω. Το πρώην στέλεχος της γερμανικής αντικατασκοπείας θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση. 

Δείτε το βίντεο:


Έτσι, λοιπόν, σε ανάρτηση που έγινε στις 30/05/2012 από το πολύ καλό και εξειδικευμένο Strategy Reports διαβάζουμε: 

Σύλληψη Γερμανού υπηκόου στη Κω για κατασκοπεία; (EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Πρώην πράκτορας της ΒfV o 78χρονος) 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στο τελευταίο σχόλιο φίλου αναγνώστη που παραπέμπει σε δημοσίευμα του Spiegel του 1983, όπου ο κατηγορούμενος Baldur Drobnica περιγράφεται ως στέλεχος της υπηρεσίας για την Προστασία του Πολιτεύματος-Τμήμα IV-Aντικατασκοπεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αστυνομικών αρχών για την διερεύνηση της υπόθεσης του 75χρονου υπηκόου Γερμανίας, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, έχοντας στη κατοχή του ειδικές συσκευές παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών καθώς και συσκευή επικοινωνίας με σήματα Μορς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον ηλικιωμένο Γερμανό να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών του Α.Τ. Ηρακλειδών που έσπευδαν για τη σύλληψή του. 

Στο νησί βρίσκονται ήδη στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενώ ο εξολισμός του 75χρονου Γερμανού εστάλη στην Αθήνα για εξέταση του περιεχομένου του. Η χρήση συσκευής επικοινωνίας με σήματα Μόρς αν και απαρχαιωμένη χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασφαλής σε σχέση με προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές. (upd 31/05/2012) Ο 75χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου αποφασίστηκε αναβολή της δίκης στις 7 Ιουνίου αν και ο Εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη του για παράνομη λειτουργία σταθμού τηλεγραφείου. Ο ίδιος εμφανίζεται ως ραδιοερασιτέχνης, δηλώνει συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. 01/06/2012: συγκεκριμένα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών/ Bundesamt für Verfassungsschutz) της Γερμανίας και δημοσιογράφος. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες ισχυρές ενδείξεις ότι οι δραστηριότητες του ηλικιωμένου Γερμανού μόνο αθώες δεν είναι… 

Σχόλιο φίλου αναγνώστη που παραπέμπει σε δημοσίευμα του Spiegel του 1983όπουο κατηγορούμενος Baldur Drobnica περιγράφεται ως στέλεχος της υπηρεσίας για την Προστασία του Πολιτεύματος-Τμήμα IV-Aντικατασκοπεία: 

Ο/Η COUNTERSTRIKE λέει: 
01/06/2012 στις 19:05 
Baldur Drobnica, 48, Beamter beim Bundesamt für Verfassungsschutz, Abteilung IV, Spionageabwehr, ist in der ganzen Welt zu Hause. Tagsüber schützt er Deutschland vor den Ostagenten; abends, nachts und im Urlaub trägt ihn ein zweites “Hobby” weit hinaus: Der Amateurfunker sendet und empfängt weltweit, sucht auf der Kurzwelle Kontakte zu Gleichgesinnten und bricht – das bringt die Funkerei so mit sich – immer wieder zu fernen Kontinenten auf: “rein privat”.
Μετάφραση: 
Ο Baldur Drobnica, 48 ετών, υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Γερμανίας, Τμήματος Δ’ (Αντικατασκοπείας), νιώθει παντού στον κόσμο σαν στο σπίτι του. Την ημέρα προστατεύει τη Γερμανία από τους πράκτορες των Ανατολικών χωρών, ενώ τα βράδια, τις νύχτες και τις αργίες ασχολείται με ένα δεύτερο χόμπι, που τον πηγαίνει πολύ μακρύτερα. Ο ερασιτέχνης ασυρματιστής στέλνει και λαμβάνει σήματα προς και από όλο τον κόσμο, επικοινωνώντας μέσα από τα βραχέα κύματα με άλλα άτομα που έχουν το ίδιο «μεράκι», πράγμα που τον φέρνει συνεχώς σε διαφορετικά μακρινά μέρη, από τη μια ήπειρο στην άλλη. Και όλα αυτά με «εντελώς προσωπική πρωτοβουλία». (Πηγή: Der Spiegel. Δημοσίευμα 1983)
Την ίδια περίοδο είχαν βρεθεί κάποιοι "ιδιαίτερα πρόθυμοι" για να κατηγορήσουν την Αστυνομία, αφού ο Γερμανός δεν είχε δεχθεί να του ασκηθεί έλεγχος και αποπειράθηκε να καταστρέψει τα μηχανήματά του. Και όμως, με μία μικρή διαδικτυακή έρευνα (google search) διαπιστώνουμε πως και πριν από 30 χρόνια είχε και πάλι απασχολήσει τα ΜΜΕ. 
Πηγή: Strategyreports

Σύμπτωση; Και άραγε πόσες μπορεί να είναι οι συμπτώσεις εκείνες που θέλουν γερμανούς και άλλους βορειο-ευρωπαίους (και δη συνταξιούχους ή επαγγελματίες κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών) να εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες εις βάρος της Ελλάδας; 
Στον κόσμο των πληροφοριών η λέξη "σύμπτωση" αποτελεί σύμπτωμα μη κατανοητής συμπεριφοράς ενός αναλυτή και δεν δικαιολογείται όταν εμπλεκόμενοι με δραστηριότητες μη φυσιολογικές είναι άνθρωποι (αλλοδαποί και μη) που εργάζονται ή εργάστηκαν σε μυστικές ή άλλες κρατικές υπηρεσίες ξένων χωρών.

Έτσι, επανερχόμενοι στο τελευταίο "κρούσμα" κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους ειδικούς (και όχι από εμάς) είναι περισσότερα από όσα εμφανίζονται ως προφανή. 

Κύρια ερωτήματα είναι εκείνα που στοχεύουν σε πιθανό δίκτυο δράσης αλλά και (κυρίως) υποστήριξης των "συνταξιούχων γερμανών", προκειμένου να υπάρξει -όχι απαραίτητα συλλήψεις- έλεγχος των δραστηριοτήτων και των μεταφερόμενων πληροφοριών. Όσον αφορά τον γενικότερο "θόρυβο" σχετικά με τους παραλήπτες των ευαίσθητων πληροφοριών, καλό θα είναι να σταματήσει από εκείνους που τον ξεκίνησαν και από εκείνους που τον συνέχισαν, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, αφού είναι γνωστό πως παραλήπτες των πληροφοριών είναι πράκτορες της ΜΙΤ (και φυσικά οι υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών από όπου κατάγονται οι "συνταξιούχοι").

Η μόνη απορία που εμείς έχουμε να εκφράσουμε είναι το πως είναι δυνατόν να διαρρέουν και να γίνονται γνωστές αυτού του είδους οι υποθέσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβάθμισή τους. Ποιοί, πότε, πως και γιατί, επέτρεψαν να διαρρεύσουν οι πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη του γερμανού συνταξιούχου; Ποιοί και γιατί επιτρέπουν να διασύρεται η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και η χώρα, η οποία εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι και με άχρηστες υπηρεσίες και ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους... Ποιοί, λοιπόν, στοχεύσουν στην ψυχολογική καταρράκωση και στην δημιουργία ενός ενόχου (προφανώς της ΕΥΠ), τη στιγμή που είναι φυσιολογικά αδύνατο να γνωρίζουμε (όλοι εμείς οι απλοί πολίτες) ακριβείς λεπτομέρειες για το τι πραγματικά έχει συμβεί.

Εκτός και εάν, η "παρεμβολή" της πρωθυπουργίας Παπανδρέου (γνωστές από τα wikileaks οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων υπουργών της χώρας) κατόρθωσε καίρια χτυπήματα σε υπηρεσίες που είναι θεσμικά υπεύθυνες για την ασφάλεια του συνόλου της χώρας. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την χώρα τότε είμαστε άξιοι για ό,τι χειρότερο. Δυστυχώς...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]