Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουχλιασμένα τρόφιμα στέλνει η κυβέρνηση στους απόρους της Ξάνθης


Πού είναι ο Εισαγγελέας κ.Υπουργέ; Να πιάσει απ' τ'αυτί όλους εκείνους που έστειλαν και παρέδωσαν μουχλιασμένα τρόφιμα στους φορείς της Ξάνθης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;

Αυτό ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας:
«Το Υπουργείο υλοποιεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε άπορους πολίτες που λαμβάνουν μια μικρή ενίσχυση μέσω ενός πακέτου τροφίμων. Στην Ξάνθη ο αριθμός των αιτήσεων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 16.000, με το σύνολο σχεδόν των αιτούντων να πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα. Αυτό στην περιοχή υλοποιείται με τη συνδρομή φορέων, όπως είναι η Μητρόπολη, οι Δήμοι, το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο, οι Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α.
Την Πέμπτη οι φορείς είχαν προετοιμαστεί ώστε να παραλάβουν γαλακτοκομικά, και πιο συγκεκριμένα τυρί, κασέρι και γραβιέρα, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας αυτών που έφτασε στην πόλη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση. Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσιολογικό πάγωσε τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, καθώς κατά τον έλεγχο παραλαβής αυτών διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητά τους».
«Ως πότε θα συνεχίζεται ο εμπαιγμός των απόρων-θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών της γαλαζοπράσινης μνημονιακής συγκυβέρνησης την οποία και εσείς υπηρετείτε; Μήπως κάνετε την πρόβα τζενεράλε για τις επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση προϊόντων ώστε να περάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ; Λειτουργείτε με το σκεπτικό της Μαρίας Αντουανέττας: αν δεν έχουν ψωμί, ας φάνε «ληγμένο» παντεσπάνι;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των τροφίμων που είναι ακατάλληλα προς βρώση, αλλά και την παραπομπή του θέματος στον Εισαγγελέα για την απόδοση ποινικών ευθυνών.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Από ποιο φορέα διενεργήθηκε ο έλεγχος καταλληλότητας των προαναφερομένων τροφίμων; Εκδόθηκε το αντίστοιχο πιστοποιητικό;

2. Ποια μέλη συναπαρτίζουν την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητος των προϊόντων που απεστάλησαν σε φορείς στη Θράκη; Ζητώ στοιχεία του βιογραφικού τους.

3. Θα προβείτε στην άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των τροφίμων που είναι ακατάλληλα προς βρώση;

4. Πόσο κόστισε η συσκευασία, η μεταφορά και η αποστολή των προϊόντων που προωθήθηκαν στην Ξάνθη;

5. Ως πότε θα συνεχίζεται ο εμπαιγμός των απόρων-θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών της γαλαζοπράσινης μνημονιακής συγκυβέρνησης την οποία και εσείς υπηρετείτε; Μήπως κάνετε την πρόβα τζενεράλε για τις επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση προϊόντων ώστε να περάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ; Λειτουργείτε με το σκεπτικό της Μαρίας Αντουανέττας: αν δεν έχουν ψωμί, ας φάνε «ληγμένο» παντεσπάνι;

6. Θα παραπέμψετε το θέμα στον Εισαγγελέα για απόδοση ποινικών ευθυνών;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η υπόθεση τού ΟΠΕΚΕΠΕ πού διανέμει ακατάλληλα τυριά δέν είναι απορίας άξιον. Αν κάποιος ψάξει καί δεί πώς διενεργούνται οι διαγωνισμοί κάθε χρόνο (20.000.000) καί ποιοί "ίδιοι καί ίδιοι "καρπώνονται μέ εξωφρενικές τιμές , τίς εν λόγω προμήθειες καί συγκεκριμμένα τήν γραβιέρα Κρήτης, θά αντιληφθή ότι ήταν επόμενο νά διανέμουν χαλασμένα τυριά. Περυσι καί πρόπερυσι έγινε τό ίδιο μέ τήν γραβιέρα Κρήτης πού προμηθεύτηκαν από συγκεκριμμένο Συν/μό καί μέσω συγκεκριμμένου εμπόρου, τά τυριά ήσαν ό,τι χειρότερο υπήρχε στίς αποθήκες. Βεβαίως οι υπηρεσίες , παίρνοντας ¨τό κάτι τίς τους¨έκαναν τά στραβά μάτια.
    Αν δέν πάρουν τήν διεξαγωγή τών εν λόγω διαγωνισμών από τόν αμαρτωλό ΟΠΕΚΕΠΕ (κέντρο διαφθοράς), δέν πρόκειται νά διορθωθή τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]