Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία- δημοσκόπηση: Το 61% των νέων δεν πιστεύουν σε καμία θρησκεία

Έρευνα για την θρησκεία έκανε εταιρεία δημοσκοπήσεων στη νεολαία της Τουρκίας, η οποία έδειξε ότι οι νέοι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας και προσδοκιών.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 81 επαρχίες και 352 οικισμούς σε ένα ηλικιακό εύρος από 15 ως 28 ετών που είχε την ονομασία « Έκθεση για την τουρκική νεολαία-χαρακτηριστικά νεότητας, προβλήματα, ταυτότητες και προοπτικές».

Η έρευνα καθορίζεται ως «πολύ-επίπεδη με τυχαία δειγματοληψία» στην οποία συμμετείχαν 5.541 άτομα.

Το ερευνητικό έργο έγινε από ένα επιτελείο αναγνωρισμένων καθηγητών (στο πρωτότυπο αναφέρονται τα ονόματα των Τούρκων καθηγητών).

Σύμφωνα με την έρευνα, από τους ερωτηθέντες, τελείως άθεοι ήταν 160 άτομα, ενώ ένα ποσοστό 61 τοις εκατό δήλωσε δήλωσαν άθεοι, αλλά ότι, συγχρόνως, πιστεύουν στη δημιουργία του κόσμου από το Θεό, αλλά δεν πιστεύουν στον Ισλαμισμό.

Συγκεκριμένα 61% πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά όχι σε θρησκείες, το 18 τοις εκατό είπε απλά ότι πιστεύει κάπου, το 13 τοις εκατό ότι έχει αμφιβολίες και το 9 τοις εκατό ότι έχει τη δυνατότητα της επιλογής.

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθη το ερώτημα «ποιο είναι το θεσμικό όργανο που εμπιστεύεστε;»

Το 31,2 τοις εκατό των νέων δήλωσε ο Στρατός, ως πρώτη επιλογή, η Βουλή 21,4 τοις εκατό, η κυβέρνηση 18,4 τοις εκατό, η προεδρία 7,3 τοις εκατό και 5,7 τοις εκατό οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακολουθούν η ισλαμική θρησκεία με 4,3 τοις εκατό και τα πολιτικά κόμμα στο χαμηλότερο σημείο με 2,9 τοις εκατό.



Σχόλιο ιστολογίου: Το αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της δημοσκόπησης σκιαγραφεί και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ισλαμιστής Ερντογάν σήμερα στην Τουρκία. Οι τούρκοι πολίτες αρνούνται να γίνουν ισλαμιστές, αρνούνται να μεταφερθούν 100 ή 200 χρόνια πίσω στο χρόνο, προτιμούν να ζούνε σαν άνθρωποι, είτε ως (απλοί) μουσουλμάνοι είτε και ως άθεοι... Ως εκ τούτου, η εντεινόμενη προσπάθεια του τούρκου πρωθυπουργού, στο να μεταμορφώσει την Τουρκία σε μία ισλαμική χώρα, αντιμετωπίζει την σοβαρότατη πιθανότητα να "πέσει στο κενό", δημιουργώντας ταυτόχρονα αντίρροπες προς το ισλάμ πολιτικές (ή άλλες) δυνάμεις, οι οποίες εάν κατορθώσουν να κινηθούν έξυπνα θα αποκαθηλώσουν το "μοντέλο της Τουρκίας" που οραματίζεται ο ισλαμιστής νεο-οθωμανός Ταγίπ Ερντογάν. Με δεδομένες τις πιέσεις που ασκεί σήμερα προς την τουρκική κοινωνία ο τούρκος πρωθυπουργός, ίσως να είναι θέμα χρόνου να υπάρξει μία εκ των βάθρων αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος, και ενδεχομένως αυτή η "στάση" του Ερντογάν να αποτελέσει και τον καταλύτη για την αλλαγή πλεύσης της Τουρκίας η οποία απέτυχε σε όλα τα μέτωπα με το "δόγμα Νταβούτογλου" και απειλείται και από την επίσημη δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν. Εάν η σημερινή Τουρκία επιθυμεί να διατηρήσει μέρος του ρόλου που είχε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καλείται να κινηθεί γρήγορα και σίγουρα όχι με το "μοντέλο" του Ισλάμ, αφού η νεολαία της γείτονος είναι αυτή που αρνείται πεισματικά να ζήσει στις συνθήκες της θρησκευτικής φρίκης που φέρνει το ισλάμ...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]