Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραμεθόριος ίλιγγος

Λοιπόν, ας ξεκινήσω με τα ευχάριστα νέα. Να σας καθησυχάσω. Ο τσεκουράτος υπουργός κατανοεί τα προβλήματα μας. Καταλαβαίνει τις δυσκολίες μας. Και δίνει λύσεις.

Παράδειγμα: άνεργος οικογενειάρχης με επίσης άνεργη σύζυγο πρέπει να πληρώσει 3000 ευρώ για το σπίτι του.  Ρωτάει τον φιλεύσπλαχνο υπουργό τι μπορεί να κάνει. Ο υπουργός του δίνει μια τσεκουράτη απάντηση: Καταλαβαίνω υπάρχει μια δυσκολία αλλά είναι για φέτος που ήρθαν τρεις φόροι μαζί.

Αφού ο Βορίδης κατάλαβε την δυσκολία ο πολίτης βρήκε τα 3 χιλιάρικα και έλυσε το πρόβλημα του. Αλλά μάλλον ο πολίτης δεν ικανοποιήθηκε…. Οπότε ο Βορίδης βρήκε την λύση:

«Νοίκιασε το σπίτι σου και μείνε σε ένα μικρότερο και με την διαφορά θα λύσεις το πρόβλημα».

Έστω ότι το νοικιάζει με 400 ευρώ. Το χρόνο θα έχει έσοδα 4800 ευρώ. Μείον η φορολογία του Στουρνάρα μένουν 4272. Βρίσκει ένα μικρότερο σπίτι και δίνει ενοίκιο 260 ευρώ, δηλαδή 3120. Θα του μείνουν 1152 ευρώ… πάπαλα! Πάλι δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο του… άσε που η εφορία δεν θα περιμένει ένα χρόνο να μαζέψει τα λεφτά από τα ενοίκια…

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πληρώνουμε τον κύριο τσεκουράτο με 8 χιλιάρικα το μήνα (ίσως και περισσότερα) για να μας κάνει τον έξυπνο… αλλά καταλαβαίνει τις δυσκολίες μας.

Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά τρία χρόνια… λογικό είναι. Με το μνημόνιο έτσι κι αλλιώς ζωή δεν υπάρχει…

Ο Πάγκακος δήλωσε ότι θα φύγει με αεροπλάνο αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη στιγμή μετά την δήλωση τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν κατά 7%.

Κατηγορούν τον Αντωνάκη γιατί έκανε την Μεσσηνία παραμεθόριο περιοχή. Που να ήξεραν ότι ο τελικός στόχος η Μεσσηνία να είναι η Ελλάδα. Θα βάλει βέτο στην Μέρκελ: Πάρε όλη την χώρα, τα πετρέλαια, τους πολίτες… την Καλαμάτα μην πάρεις μόνο!

Πω, πω μια ανάπτυξη!

Ποια είναι η διαφορά του καπιταλισμού και του κομμουνισμού;
Στον κομμουνισμό δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία αλλά όλα ανήκουν σε όλους.
Στον καπιταλισμό υπάρχει ατομική ιδιοκτησία αλλά ανήκει όλη στις τράπεζες.

Τι πράγματα είναι αυτά; Άκου να πληρώνονται οι εργαζόμενοι μετά από ένα τρίμηνο; Αίσχος! Έτσι θα πάμε μπροστά; Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη;

Οι εργαζόμενοι ας είναι ευχαριστημένοι που έχουν δουλειά και να αφήσουν στην άκρη τις παράλογες απαιτήσεις να πληρώνονται κιόλας.

Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε οριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει….  Είναι ολοφάνερο: Ο Μίμης Ανδρουλάκης «Στο κόκκινο». Ο κρητικός ξέρει και είναι πάντα κοντά στην εξουσία.

Και το «Ε! Πρόεδρε» δεν το έγραψε για τον Γιωργάκη αλλά για το τσιπράκι…

Ο Πρετεντέρης μας πληροφόρησε ότι υπάρχουν άπειρες δουλειές και εμείς οι άχρηστοι είμαστε ανίκανοι για αυτές. Από την στιγμή της δημοσιοποίησης αυτού του μυστικού, που μόνο ο πρετεντέρ και ο αντωνάκης ήξεραν, εκατομμύρια αλλοδαποί από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου συνωστίζονται στα σύνορα για να καταλάβουν τις θέσεις εργασίας.

Επίσης ο Πρετεντέρ αναφέρθηκε και στους δημοσιογράφους δίνοντας τον ορισμό του σωστού δημοσιογράφου: είναι αυτός που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του αφεντικού αδιαφορώντας για την αλήθεια, την συνείδηση, την αξιοπρέπεια… με δυο λόγια να γίνουν όλοι πρετεντέρηδες… 

Λοιπόν έχουμε και λέμε: η ανάπτυξη είναι εδώ και μην την χαλάτε με συσσίτια και αυτοκτονίες, έχουμε πλεόνασμα το οποίο θα το μοιράσει με τα χεράκια του ο Σαμαράς (δεν θα τα βάλει στην τράπεζα γιατί αυτός ο Στουρνάρας κάνει κατασχέσεις και δεν είναι ώρα να μας κατασχέσουν το πλεόνασμα).

Επίσης έχουμε προϋπολογισμό που τον αναγνωρίζει ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς και ο Μπένι.

Ίλιγγο έπαθε ο Μπένι. Έχει ανέβει πολύ ψηλά το ΠΑΣΟΚ. Ή μήπως η ανασφάλεια του;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]